Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνομιλία Ντ. Μπακογιάννη - Τζ. Μπους
  • [02] Ενταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
  • [03] Εξι «έξυπνες» στάσεις στην Αθήνα

  • [01] Συνομιλία Ντ. Μπακογιάννη - Τζ. Μπους

    Στη θεματική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με Περιφερειακούς Οργανισμούς που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας, θα προεδρεύσει σήμερα η κ.Ντόρα Μπακογιάννη. Στη συνέχεια, η υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γεύμα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης, θα έχει συνομιλίες με τους ομολόγους της της Ισπανίας, Αλγερίας, Ανδόρας, Βραζιλίας,Νιγηρίας και τον υπουργό Αμυνας της Ινδίας.

    Αύριο, θα λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και αργότερα θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει το Foreign Policy Association με θέμα: «Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα». Επίσης, θα συμμετάσχει στο δείπνο που διοργανώνεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας για τα κράτη-μέλη της Γαλλοφωνίας.

    Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς και με μέλη της Γερουσίας και της Βουλής.

    Η υπουργός Εξωτερικών,είχε σήμερα το πρωί συνομιλία με τον Τζορτζ Μπους, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος για τους επικεφαλής των χωρών - μελών του ΟΗΕ, που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.Ο κ. Μπους ζήτησε από την κ. Μπακογιάννη να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή.

    Στο μεταξύ, χθες, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τους ομολόγους της της Συρίας, της Αιγύπτου, του Ιράν, της Κένυας και της Ρωσίας.

    Μετά την ολοκλήρωση των διμερών επαφών της, μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενη ειδικότερα στη συνάντησή της με το Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι συζήτησαν κυρίως τη Μέση Ανατολή και το Ιράν.

    "Η Ελλάδα ξεκίνησε μια πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια για να υπάρξει συζήτηση για την Αραβοϊσραηλινή διένεξη σε επίπεδο Υπουργών στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που δεν έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια", υπογράμμισε η κ.Ντόρα Μπακογιάννη.

    Δηλώσεις Γ. Κουμουτσάκου για την Ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    «Η προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από μέρους της Ελλάδας έχει δυο βασικούς στόχους: Πρώτον, η χώρα μας να βοηθήσει και να συμβάλει, όσο μπορεί, για την προώθηση και αν είναι δυνατόν, για την επίλυση διαφόρων διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων και δεύτερον, να προβάλουμε την εικόνα της Ελλάδας ως σύγχρονης δημοκρατίας».

    Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος συνοδεύει την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, στις επαφές της στην έδρα του ΟΗΕ.

    Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι ο απολογισμός της Προεδρίας μας θα γίνει στο τέλος του μήνα και συνολικά της ελληνικής συμμετοχής στο ΣΑ στο τέλος του χρόνου, αλλά: «έχει αναγνωριστεί και έχουν καταγραφεί τα θετικά βήματα για τον τρόπο που ασκούμε την Προεδρία του Σώματος», όπως είπε, σημειώνοντας ότι: «η συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι διπλωματικό κεφάλαιο για την χώρα μας».

    Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Ελλάδας να συζητηθεί η αραβό-ισραηλινή διένεξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας, επεσήμανε ότι: «η προσπάθειά μας είναι σεβαστή, επειδή η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, δεν έχει ιδιοτελή συμφέροντα στην περιοχή και ενδιαφέρεται πραγματικά για να επιλυθεί αυτό το μεγάλο διεθνές ζήτημα».

    [02] Ενταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    Παρά την καταρρακτώδη βροχή, μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές γυμνασίων λυκείων και Πανεπιστημίων, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και από εκεί έκαναν πορεία προς τη Βουλή.

    Το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, της νέας σχολικής χρονιάς, βρίσκει τα δημόσια δημοτικά και νηπιαγωγεία, είτε να υπολειτουργούν, είτε να είναι κλειστά, καθώς μία εβδομάδα μετά την έναρξη των μαθημάτων η Διδασκαλική Ομοσπονδία κήρυξε πενθήμερη απεργία που λήγει την Παρασκευή, οπότε θα ξανασυνεδριάσει το διοικητικό της συμβούλιο και όπως είπε σήμερα, στο συλλαλητήριο, ο Πρόεδρός της, Δημήτρης Μπράτης, πρόθεση των δασκάλων είναι να συνεχίσουν τις απεργίες. Ωστόσο, την τελική απόφαση θα πάρουν το Σάββατο στις γενικές συνελεύσεις τους οι τοπικοί σύλλογοι των δασκάλων.

    Η πορεία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου ήταν παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, όμως οι αστυνομικοί τους απώθησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

    Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στο σημερινό συλλαλητήριο αφορούσαν την αναβάθμιση της Παιδείας, ενώ οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους, ώστε ο μισθός του νεοδιοριζόμενου να καθορισθεί στα 1400 ευρώ καθαρά.

    Όπως είπε ο Θέμης Κοτσιφάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ και οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, προσανατολίζονται σε νέες στάσεις εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα. Σήμερα πάντως, για την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, είχαν κηρύξει στάσεις εργασίας. Την ερχόμενη εβδομάδα, όμως προγραμματίζεται και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που αναμένεται να οργανώσουν οι Ομοσπονδίες Δασκάλων και καθηγητών.

    [03] Εξι «έξυπνες» στάσεις στην Αθήνα

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, παρουσιάστηκε σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη, μια από τις έξι πιλοτικές "έξυπνες" στάσεις των τρόλεϊ.

    Η εγκατάσταση των "έξυπνων" στάσεων αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση και κυρίως την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.

    Συνολικά τοποθετούνται έξι έξυπνες στάσεις στην περιοχή Αθηνών και Πειραιώς με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Από σήμερα βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία οι στάσεις στην Ανω Κυψέλη και στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ενώ από τις αρχές Οκτωβρίου θα λειτουργούν και οι υπόλοιπες τέσσερις στην πλατεία Πλαστήρα, στο Σύνταγμα, στην Αγία Τριάδα (Πειραιά) και στον ΗΣΑΠ (Πειραιά).

    Οι "έξυπνες" στάσεις ανοίγουν το δρόμο για έξυπνες μετακινήσεις, καθώς οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα με τα στοιχεία που εμφανίζονται σε αυτές. Συγκεκριμένα, σε κάθε στάση αναγράφονται:

    -Ο αριθμός γραμμής του οχήματος.

    -Η επωνυμία της γραμμής (ελληνικά και αγγλικά).

    -Ο χρόνος προσέγγισης σε λεπτά (με ακρίβεια ενός λεπτού).

    -Ταυτόχρονα, θα μπορούν να εμφανίζονται ενημερωτικά μηνύματα, που αποστέλλει το Κέντρο Διαχείρισης Οχημάτων των ΗΛΠΑΠ.

    Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των "έξυπνων" στάσεων επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία τους, καθώς:

    -Οι ηλεκτρονικές πινακίδες έχουν πλήρη ορατότητα σε ηλιοφάνεια.

    -Μέσω ειδικού αισθητήρα εξασφαλίζονται διάφορα επίπεδα φωτεινότητας σύμφωνα με τις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού.

    -Η οπτική γωνία είναι 120 μοίρες οριζόντια και 60 μοίρες κάθετα.

    -Οι πινακίδες εμφανίζουν τουλάχιστον 20 χαρακτήρες.

    -Ανάλογα με το είδος της στάσης, υπάρχει δυνατότητα πίνακα διπλής όψης (μπροστά και πίσω από τη στάση) ή μονής (μπροστά από τη στάση).

    -Οι πίνακες παρουσιάζουν τα στοιχεία ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους από 1 έως 4 σειρές.

    -Η ανάγνωση των περιεχομένων είναι δυνατή από απόσταση 35 μέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 September 2006 - 14:30:33 UTC