Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων
  • [02] Αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις ο Αλ.Αλαβάνος
  • [03] Πλήρωσε με δόσεις τη δολοφονία της γυναίκας του

  • [01] Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων

    Τη Συνάντηση των Βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων, φιλοξενεί σήμερα το ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη.

    Η νέα αυτή συνάντηση θα έχει ως θέμα: «Η δράση των κομμουνιστικών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση στα Βαλκάνια» και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στον 1ο όροφο.

    Στη συνάντηση θα εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια με τον παραπέρα κατακερματισμό κρατών, την ένταση των πιέσεων και των παρεμβάσεων από ΕΕ και ΝΑΤΟ, την δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και την παράταση και ενίσχυση της ξένης στρατιωτικής παρουσίας στις χώρες των Βαλκανίων. Ιδιαίτερη αναφορά θα υπάρχει στην επίθεση στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και τα προβλήματα των μεταναστών.

    Στις εργασίες της συνάντησης θα ανταλλαχθούν σκέψεις για την προετοιμασία της διεθνούς συνάντησης κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων το Νοέμβρη στη Λισσαβόνα. Θα εξεταστούν επίσης οι νέες δυνατότητες και τάσεις αντίστασης που αναδύονται σε μια σειρά χώρες, αλλά και η επικίνδυνη όξυνση του αντικομμουνισμού σε κρατικό επίπεδο. Θα παρουσιαστεί σειρά πρωτοβουλιών για την προώθηση της κοινής δράσης των κομμουνιστών, των ταξικών συνδικάτων και των λαϊκών κινημάτων στα Βαλκάνια.

    Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν τα Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας, Κόμμα των Κομμουνιστών της Βουλγαρίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Κόμμα Σοσιαλιστικής Συμμαχίας Ρουμανίας, Κόμμα Εργασίας Τουρκίας (ΕΜΕΠ) και Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

    Την πλήρη διαφωνία της στην περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΤΕ, εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο του ΟΤΕ, στο Μαρούσι, με τη διοίκηση του Οργανισμού και με εκπροσώπους των εργαζομένων και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις. Η κα Παπαρήγα επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στον ΟΤΕ τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

    [02] Αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις ο Αλ.Αλαβάνος

    Με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος συναντάται, στις 10.30 το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην 71η ΔΕΘ άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ενώ για το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε πως πολλές φορές η στάση του ευνοεί το «να περνούν πιο εύκολα τα μέτρα της κυβέρνησης».

    «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στην ανεργία, θα έπρεπε να είναι και πρωθυπουργός των ανέργων και όχι μόνο των μεγαλοεπιχειρηματιών», είπε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε:«Φανταστική χώρα και όχι την Ελλάδα παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση. Με την εμφάνιση του ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε να διακριθεί σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου και να πάρει το βραβείο β΄ανδρικού ρόλου, γιατί το πρώτο το παίρνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ».

    Εξέφρασε την αντίθεση του στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βγάζει στο σφυρί την περιουσία του δημοσίου, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα».

    Καταλόγισε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ γιατί "οι συγχύσεις του, οι συγκλίσεις και οι αποσιωπήσεις ευνοούν την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής" όπως είπε, ενώ υπενθύμισε ότι την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ την ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου, να πάρει σαφή θέση ότι δεν θα πουληθεί ούτε μια μετοχή του Οργανισμού και δεν θα περάσει η διεύθυνσή του σε ιδιώτες. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνεργασία, με στόχο να μην τροποποιηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος.

    Για την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε ότι δεν μπορεί να κάνει κριτική στον ΣΥΝ για συνεργασίες στις τοπικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που θεώρησε «προπατορικό αμάρτημα» τη συνεργασία ΚΚΕ-ΣΥΝ. "Μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να συμβάλει σε πιο ενισχυμένα ψηφοδέλτια της Αριστεράς", είπε ο κ. Αλαβάνος και σημείωσε ότι η μεγαλύτερη αδυναμία της Αριστεράς είναι η πολυδιάσπαση των δυνάμεών της. Δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ στις προτάσεις του για συνεργασία σε διάφορα θέματα και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΝ θα εξακολουθεί να «πολιορκεί» με προτάσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την κυβέρνηση.

    Για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, είπε ότι δεν έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα εφόσον το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ απέρριψαν την πρότασή του για την υποστήριξη κοινού υποψηφίου, διότι με την κάθοδό του στις εκλογές βοηθάει την διάσπαση του χώρου. Εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση που είχε διατυπώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπουτάρης, να εγκατασταθούν στην περιοχή της Ξηροκρήνης οίκοι ανοχής και να δημιουργηθεί «γειτονιά του έρωτα». Χαρακτήρισε την πρόταση αυτή προσβλητική.

    Ως προς το ζήτημα της διαφθοράς και με αφορμή τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν σχολίασε πως: «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται». Πρότεινε να εξεταστούν όλες οι μεγάλες υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τα τελευταία δέκα χρόνια και να γίνει ένας γενικός έλεγχος σε μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως στον τομέα του επισιτισμού, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις συνεννόησης μεταξύ τους για να κρατάνε τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.

    [03] Πλήρωσε με δόσεις τη δολοφονία της γυναίκας του

    Ένας άνδρας από την Κολομβία συμφώνησε να πληρώσει σε δόσεις το ποσό των 120 δολαρίων σε έναν επαγγελματία... εκτελεστή για το φόνο της γυναίκας του.

    Την περασμένη Δευτέρα ο "Πορκίς", πρώην παραστρατιωτικός και νυν πληρωμένος δολοφόνος παρουσιάστηκε στο σπίτι της Μπλάνκα Μπαρέρα και όταν η 40χρονη γυναίκα του άνοιξε την πόρτα, τη γάζωσε με το αυτόματο όπλο του μπροστά στις τρεις κόρες της.

    "Είχα συμφωνήσει με το δολοφόνο αλλά όχι για να τη σκοτώσει μ' αυτόν τον τρόπο", δήλωσε ο σύζυγος, Χούλιο Σέζαρ Βιγιαλόμπος, που συνελήφθη μαζί με τον "Πορκίς". Ο Βιγιαλόμπος ομολόγησε ότι ο δολοφόνος του ζήτησε το ποσό των 300.000 πέσος (περίπου 120 δολάρια) αλλά επειδή δεν είχε τόσα χρήματα συμφώνησε να τον πληρώνει σε... δόσεις των 20 δολαρίων μηνιαίως. Όπως είπε, ακόμη δεν έχει διευκρινίσει ούτε ο ίδιος αν το κίνητρό του ήταν η ζήλια ή τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

    Να σημειωθεί πάντως ότι και η πρώτη σύζυγος του Βιγιαλόμπος είχε δολοφονηθεί πριν από 20 χρόνια και η αστυνομία άνοιξε πάλι το φάκελο αυτής της υπόθεσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 September 2006 - 8:30:24 UTC