Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας
  • [02] Συνέντευξη Τύπου του Αλέκου Αλαβάνου

  • [01] Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας

    Για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, οι υπουργοί Οικονομίας και Πολιτισμού. Το απόγευμα, ο κ. Γ.Αλογοσκούφης θα είναι ο επίσημος ομιλητής στο 1ο Αραβο-ελληνικό φόρουμ που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Στα 367,50 ευρώ αυξάνεται το κατώτατο επίδομα ανεργίας από την 1η Ιανουαρίου 2007 και στα 404 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2008. Το κατώτατο επίδομα ανεργίας είναι τώρα 311,25 ευρώ. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος για το 2007 θα είναι 70 εκατ. ευρώ.

    Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, που είχε, χθες, συνάντηση με τον υπουργό Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδη, κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τα οικονομικά περιθώρια προς την κατεύθυνση αυτή και πρόσθεσε ότι για όλα τα επιδόματα ανεργίας θα υπάρξει από την 1η Ιανουαρίου 2007 αύξηση 10% για κάθε ανήλικο παιδί.

    "Οι πενιχρές αυξήσεις στα επιδόματα ελεημοσύνης στους ανέργους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα έτη 2007-2008, αποτελούν πρόκληση και πρέπει να ξεσηκώσουν την οργή, όχι μόνο των ανέργων, αλλά όλων των εργαζομένων", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    "Κοροϊδία σε σχέση με τις ανάγκες των ανέργων" χαρακτηρίζει ο Δ.Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, τις αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα επιδόματα ανεργίας, επισημαίνοντας ότι "διαμορφώνουν ένα επίδομα ανεργίας πολύ μικρότερο από το 66% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, από το οποίο δεν πρέπει να υπολείπεται σύμφωνα με το νόμο 2224/94 που εδώ και 12 χρόνια παραβιάζουν σταθερά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες τον εψήφισαν, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ".

    [02] Συνέντευξη Τύπου του Αλέκου Αλαβάνου

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ και σήμερα, στη μία το μεσημέρι, θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

    Το απόγευμα θα επισκεφθεί την περιοχή Ταγαράδων.θα συναντηθεί με τη Διαδημοτική Επιτροπή για τους Ταγαράδες και κατοίκους της περιοχής.

    Στο "σημαντικό έργο της ενημέρωσης" που προσφέρει το ενοποιημένο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, κατά την επίσκεψή του,χθες το βράδυ, στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην 71η ΔΕΘ.

    Ο κ. Αλαβάνος, τον οποίο συνόδευαν, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, ο γραμματέας Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ, Νίκος Παυλίδης και άλλα στελέχη του κόμματος, ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του ΜΠΕ, Σπύρο Κουζινόπουλο, για τις νέες δραστηριότητες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Σε δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν απευθείας στο διαδίκτυο, ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε "πολύ σημαντικές" τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ενημέρωσης του ίδιου του ΣΥΝ προέρχεται από τα δελτία του ενοποιημένου πρακτορείου.

    "Μακάρι και στους άλλους τομείς -στα θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας κλπ- να υπήρχε ο ίδιος δείκτης ανάπτυξης σαν κι αυτόν που υπάρχει στον τομέα της ενημέρωσης" είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά την εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου, σημείωσε ότι δεν πρέπει να "είναι μια κομματική δημοσκόπηση" που "μένει στην επιφάνεια των εντυπώσεων", αλλά να αναδειχθούν μέσω αυτής "τα μεγάλα κοινωνικά, αναπτυξιακά, οικολογικά ζητήματα και να προβληθούν ριζοσπαστικές λύσεις σε αυτά".

    Στην ερώτηση "γιατί η Αριστερά δεν μπορεί να σπάσει τον διπολισμό του κυρίαρχου κυβερνητικού συστήματος", ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι αφενός μεν "ο διπολισμός αυτός στηρίζεται σε θεσμοθετημένες επιλογές, όπως είναι ο εκλογικός νόμος", αφετέρου δε έχει σχέση με αδυναμίες της ίδιας της Αριστεράς, "πώς προσεγγίζει τον κόσμο, τους νέους ανθρώπους και κυρίως στο αν μπορεί να συνεργάζεται όλη και να αναδειχθεί ως μια υπολογίσιμη δύναμη".

    Πρόσθεσε δε πως το κάλεσμα του ΣΥΝ "είναι ένα κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς", το οποίο "εάν το πετυχαίναμε, θα ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για το δικομματισμό".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 September 2006 - 6:37:42 UTC