Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Νέα ώθηση στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας»
  • [02] Επίσκεψη κ. Α.Παπαρήγα στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] «Νέα ώθηση στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας»

    «Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις, που βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο» θα δώσει η επίσκεψη στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, σημείωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος. «Οι επαφές είναι πυκνές και συχνές σε κυβερνητικό επίπεδο και η προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και η πρόοδός της είναι θέμα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, το οποίο θα πρέπει να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που συνεπάγεται η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κ.Ρουσόπουλος υπενθύμισε, ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε επενδυμένο κεφάλαιο στην Αλβανία (με το 27% στο σύνολο των ξένων επενδύσεων) και είναι ο δεύτερος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Αλβανίας.

    Ο Αλβανός ηγέτης φθάνει, σήμερα, στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη, στην διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της χώρας. Αύριο, ο κ. Μπερίσα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στις 12.30 μμ στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ το απόγευμα θα έχει επαφές με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

    [02] Επίσκεψη κ. Α.Παπαρήγα στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ιδιαίτερη αναφορά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές αλλά και στη συνάντηση κομμουνιστικών κομμάτων των Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, έκανε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην 71η ΔΕΘ.

    Την κ. Παπαρήγα υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΜΠΕ Σπύρος Κουζινόπουλος, ο οποίος την ενημέρωσε για τις νέες δραστηριότητες του ενοποιημένου Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν απευθείας στο διαδίκτυο, μέσω του κόμβου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΓΓ του ΚΚΕ αναφερόμενη στη συνάντηση κομμουνιστικών κομμάτων των Βαλκανίων δήλωσε ότι αυτή θα είναι επίκαιρη υπό το πρίσμα των σημαντικών εξελίξεων στο ζήτημα του Κοσόβου, την απόσχιση του Μαυροβουνίου και τις αμερικανικές βάσεις στη Βουλγαρία.

    «Καλούμε τα κομμουνιστικά κόμματα να συζητήσουμε γι' αυτά και να στηρίξουμε φιλειρηνικά και αντιπολεμικά κινήματα και να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από τα ζητήματα των εργαζομένων», τόνισε και χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία με τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα της ΝΑ Ευρώπης.

    Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι στόχος είναι «να διαμορφωθεί με αντικειμενικά πολιτικά κριτήρια, με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων, η ψήφος».

    Η ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο «ρουτινιάρικο, αλλά και επικίνδυνο καβγά» των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και τόνισε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να απομυθοποιηθούν ορισμένα πράγματα που έχουν σχέση είτε με το θεσμό, είτε με τη λεγόμενη τοπικότητα των προβλημάτων. Αυτές οι τοπικές εκλογές πρέπει να δείξουν κάτι καινούργιο. Να μην είναι μια επανάληψη του 2002 ή του 1998. Πρέπει να δείξουν ότι ο λαός, βγάζοντας συμπεράσματα και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, τους αφαιρεί σημαντικές δυνάμεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Λιγότερες, πολύ λιγότερες γαλάζιες και πράσινες σημαίες. Αυτό θα δημιουργήσει ένα καλύτερο πολιτικό κλίμα και θα φανεί ότι δεν είναι οι δυο τους που παλεύουν. Υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας. Είναι ο λαϊκός παράγοντας».

    Επίσκεψη της Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στη Δ.Ε.Θ.

    Πρόταση για τη δημιουργία, σε άλλον χώρο, στη Θεσσαλονίκη «μιας Έκθεσης, της προσφοράς του εργαζόμενου», κατέθεσε η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της, με τις Διοικήσεις της Helexpo A.E. και της ΔΕΘ Α.Ε, επισημαίνοντας ότι συνήθως, οι εκθέσεις γίνονται, για την «προσφορά» του επιχειρηματία. «Δηλαδή πως εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

    Η Γ. Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι θα ήταν καλό να γίνεται μια «επιστημονική, αντικειμενική αποτίμηση» για τις συνθήκες δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, τις συνθήκες ζωής και τις επαγγελματικές ασθένειες του εργαζόμενου, «αποτιμημένα, όχι μόνο με δείκτες, κάτω από τους οποίους, πολλές φορές υπάρχουν και πιο ουσιαστικά στοιχεία».

    Η κ. Παπαρήγα εξέθεσε νωρίτερα προς στις διοικήσεις της Helexpo A.E. και της Δ.Ε.Θ Α.Ε. την άποψη της, ότι η Διεθνής Έκθεση, «βοηθά μεν, στη δημιουργία θέσεων εργασίας», αλλά «δεν είναι πανάκεια», ενώ εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις για τη σκοπιμότητα της διοργάνωσης, του διαγωνισμού ομορφιάς «fashion show».

    Την συγκεκριμένη επιλογή, υπερασπίστηκαν τόσο ο Πρόεδρος της Helexpo A.E. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Θέμης Καρτσιώτης, εξηγώντας ότι πρόκειται για «επικοινωνιακή κίνηση, που αποσκοπεί μέσω της δημοσιότητας των προσώπων, που μετέχουν, στη μεγαλύτερη προσέλκυση των επισκεπτών, τα ενδιαφέροντα των οποίων καθορίζουν και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων».

    Η κ. Παπαρήγα ξεναγήθηκε στα περίπτερα της Δ.Ε.Θ συνοδευόμενη από τους υποψήφιους για τη δημαρχία και τη νομαρχία Θεσσαλονίκης, Αγάπιο Σαχίνη και Γιάννη Ζιώγα, το μέλος της Κ.Ε., και Υπεύθυνο Τύπου του ΚΚΕ Μάκη Μαϊλη και τοπικά κομματικά στελέχη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 September 2006 - 18:30:25 UTC