Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για την ανάπτυξη
  • [02] Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για την ανάπτυξη

    Για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης συνεδριάζει στις 11.00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η κυβερνητική επιτροπή.

    Οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις, αλλά και η συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των 13 χωρών της Ανατολικής Ασίας, συζητήθηκαν,χθες, στη Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης - Ασίας (ASEM) στο Ελσίνκι. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, τόνισε ότι εδώ και δέκα χρόνια που λειτουργεί η διαδικασία, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ενίσχυση των σχέσεων με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοκατανόηση.

    Στη σύνοδο, όπως είπε ο πρωθυπουργός, εξετάστηκαν τα ζητήματα της πολυμέρειας, οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν και ο Λίβανος. Επίσης συζητήθηκαν και θέματα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην παγκοσμιοποίηση, την ανταγωνιστικότητα, αλλά και την ανάπτυξη του ρόλου των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των οποίων, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, θα επιδιωχθεί να διευρυνθεί η συνεργασία. Επίσης, συζητήθηκε και ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ώστε όπως ανέφερε ο κ Καραμανλής: «να προωθήσουμε την αλληλοκατανόηση και να καταπολεμήσουμε την μισαλλοδοξία».

    Ο πρωθυπουργός, στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης - Ασίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι όλα τα μέλη του Ευρωασιατικού Οργανισμού: «οφείλουν να υποστηρίξουν το Διαθρησκειακό διάλογο, καθόσον μπορεί να ενισχύσει την φωνή των μετριοπαθών και να βοηθήσει τη διεθνή κοινότητα να καταπολεμήσει την άγνοια, τη μισαλλοδοξία και το μίσος και να αντιμετωπίσει απειλές, όπως η τρομοκρατία και ο θρησκευτικός φανατισμός. Ας αναλογισθούμε την παγκόσμια απειλή της τρομοκρατίας, ειδικά σήμερα, 5η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου». Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι η χώρα μας θέτει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει μια σύνοδο διαθρησκειακού διαλόγου του ASEM.

    Στο ASEM συμφωνήθηκε να ενταχθούν 5 νέες χώρες ανάμεσά τους και η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

    Σε ότι αφορά τη συνάντηση με τον Φινλανδό πρωθυπουργό, ο κ Καραμανλής τόνισε ότι συζητήθηκε το θέμα της διεύρυνσης ενόψει και των ανακοινώσεων της Επιτροπής - για Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία- και ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις ελληνικές θέσεις.

    Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα του χρόνου εργασίας, αλλά και θέματα όπως η κατάσταση στο Λίβανο και το Μεσανατολικό.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει υποβάλλει πρόταση να διευρυνθεί ο χρόνος εργασίας και στη διαβούλευση που έκανε ο Φινλανδός προεδρεύων, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κάθετα αρνητικός. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι επίσης αρνητικές στη Βρετανική πρόταση.

    Ο κ Καραμανλής συναντήθηκε και με την πρόεδρο της Λετονίας, Βάιρα Βίκε Φραιμπέργκα, η οποία είναι υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε, στο Μουσείο Τέχνης του Ελσίνκι, έκθεση με κειμήλια του Αγίου Όρους.

    Αμέσως μετά την ξενάγηση, σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Καραμανλής είπε πως "κάθε Έλληνας αισθάνεται ιδιαίτερη συγκίνηση, όχι μόνο θαυμάζοντας τα εκθέματα, αλλά και από το σεβασμό, με τον οποίο αντιμετωπίζουν την έκθεση οι διοργανωτές".

    [02] Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου. Το μεσημέρι θα μιλήσει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος.

    Νωρίτερα, στις 11.00, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης.Το απόγευμα, θα συναντηθεί με τις Διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO και με τα προεδρεία των Συλλόγων Εργαζομένων στην ΔΕΘ.

    Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί εκθεσιακούς χώρους της ΔΕΘ.

    To Πειραματικό Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής, όπου ο προπάππος του είχε διατελέσει Γυμνασιάρχης, επισκέφθηκε, χθες, στα Γιάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Λευκάδα, την Πρέβεζα και τα Γιάννινα.

    Σε χαιρετισμό του προς τους μαθητές, ο κ. Παπανδρέου τους ευχήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ εξέφρασε και την συγκίνησή του γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε: «?είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση σήμερα που έρχομαι εδώ, σβ αυτό το σχολείο, καθώς ο προπάππος μου, ήταν κάποια στιγμή Γυμνασιάρχης σ΄ αυτό το ιστορικό ίδρυμα και έτσι αισθάνομαι πολύ κοντά σας. Είναι πρώτη φορά που έρχομαι να σας επισκεφτώ και να δω πως είναι σήμερα ένα σχολείο που βρίσκεται στην ιστορική μνήμη του τόπου, αλλά και πολύ κοντά στη δική μου την καρδιά».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε ιδιαίτερα αναφορά στην γνώση μέσα από το διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας: «Το βασικό είναι να αισθανθείτε, ότι θα μπορείτε να μαθαίνετε συνεχώς σε όλη τη ζωή σας, διότι και μέσα στο σχολείο και έξω από το σχολείο, εσείς, όλοι μας, θα πρέπει να μαθαίνουμε και να αλλάζουμε. Επειδή ξέρετε το διαδίκτυο, ξέρετε πια, ότι τη γνώση μπορεί να την βρει κανείς μέσα από ένα κουμπί, να μάθει για κάτι πατώντας ένα κουμπί. Άρα πληροφορίες πολλές έχουμε, αλλά πώς τις αξιολογούμε; Άρα, λοιπόν, το σχολείο για μας πρέπει να είναι χώρος κριτικής σκέψης, ανάλυσης, συζήτησης, αντιπαράθεσης θέσεων και απόψεων, για να μπορείτε έχοντας τα βασικά εργαλεία, όταν ψάχνετε σβ αυτό τον κόσμο των πληροφοριών, να βρίσκετε αυτό που σας χρειάζεται, είτε για την επιχείρηση στην οποία θα είσαστε, είτε για το επάγγελμα το οποίο θα ασκήσετε, είτε για την προσωπική σας ζωή και την οικογένειά σας, είτε για την πολιτική, την κοινωνική και πολιτιστική ζωή την οποία θα έχετε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 September 2006 - 4:30:20 UTC