Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητείται στρατηγικός εταίρος για τον ΟΤΕ, με στόχο την ενίσχυση του Οργανισμού
  • [02] Συνομιλίες Μπακογιάννη με ολλανδό ομόλογό της
  • [03] Σκεπτόταν πάντα πως θα δραπέτευε...

  • [01] Αναζητείται στρατηγικός εταίρος για τον ΟΤΕ, με στόχο την ενίσχυση του Οργανισμού

    Την έναρξη της διαδικασίας για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ αποφάσισε η Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Οι σύμβουλοι του Δημοσίου για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ θα προσληφθούν σε λίγες εβδομάδες, έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομίας.

    Όπως ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, η Επιτροπή αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ και θα αναζητήσει στρατηγικό εταίρο, ο οποίος θα αποκτήσει συμμετοχή στο μάνατζμεντ. Το ελληνικό δημόσιο θα διατηρήσει το δικαίωμα μειοψηφίας.

    Η απόφαση λαμβάνει υπόψη τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης είπε ότι το ζητούμενο είναι να εξευρεθεί ένας επενδυτής και το αποτέλεσμα να είναι η παροχή φθηνότερων και καλύτερων υπηρεσιών.

    Ο υπουργός ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας δήλωσε ότι η απόφαση της Διϋπουργικής βρίσκεται στην κατεύθυνση των αλλαγών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και ότι η υλοποίηση του στόχου θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα οδηγήσει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών και καλύτερων τιμών.

    Τέλος, ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης είπε ότι συνεχίζει να εφαρμόζεται με συνέπεια το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και ότι με την απόφαση αυτή εντείνεται ο ανταγωνισμός επ' ωφελεία όλων των Ελλήνων.

    Το ποσοστό αποκρατικοποίησης είναι ανοιχτό και εκτιμάται ότι σημασία έχει το περιεχόμενο της συμφωνίας με την εταιρία ή τον όμιλο εταιριών που θα συνεργαστεί ο ΟΤΕ.

    Τέλος, θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση μετά από τις τελικές αποφάσεις της Διϋπουργικής Επιτροπής.

    ΠΑΣΟΚ: Κατηγορηματικό ``όχι`` στην εκποίηση του ΟΤΕ

    «Το ΠΑΣΟΚ και οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης, λένε ένα κατηγορηματικό ``όχι`` στην εκποίηση του ΟΤΕ και της δημόσιας περιουσίας, που υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και την εξυπηρέτηση των πολιτών με καθολικότητα, ποιότητα και χαμηλό κόστος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Οικονομίας και του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ στην οποία παρέπεμψε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τον ΟΤΕ.

    Απαντώντας στην ερώτηση αν «το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ύποπτη την πώληση του ΟΤΕ», ο κ. Αθανασάκης είπε ότι «δεν μπορώ να μιλήσω για ύποπτη πώληση γιατί δεν έχει γίνει καμιά πράξη, όμως σίγουρα είναι μια εσπευσμένη διαδικασία που γίνεται για εισπρακτικούς λόγους».

    ΚΚΕ: Πάλη κατά των ιδιωτικοποιήσεων

    "Η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ που επιχειρεί η κυβέρνηση, θα είναι σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων της επιχείρησης αλλά και των λαϊκών στρωμάτων συνολικότερα. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο επικίνδυνο ψευτοδίλημμα σχετικά με τη μορφή και τον τρόπο που θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του με αφορμή τις ανακοινώσεις της διυπουργικής επιτροπής για τον ΟΤΕ.

    ΣΥΝ: Ο κόσμος της εργασίας να αντισταθεί

    «Η εκποίηση κρίσιμου ποσοστού των μετοχών και της διαχείρισης του ΟΤΕ σε ξένο επενδυτή αποτελεί μια ακραία επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα συμφέροντα της ίδιας της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τον ΟΤΕ.

    Αντίδραση ΓΣΕΕ στην απόφαση της διυπουργικής επιτροπής για τον ΟΤΕ

    "Η σημερινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την εκποίηση του ΟΤΕ και την εκχώρηση του μάνατζμεντ της εταιρίας είναι μια απαράδεκτη και καταστροφική πολιτική επιλογή", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

    Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της καλεί την Κυβέρνηση "να αναθεωρήσει την απόφασή της και να μην προχωρήσει στην υποθήκευση του μέλλοντος των Ελληνικών Τηλεπικοινωνιών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα εισπράξει την αποφασιστική και αγωνιστική αντίδραση του συνόλου των εργαζόμενων".

    Σαράντα νέα έργα μέσω ΣΔΙΤ

    Την κατασκευή και συντήρηση δύο νέων δικαστικών μεγάρων, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο, άλλων τριών νέων καταστημάτων κράτησης (στη Θεσσαλονίκη, τη Μαγνησία και την Κορινθία) και τεσσάρων κτιρίων σχολών (διοίκησης, αμφιθεάτρων και σεμιναρίων πανεπιστημίου Πελοποννήσου) και την κατασκευή και συντήρηση 31 νέων σχολικών μονάδων στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας, ενέταξε σήμερα στο νόμο 3389/2005 περί συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, (ΣΔΙΠ) η αρμόδια διυπουργική επιτροπή.

    Αναφορικά με την κατασκευή και συντήρηση των δύο νέων δικαστικών μεγάρων στην Πάτρα και το Ηράκλειο, πρόκειται για τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή, τη συντήρηση και την εκμετάλλευση εμπορικών χώρων και χώρων στάθμευσης για 25 έτη από την έναρξη λειτουργίας.

    Η αναθέτουσα αρχή του έργου με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης είναι η ανώνυμη εταιρία του δημοσίου "Θέμις κατασκευαστική ΑΕ".

    Το ενδεικτικό προϋπολογιζόμενο κόστος των νέων δικαστικών μεγάρων ανέρχεται σε 100 εκατ.ευρώ.

    Για την κατασκευή και συντήρηση των τριών νέων καταστημάτων κράτησης το αντικείμενο της σύμπραξης αφορά τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή, τη συντήρηση και την εκμετάλλευση εμπορικών χώρων και χώρων στάθμευσης για 25 έτη για τα τρία καταστήματα κράτησης στη Θεσσαλονίκη, τη Μαγνησία και την Κορινθία.

    Το ενδεικτικό προϋπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται σε 198 εκατ.ευρώ. Η αναθέτουσα αρχή είναι όπως και στην προηγούμενη περίπτωση η ΑΕ του δημοσίου "Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ".

    Σε ό,τι αφορά την κατασκευή και συντήρηση κτιρίων του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το αντικείμενο της σύμπραξης αφορά τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή, τη συντήρηση και την ασφάλιση για 25 έτη, έξι νέων κτιρίων σε πέντε πόλεις της Πελοποννήσου (Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο και τη Σπάρτη).

    Το προϋπολογιζόμενο κόστος κατασκευής και συντήρησης ανέρχεται σε 84 εκατ.ευρώ.

    Τέλος, το αντικείμενο της σύμπραξης για την κατασκευή και τεχνική διαχείριση 31 νέων σχολικών μονάδων στην περιφέρεια Μακεδονίας, αφορά και τη συντήρηση, φύλαξη και καθαριότητα και το προϋπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται σε 116 εκατ.ευρώ.

    Ως τώρα η διυπουργική επιτροπή για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, έχει εγκρίνει και εντάξει στο νόμο 3389/2005 οκτώ πακέτα έργων σε διαφορετικούς τομείς, συνολικού προϋπολογισμού 772 εκατ.ευρώ.

    [02] Συνομιλίες Μπακογιάννη με ολλανδό ομόλογό της

    Με τον Ολλανδό ομόλογό της Μπερνερντ Μπότ, συναντάται το μεσημέρι η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η ημερήσια διάταξη των συνομιλιών θα καλύψει ευρύ φάσμα θεμάτων. Αναμένεται να συζητηθούν οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις (Διεύρυνση, Συνταγματική Συνθήκη, Σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας), η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και η πορεία επίλυσης του κυπριακού.

    Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

    [03] Σκεπτόταν πάντα πως θα δραπέτευε...

    Σκεφτόταν πάντα πως θα δραπέτευε, μα την κυρίευε ο φόβος μήπως ο απαγωγέας της τη σκότωνε. Η 18χρονη Νατάσα Κάμπους μίλησε για πρώτη φορά για τα χρόνια της μοναξιάς που έζησε στα χέρια του Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ, δύο εβδομάδες αφότου κέρδισε την ελευθερία της.

    Ήταν οκτώ χρόνια μοναξιάς, πείνας και αγωνίας, σε ένα υπόγειο κελί, κάτω από το γκαράζ του απαγωγέα της, κοντά στη Βιένη.

    "Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα μεγάλωνα, θα γινόμουν πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη για να μπορέσω να ξεφύγω μια μέρα", ανέφερε η Νατάσα στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της. Έδειχνε εύθραυστη, μα ήρεμη και σίγουρη για όσα έλεγε, παρότι χωρίς να το θέλει βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Μέσων Ενημέρωσης.

    "Έκανα μια συμφωνία με τον εαυτό μου, ότι η μελλοντική Νατάσα θα επιστρέψει για να απελευθερώσει το μικρό 12χρονο κορίτσι", είπε η 18χρονη σήμερα Νατάσα, που έχει ένα λαμπρό χαμόγελο και γαλάζια μάτια.

    Στη συνέντευξη στην αυστριακή τηλεόραση, η Νατάσα Κάμπους επανέφερε στη μνήμη τον τρόμο που ένοιωσε όταν ο Πρικλοπιλ την υποχρέωσε για πρώτη φορά να μπει στο υπόγειο κελί, που θα ήταν το σπίτι της για πολλά χρόνια, στην κωμόπολη Στράσοφ, 25 χιλιόμετρα έξω από τη Βιένη. Ο Πρίκλοπιλ την απήγαγε καθώς πήγαινε στο σχολείο, το 1998. Ήταν μόλις 10 χρόνων. Την κλείδωσε στο κελί, που ήταν έξι τετραγωνικά μέτρα.

    "Ένοιωθα κλειστοφοβία σε αυτό το μικρό δωμάτιο. Πετούσα μπουκάλια νερού στους τοίχους, τους χτυπούσα με τις γροθιές, μήπως με άκουγε κάποιος. Ήμουν τρομοκρατημένη και εάν δεν με είχε πάρει στο σπίτι του, κάποια στιγμή, όπου είχα κάπως περισσότερο χώρο για να κινηθώ, νομίζω ότι μπορεί να είχα τρελλαθεί", είπε η Νατάσα.

    Η μητέρα του απαγωγέα επισκεπτόταν το σπίτι του κάποια Σαββατοκύριακα κι εκείνος έκλεινε τότε τη μικρή Νατάσα στο κελί της.

    Μάλιστα εξέφρασε την οργή της για το γεγονός ότι δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ φωτογραφίες από το κελί όπου την κρατούσε ο απαγωγέας. "Αυτό που με εξοργίζει είναι οι φωτογραφίες του κελιού μου, γιατί δεν είναι δουλειά κανενός άλλου. Εγώ δεν θέλω να κοιτάζω μεσα στα δωμάτια των άλλων. Γιατί μπορούν οι άλλοι να κοιτάζουν το δικό μου δωμάτιο, όταν ανοίγουν την εφημερίδα τους;", αναρωτήθηκε η Νατάσα.

    Όταν σκεφτόταν να δραπετεύσει, η Νατάσα είπε πως της ερχόταν στο νου πως θα άλλαζε η εικόνα που είχαν όλοι για τον Πρικλοπιλ. "Ξέρεις, πάντα ήταν ο ωραίος, εξυπηρετικός τύπος, πάντα φιλικός και ευπρεπής. Δεν ήθελα να μάθει η μητέρα του την άλλη πλευρά του".

    "Μερικές φορές σκεφτόμουν να τον αποκεφαλίσω με ένα τσεκούρι", είπε η Νατάσα, για τον απαγωγέα της.

    Οι λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης έχουν αφήσει άφωνη ολόκληρη την Αυστρία, από τη μέρα που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγικής ιστορίας της Νατάσας, στις 23 Αυγούστου, οπότε και δραπέτευσε. Μόλις ο Πρικλοπιλ αντιλήφθηκε ότι η Νατάσα είχε ξεφύγει, έβαλε τέρμα στη ζωή του πηδώντας στις γραμμές τρένου.

    Η Νατάσα Κάμπους, που συχνά στη διάρκεια της συνέντευξης έκλεινε τα μάτια δείχνοντας πως δεν μπορούσε να αντέξει τους προβολείς, είπε πως κάποια στιγμή είχε προειδοποιήσει τον απαγωγέα της ότι θα δραπέτευε.

    "Του είπα ότι δεν μπορούσα άλλο να ζήσω έτσι. Του είπα πως θα έκανα απόπειρα να δραπετεύσω", είπε η Νατάσα, που στην συνέντευξη εμφανίστηκε έχοντας τα ξανθά μαλλιά της δεμένα με ένα μαντήλι. Οι σύμβουλοι που έχει δίπλα του το κορίτσι, της είπαν πως έχοντας τώρα καλυμμένα τα μαλλιά, μπορεί πιο εύκολα στο μέλλον να αλλάξει την εμφάνισή της αν θέλει να αποφεύγει τη δημοσιότητα.

    "Αναρωτιόμουν ξανά και ξανά - γιατί ανάμεσα σε τόσα εκατομμύρια ανθρώους αυτό συνέβη σε μένα; Ένοιωθα σαν κοτόπουλο παγιδευμένο", είπε η Νατάσα, που φοβόταν και για την τύχη των δικών της αν δραπέτευε.

    "Δεν φοβόμουν για μένα- αγαπώ την ελευθερία και για μένα ο θάνατος είναι η απόλυτη ελευθερία. Όμως μου έλεγε ότι θα σκότωνε τους γείτονες, μετά εμένα και στο τέλος θα αυτοκτονούσε". Όταν τελικά δραπέτευσε και ζήτησε βοήθεια από τους πρώτους ανθρώπους που συνάντησε, η Νατάσα είπε πως την αντιμετώπισαν με αδιαφορία και επιφυλακτικότητα.

    Σήμερα η Νατάσα φιλοξενείται σε κάποιο νοσοκομείο, έχοντας μια ασπίδα προστασίας από γιατρούς και ψυχιάτρους. Για το μέλλον, είπε πως θέλει να ταξιδέψει με την οικογένειά της και να τελειώσει το σχολείο ώστε να μπορέσει να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο.

    "Πάντα σκεφτόμουν τι χάνω, όπως το πρώτο αγόρι μου και όλα αυτά. Όμως έχω ήδη εκπληρώσει την μεγαλύτερη ευχή που έκανα- την ελευθερία"...


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 September 2006 - 6:30:22 UTC