Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μονάδα τεχνητού νεφρού στο Διδυμότειχο

  • [01] Μονάδα τεχνητού νεφρού στο Διδυμότειχο

    Τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, εγκαινίασε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Εδώ και 18 χρόνια οι νεφροπαθείς του βορείου Έβρου, ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται δύο και τρεις φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.

    «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η Οργανωμένη Κοινωνία, η Πολιτεία πρέπει να είναι κοντά και στην πιο απόμακρη περιοχή της πατρίδας μας. Ειδικότερα δε για κατηγορίες συνανθρώπων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες όπως είναι οι νεφροπαθείς», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτή η Μονάδα που εγκαινιάσαμε σήμερα στο Διδυμότειχο, συνιστά ένα άλμα κοινωνικού πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να σημειωθεί ότι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την εγκατάσταση και την λειτουργία τέτοιων Μονάδων για ολόκληρη την χώρα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Το σύστημά μας κρίνεται από την ευαισθησία του, την ανθρωπιά του, από την έμπρακτη υποστήριξη των συνανθρώπων μας εκείνων που το έχουν ανάγκη. Πέραν από την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, ένας από τους βασικούς μας σκοπούς είναι να είμαστε κοντά τους ώστε να ασκούν ισότιμα με όλους το δικαίωμά τους στη ζωή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα σήμερα στο Διδυμότειχο γιβ αυτή την συμβολική και συνάμα σεμνή τελετή εγκαινίων, και διαβεβαιώνω όλους στην περιοχή ότι η Κυβέρνηση, όλοι μας, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή υποστήριξης των πραγματικών τους αναγκών στον τομέα της Υγείας, με ανθρωπιά και έμπνευση. Ο πολιτισμός μας και η κοινωνία μας, κρίνονται στο πεδίο που συναντώνται οι ανάγκες του πολίτη με το σύστημα. Πρώτος βαθμός προτεραιότητας και ευαισθησίας η υγεία. Εκεί κρίνεται και το επίπεδο του πολιτισμού μας και η λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της οργανωμένης πολιτείας, αλλά πάνω από όλα η ευαισθησία και η ανθρωπιά μας»».

    Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι σύντομα θα επισκεφθεί και πάλι το Διδυμότειχο, προκειμένου να εγκαινιάσει μια νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζεται και το αίτημα για δημιουργία γραφείου ΟΠΑΔ στην περιοχή.

    Η μονάδα που με την λειτουργία της σηματοδότησε το τέλος της ταλαιπωρίας των νεφροπαθών του βορείου Έβρου, είχε κάνει τα «πρώτα της βήματα» πριν από 4 περίπου μήνες, με τη λειτουργία 8 μηχανημάτων όπου εξυπηρετούνταν τα πιο «βαριά περιστατικά», έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ σταδιακά θα φθάσει σε πλήρη ανάπτυξη. «Είναι μία μονάδα υποδειγματική, διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας », ανέφερε ο διοικητής των Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας, Θεμιστοκλής Σπυριδόπουλος.

    Σημειώνεται ότι δύο μηχανήματα αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ήταν προσφορά της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής «ο ΟΡΦΕΥΣ» και της Μητρόπολης Διδυμοτείχου.

    Τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. "Αυτή η Μονάδα συνιστά ένα άλμα κοινωνικού πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή", δήλωσε ο υπουργός.και πρόσθεσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί και πάλι το Διδυμότειχο, προκειμένου να εγκαινιάσει μια νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 September 2006 - 16:30:19 UTC