Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα στην προεδρία του ΣΑ

  • [01] Η Ελλάδα στην προεδρία του ΣΑ

    Την ανάγκη επίλυσης του Παλαιστινιακού προβλήματος υπογράμμισε σε δηλώσεις της η Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα στις εργασίες του άτυπου συμβουλίου υπουργών εξωτερικών της ΕΕ στην Λάπενραντα της Φινλανδίας.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι το σημερινό άτυπο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της ΕΕ ασχολήθηκε με το θέμα της Μέσης Ανατολής, καθώς και με τον τρόπο με τον οποίο η Ενωμένη Ευρώπη θα μπορέσει να στηρίξει μια νέα προσπάθεια ειρήνης στη περιοχή. Η υπουργός χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαία» την προσπάθεια ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει από την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της Παλαιστίνης.

    Εξ άλλου, η υπουργός εξέφρασε την ελπίδα η Ευρώπη, στο Μεσανατολικό ζήτημα, να φανεί χρήσιμη και «έντονα πολιτικά παρούσα».

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, στο θέμα του Ιράν, η υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει μια διάχυτη απογοήτευση σχετικά με την απάντηση που έδωσε η Τεχεράνη, αλλά υπογράμμισε ότι υπάρχει πάντοτε χρόνος για διπλωματικές προσπάθειες.

    Η Ελλάδα στην προεδρία του ΣΑ

    Ο σεβασμός του κεντρικού ρόλου του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου και η εμπιστοσύνη στην αρχή ότι η διπλωματία είναι το μέσον επίλυσης των διαφορών, θα προσδιορίσουν τη δράση της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος.

    Στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας θα τεθούν στο Συμβούλιο μια σειρά ζητήματα μείζονος διεθνούς σημασίας όπως η κατάσταση στο Κόσοβο, το Μεσανατολικό και η κατάσταση στο Λίβανο, ενώ θα οργανωθεί επίσης μια συζήτηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στις 20 Σεπτεμβρίου με θέμα τη συνεργασία του ΟΗΕ με περιφερειακούς οργανισμούς για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

    Στο κτίριο του ΟΗΕ θα λειτουργήσει επίσης έκθεση "Ελαίας Εγκώμιο" την οποία θα εγκαινιάσει στις 19 Σεπτεμβρίου ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Βουλγαράκης.

    Την έκθεση έχει οργανώσει το Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

    Η υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη στις 15 Σεπτεμβρίου και θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, στις 22.

    Θα επισκεφθεί την αμερικανική πρωτεύουσα στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου όπου και θα συναντηθεί με το Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Χάρντλεϊ και τον υπουργό Ενέργειας Σάμιουελ Μπόντμαν.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη στις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου

    Η Υπουργός των Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη είναι η μοναδική ελληνίδα που βρίσκεται στη λίστα με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη για το 2006,σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes".

    Η κα Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται στη 66η θέση, ενώ πρώτη στο κατάλογο, ως η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο, είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με δεύτερη την Υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις και τρίτη την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Wu Yi.

    Ανάμεσα στις 100 προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής,των επιχειρήσεων, των οργανώσεων κοινωνικής προσφοράς, της δημοσιογραφίας κ.λ.π. βρίσκονται η γερουσιαστής και πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Μichelle Alliot-Marie, η συνιδρύτρια του ιδρύματος Gates και σύζυγος του Bill Gates, Melinda Gates, οι γνωστές δημοσιογράφοι Christiane Amanpour και Oprah Winfrey κ.α.

    Η τελική επιλογή στο κατάλογο που δημοσιεύεται κάθε χρόνο γίνεται με βάση τη διεθνή προβολή του προσώπου,τη δραστηριότητα και την επιρροή του,σε συνάρτηση πάντα με την οικονομική δύναμη της χώρας καταγωγής.

    Η Ελλάδα χτίζει σχολείο στο Μπεσλάν

    Δύο χρόνια μετά την απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση στο Μπεσλάν της Ρωσίας, που στοίχισε τη ζωή πολλών παιδιών και καθηγητών τους, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος σε δήλωσή του επισημαίνει πως το γεγονός εκείνο συγκλόνισε τότε και ακόμα συγκινεί την ελληνική κοινή γνώμη, η οποία τάχθηκε αλληλέγγυα προς τον ρωσικό λαό απέναντι στο πλήγμα αυτό.

    Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι "επιβεβαιώνοντας εμπράκτως αυτήν της την αλληλεγγύη,η χώρα μας ανέλαβε συμβολικά την ανέγερση ενός συγκροτήματος σχολείου και οικοτροφείου στο Μπεσλάν".

    "Η κατασκευή του έχει ήδη αρχίσει και συνεχίζεται. Το σχολείο αυτό είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ελληνικής καταγωγής καθηγητή Ιωάννη Κανίδη, που έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει τους μαθητές του", συμπλήρωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 September 2006 - 18:30:24 UTC