Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα στην προεδρία του ΣΑ
  • [02] Επερώτηση ΚΚΕ για επαγγελματοβιοτέχνες
  • [03] Ραντεβού με το όνειρο

  • [01] Η Ελλάδα στην προεδρία του ΣΑ

    Στη Φινλανδία βρίσκεται η κ.Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

    Την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον μήνα Σεπτέμβριο, αναλαμβάνει από σήμερα η χώρα μας.

    Ο σεβασμός του κεντρικού ρόλου του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου και η εμπιστοσύνη στην αρχή ότι η διπλωματία είναι το μέσον επίλυσης των διαφορών, θα προσδιορίσουν τη δράση της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος.

    Στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας θα τεθούν στο Συμβούλιο μια σειρά ζητήματα μείζονος διεθνούς σημασίας όπως η κατάσταση στο Κόσοβο, το Μεσανατολικό και η κατάσταση στο Λίβανο, ενώ θα οργανωθεί επίσης μια συζήτηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στις 20 Σεπτεμβρίου με θέμα τη συνεργασία του ΟΗΕ με περιφερειακούς οργανισμούς για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

    Στο κτίριο του ΟΗΕ θα λειτουργήσει επίσης έκθεση "Ελαίας Εγκώμιο" την οποία θα εγκαινιάσει στις 19 Σεπτεμβρίου ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Βουλγαράκης.

    Την έκθεση έχει οργανώσει το Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

    Η υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη στις 15 Σεπτεμβρίου και θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, στις 22.

    Θα επισκεφθεί την αμερικανική πρωτεύουσα στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου όπου και θα συναντηθεί με το Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Χάρντλεϊ και τον υπουργό Ενέργειας Σάμιουελ Μπόντμαν.

    [02] Επερώτηση ΚΚΕ για επαγγελματοβιοτέχνες

    Για ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που διαχρονικά με τις φιλομονοπωλιακές τους πολιτικές εκτοπίζουν τους επαγγελματοβιοτέχνες από την αγορά και την παραγωγή, ευνοώντας τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, έκαναν λόγο οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, σχετικής Επερώτησης της ΚΟ του κόμματος.

    Οι βουλευτές μίλησαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και ανέπτυξαν συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακούφισή τους. Κάλεσαν δε τους επαγγελματίες, να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

    Εξάλλου, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τόνιζεται ότι "η συναίνεση της κοινωνίας που ζήτησε ο πρόεδρος των βιομηχάνων, για να προωθηθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι αντιδραστικές αλλαγές, όχι μόνο δεν είναι η λύση, αλλά θα γίνουν αιτία παραπέρα επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων".

    "Οι εργαζόμενοι οφείλουν να σκεφθούν τι τους έχει στοιχίσει έως τώρα η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας του κεφαλαίου και κυρίως τι θα τους στοιχίσουν τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    [03] Ραντεβού με το όνειρο

    Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει σήμερα στις 10.30 το πρωί την αντίστοιχη των Ηνωμένων Πολιτειών στον πρώτο ημιτελικό του 15ου Μουντομπάσκετ και καλείται να «σπάσει» μια εξαιρετικά αρνητική παράδοση, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

    Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν, με τους Αμερικανούς να έχουν τη «μερίδα του λέοντος» με επτά νίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με προπονητή τον Ρίτσαρντ Ντουξάιρ, επί των Ηνωμένων Πολιτειών σημειώθηκε σε φιλικό αγώνα, ο οποίος διεξήχθη το 1977 στην Αθήνα.

    Οι δύο ομάδες, οι οποίες αναμετρήθηκαν το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν στο πλαίσιο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το 1990 στη «Βίγια Μπαγεστέρ» της Αργεντινής το σύνολο του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου «άγγιξε» τη νίκη απέναντι στους κολεγιόπαιδες των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο οι Αμερικανοί επικράτησαν 103-95. Το 1994 στο «Σκάιντομ» του Τορόντο η αποκαλούμενη «ομάδα όνειρο» Νο 2 πήρε τη νίκη με 97-58, ωστόσο η ελληνική ομάδα ήταν η μοναδική στη διοργάνωση, η οποία «κράτησε» τους παίκτες του Ντον Νέλσον κάτω από τους 100 πόντους. Τέλος, το 1998 στην Αθήνα οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο «μικρό» τελικό, με τους Αμερικανούς, οι οποίοι είχαν προπονητή τον Ρούντι Τομγιάνοβιτς, να επικρατούν έναντι των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη με 84-61.

    Συγκρατημένα αισιόδοξος ενόψει του ημιτελικού δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 September 2006 - 6:30:24 UTC