Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή με κοινωνικούς φορείς ενόψει της ΔΕΘ
  • [02] Ο Γ.Παπανδρέου με υποψήφιους Νομάρχες-Δημάρχους
  • [03] Τσιτουρίδης για Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή με κοινωνικούς φορείς ενόψει της ΔΕΘ

    Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης θα έχει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το πρόγραμμα των συναντήσεων που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος και στις οποίες θα συμμετέχουν και οι αρμόδιοι υπουργοί,έχει ως εξής:

    Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση θα παρίστανται ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας και ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης.

    Αργότερα την ίδια ημέρα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΣΕΒ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης. Την Τετάρτη το πρωί ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και αργότερα με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Και στις δύο συναντήσεις θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συναντήσεις του Κώστα Καραμανλή με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕΣΕΒΕ), με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και με την Εθνική Συνομοσπονδία Εθνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Στις συναντήσεις αυτές θα παρίστανται, επίσης, οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Αργότερα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την ΠΑΣΕΓΕΣ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Συνεργασία του πρωθυπουργού με την υπουργό Εξωτερικών

    Συνεργασία με την υπουργό των Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη είχε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

    Η κα Μπακογιάννη ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις αποφάσεις του έκτακτου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, σχετικά με την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στο Λίβανο, για το ταξίδι της στη Μέση Ανατολή, ενώ συζήτησαν και θέματα ενόψει της ΔΕΘ, αλλά και της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν στις 4 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα.

    Η Υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε σχετικά με την αποστολή της ειρηνευτικής δύναμης ότι το μήνυμα που έστειλε η ΕΕ είναι σαφές, καθώς πήρε την απόφαση να στείλει τη δύναμη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Είναι μια δύναμη που μπορεί να δώσει το αίσθημα ασφάλειας και στον ισραηλινό και στο λιβανέζικο λαό, είπε η κα Μπακογιάννη.

    Πάντως, υπογράμμισε ότι τα πράγματα στη Μέση Ανατολή είναι δύσκολα. Η κα Μπακογιάννη, που έχει ζήτησει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή δύναμη, αλλά τόνισε ότι η ελληνική ναυτική δύναμη μαζί με τη γερμανική και τη δανέζικη θα αποτελέσουν το μοχλό για να αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός του Λιβάνου. Το είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου κ. Σινιόρα και το μετέφερα και στους Ευρωπαίους ομολόγους μου, είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός των Εξωτερικών και σημείωσε πως μαζί με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις αναμένεται να αναπτυχθούν και δυνάμεις από μουσουλμανικές χώρες.

    Η Υπουργός των Εξωτερικών σημείωσε πως ο ρόλος της ελληνικής παρουσίας είναι σημαντικός, παρά το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλο αριθμό, όπως έχουν η Γαλλία, η Ιταλία ή η Ισπανία.

    Η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε, εξ άλλου, σημαντικό γεγονός την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στις 4 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, κατά την οποία (σε τριμερή συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνωφ) θα συζητηθεί κυρίως το θέμα της προώθησης της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα προχωρήσει το έργο το οποίο χρονίζει, η κα Μπακογιάννη είπε ότι "όλα θα πάνε καλά" και επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο, μετά και τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει από το Υπουργείο Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας και τη σημασία που έχει η εξέλιξη αυτή στην εξωτερική πολιτική.

    Σε άλλη ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, η κα Μπακογιάννη είπε ότι "ήταν συμπαθές το σχόλιο του κ. Πάγκαλου".

    [02] Ο Γ.Παπανδρέου με υποψήφιους Νομάρχες-Δημάρχους

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,κ.Γιώργος Παπανδρέου, θα επισκεφθεί σήμερα,στις 1:30 το μεσημέρι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), με την συμπλήρωση των δύο χρόνων από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί με υποψηφίους Δημάρχους και Νομάρχες τους οποίους στηρίζει το Κίνημα ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, και προέρχονται από Δήμους και Νομαρχίες που έχουν Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

    "Εκδηλώσεις Πρέσπεια"-Γ. Παπανδρέου

    Ένα μήνυμα ειρήνης στη Μέση Ανατολή και την ευχή για μόνιμη εκεχειρία και ειρήνευση στην περιοχή, έστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες όπου και βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Ειρήνη από τις "Εκδηλώσεις Πρέσπεια" οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από τους βουλευτές της περιοχής Νίκο Κορτσάρη της ΝΔ και Γιώργο Λιάνη του ΠΑΣΟΚ.

    Στον κ. Παπανδρέου επεδόθη ένα αγαλματίδιο του γλύπτη Κόρα με θέμα "Η Ολυμπιονίκης" εμπνευσμένο από τη νίκη της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης.

    Ο κ. Παπανδρέου στον χαιρετισμό του είπε ότι πρώτη φορά επισκέφθηκε τον Άγιο Αχίλλειο όταν συγκλονίζονταν τα Βαλκάνια από τους πολέμους και πρόσθεσε ότι βάλαμε τα θεμέλια για την αγαστή συνεργασία των λαών της περιοχής. Ενώ η δεύτερη φορά ήταν λίγο πρίν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας "όταν στείλαμε ένα μήνυμα στον ΟΗΕ και πετύχαμε όταν ξεκίνησαν οι αγώνες να υπάρχει ομόφωνο ψήφισμα του Οργανισμού για Ολυμπιακή Εκεχειρία".

    Η σημερινή εκδήλωση, όπου ήταν παρών και ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ήταν αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη. Στο πρώτο μέρος η Μαρία Δημητριάδη και το "Τρίφωνο" ερμήνευσαν τις "Μικρές Κυκλάδες"` και "Ρομανθέρο Χιτάνο" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη και στο δεύτερο μέρος ο Γιώργος Νταλάρας ερμήνευσε το "Αξιον Εστί" . Όλα τα έργα είναι μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος απέστειλε και αυτός το δικό του συγκινητικό μήνυμα στην αποψινή εκδήλωση.

    Κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβερνητική πολιτική

    "Μας αποκαλούν υβριστές. Ας πάνε στη Χαλκιδική να ακούσουν τι λένε οι πολίτες. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, την κοινή λογική και το δικαίωμα να ασκούμε κριτική σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του στη διευρυμένη νομαρχιακή επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματός του στα Γρεβενά.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Εχουμε κάνει τον απολογισμό μας. Παρά τις αδυναμίες καταφέραμε πολλά, ενώ σήμερα η εντολή που μου δώσατε είναι να πάμε την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ μπροστά και υποσχόμαστε ότι θα ξαναφέρουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα".

    Ο Γ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το σύνολο της πολιτικής τους και είπε ότι κρύβονται στα δύσκολα και βρίσκονται σε μόνιμες διακοπές.

    Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "ο πρωθυπουργός είχε κρυφτεί και στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία, όπου θα μπορούσε να είχε πει ότι πρέπει να μπει "τέλος στο παιχνίδι της υφαλοκρηπίδας". "Κανείς δεν λέει όχι στην πορεία της Τουρκίας, αλλά αυτή η πορεία πρέπει να συνάδει με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενος στη Δημόσια Διοίκηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτή έχει καταστεί φέουδο και λάφυρο της ΝΔ, με την τοποθέτηση εγκάθετων κομματικών ακόμα και ελεγχόμενων γαλάζιων διευθυντών στα σχολεία.

    Σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ακρίβεια βρίσκεται στα ύψη, ότι ετοιμάζονται φοραπαλλαγές για τα υψηλά εισοδήματα, ενώ τις όποιες επιστροφές στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα τις έχει ήδη πληρώσει ο φορολογούμενος μέσω των φόρων στα καύσιμα, στα κινητά και άλλες υπηρεσίες και είδη.

    Αναφερόμενος στην περιφερειακή ανάπτυξη ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν διασφάλισε το να μην αποκλειστεί η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από το Δ΄ ΚΠΣ, ενώ μιλώντας γενικότερα, είπε ότι η κυβέρνηση έκοψε από τους προϋπολογισμούς κατά 40% το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι λόγω της κυβερνητικής διαχείρισης χάνουμε ποσά πολλών δισεκατομμυρίων από το Γ' ΚΠΣ και τόνισε ότι "τα λεφτά αυτά δεν είναι του κ. Καραμανλή ή της ΝΔ αλλά ανήκουν στους Ελληνες πολίτες και κερδήθηκαν μετά από μάχες που έδωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς η χώρα μας είναι μια χώρα που δικαιούται να μιλά για τη σύγκλιση των χωρών της ΕΕ".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε την πρότασή του για το επίδομα θέρμανσης, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι λαϊκισμός, σε αντίθεση με την πολιτική πρόσληψης αγροφυλάκων, την ώρα που η περιφέρεια έχει άλλες ανάγκες και πρόσθεσε ότι τα χρήματα για τις τρεις ζώνες τιμών των 240, 320 και 400 ευρώ κατά περίπτωση μπορούν να εξασφαλιστούν από τη φορολόγηση των καυσίμων.

    Αναφερόμενος στην παιδεία, ο κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση και στο θέμα αυτό έχει αποτύχει. Τόνισε ότι είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό πως με τον αιφνιδιασμό και την προχειρότητα της θέσπισης της βάσης του 10 αποκλείει μια ολόκληρη γενιά.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο βασικός ρόλος του εκπαιδευτικού συστήματος βεβαίως δεν είναι η δημιουργία τζίρου σε διάφορες επιχειρήσεις και μαγαζιά, πρόσθεσε ότι οι αλλαγές της κυβέρνησης δεν είναι αλλαγές αλλά λαιμητόμος και είπε ότι οι γονείς θα πληρώσουν πολλά χρήματα για να μπορέσουν να μορφώσουν τα παιδιά τους.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο βασικός ρόλος των περιφερειακών ΤΕΙ είναι να εκπαιδεύσουν και να μετεκπαιδεύσουν όλο το ανθρώπινο δυναμικό των περιοχών τους και τόνισε ότι η αποκέντρωση της παιδείας πρέπει να συνδέεται με την ανάπτυξη της περιφέρειας. "Αντί αυτού βλέπουμε μέτρα με αυταρχισμό και πλήρη έλλειψη σχεδιασμού από τη μεριά της κυβέρνησης", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ακόμη ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "η ΝΔ θέλει να ασχολούμαστε με το παρελθόν γιατί δεν μπορεί να ασχοληθεί η ίδια με το παρόν και το μέλλον. Γιατί δεν μπορεί να μιλήσει μεταξύ άλλων για τις υποκλοπές, για τις απαγωγές Πακιστανών, για τη FinansBank, γιατί πουλάει φθηνά και αγοράζει ακριβά, γιατί δεν μπορεί να μιλήσει για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου".

    "Αυτός ο τόπος δεν κυβερνάται με παρελθοντολογία, με το να κρυβόμαστε στα δύσκολα και με το να διαβάζουμε γκάλοπ, γιατί αυτό σημαίνει ότι ακολουθούμε εφήμερες επιθυμίες και μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που ακολουθεί εφήμερες επιθυμίες είναι μια κυβέρνηση χωρίς πυξίδα, είναι μια αδύναμη κυβέρνηση που εγκυμονεί κινδύνους για το αύριο", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    "Εμείς μιλάμε για σχεδιασμό και σοβαρότητα", είπε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι η εντολή που του έχουν δώσει οι πολίτες είναι να προχωρησει μπροστά, ότι δεσμεύεται να τιμήσει αυτή την εντολή, ενώ τέλος κάλεσε όλα τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ σε ενότητα και συσπείρωση, για νίκη στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις επόμενες εθνικές εκλογές.

    "Η ενότητα και συσπείρωση πρέπει να ξεπερνά τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες και πίκρες και πρέπει να είναι μια ενότητα και συσπείρωση για το καλό του τόπου", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα Γρεβενά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Και αυτή η ομιλία του κύριου Παπανδρέου καταδεικνύει ότι η μόνη καταφυγή εκείνων που κατά τη δική τους παραδοχή «διέλυσαν το κράτος και τη χώρα» είναι οι ύβρεις και ο λαϊκισμός.

    Δυστυχώς για τον ίδιο και την παράταξή του, κάθε μέρα που περνά, ολοένα και περισσότερο, το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει».

    [03] Τσιτουρίδης για Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    «Θα εξαντλήσουμε όλες τις δημοσιονομικές και λοιπές δυνατότητες τις οποίες έχει η χώρα», δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας.

    Μετά την επίσκεψή του χθες το πρωί στο δημαρχείο Φλώρινας όπου είχε συνάντηση, από κοινού με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη, με τον δήμαρχο Φλώρινας Στέφανο Παπαναστασίου, ο Σ. Τσιτουρίδης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε επίσης στην προώθηση από την κυβέρνηση της δημιουργίας ενός Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που στόχο θα έχει να ενισχύσει τις περιοχές υψηλής ανεργίας και τους φθίνοντες κλάδους.

    «Προωθούμε ένα ταμείο, έναν ειδικό φορέα, ο οποίος με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, από κοινοτικούς πόρους και από κοινωνικές δαπάνες θα μπορεί να ενισχύει περιοχές υψηλής ανεργίας, κλάδους φθίνοντες και ανθρώπους οι οποίοι είναι άνω των 50 ετών και δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Οι άνθρωποι αυτοί, σε αυτές τις περιοχές και σε αυτούς τους κλάδους, θα τυχαίνουν μιας ειδικής σημαντικής αποζημίωσης έως ότου βρουν δουλειά ή έως ότου φθάσουν στην ηλικία της πλήρους σύνταξης», δήλωσε ο υπουργός.

    Διευκρίνισε ότι μέσω αυτού του ταμείου θεσμοποιούνται προγράμματα, όπως αυτό που ξεκίνησε στη Νάουσα για τους απολυμένους, ώστε οι παρεμβάσεις της Πολιτείας να μην είναι αποσπασματικές.

    «Όλα τα προηγούμενα χρόνια (οι παρεμβάσεις) ήταν αποσπασματικές. Θεσμοποιούμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις ώστε σε όλη την Ελλάδα σε περιοχές με αντίστοιχα προβλήματα, σε πολίτες με ίδιες προϋποθέσεις να μπορούμε να έχουμε τα ωφελήματα αυτού του ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης», σημείωσε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι «η Φλώρινα θα είναι μια από τις περιοχές που θα επωφεληθούν αυτού του ταμείου».

    Νωρίτερα ο κ. Τσιτουρίδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Φλώρινας κ. Θεόκλητο και στη συνέχεια μετέβη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) όπου εξήγγειλε την οικονομική ενίσχυση αυτού με το ποσό των 140 χιλιάδων ευρώ και την κάλυψη των κενών στις οργανικές θέσεις του Ιδρύματος. Για το σκοπό αυτό μάλιστα μέλη του Δ.Σ του ΚΕΚΥΚΑμεΑ θα έχουν την προσεχή Τρίτη συνάντηση στην Αθήνα με τον κ.Τσιτουρίδη.

    Ο υπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Φλώρινα με τη συνάντηση που είχε με τους ιθύνοντες του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης».

    Απάντηση της Μ. Δαμανάκη

    Η υπεύθυνη Απασχόλησης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη ανέφερε πως "ό,τι και να δώσει η Κυβέρνηση στους οικονομικά ασθενέστερους, το έχει ήδη εισπράξει στο πολλαπλάσιο".

    Η κα Δαμανάκη πρόσθεσε ότι "φέτος οι εργαζόμενοι πλήρωσαν 1 δις ευρώ παραπάνω σε φόρους. Μόνο από την τελευταία καλοκαιρινή φορολογική επιδρομή η κυβέρνηση θα εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ".

    Καταλήγοντας η κα Δαμανάκη ανέφερε πως "λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές θυμήθηκαν τη φιλανθρωπία. Το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο μια πολιτική κοινωνικής ευθύνης που θεωρεί την κοινωνική συνοχή και την στοχευμένη φροντίδα των φτωχότερων ως παράγοντες κοινωνικής ανάπτυξης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 August 2006 - 6:30:23 UTC