Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με την υπουργό Εξωτερικών
  • [02] Τσιτουρίδης για Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με την υπουργό Εξωτερικών

    Συνεργασία με την υπουργό των Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

    Η κα Μπακογιάννη ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις αποφάσεις του έκτακτου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, σχετικά με την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στο Λίβανο, για το ταξίδι της στη Μέση Ανατολή, ενώ συζήτησαν και θέματα ενόψει της ΔΕΘ, αλλά και της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν στις 4 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα.

    Η Υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε σχετικά με την αποστολή της ειρηνευτικής δύναμης ότι το μήνυμα που έστειλε η ΕΕ είναι σαφές, καθώς πήρε την απόφαση να στείλει τη δύναμη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Είναι μια δύναμη που μπορεί να δώσει το αίσθημα ασφάλειας και στον ισραηλινό και στο λιβανέζικο λαό, είπε η κα Μπακογιάννη.

    Πάντως, υπογράμμισε ότι τα πράγματα στη Μέση Ανατολή είναι δύσκολα.

    Η κα Μπακογιάννη, που έχει ζήτησει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή δύναμη, αλλά τόνισε ότι η ελληνική ναυτική δύναμη μαζί με τη γερμανική και τη δανέζικη θα αποτελέσουν το μοχλό για να αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός του Λιβάνου. Το είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου κ. Σινιόρα και το μετέφερα και στους Ευρωπαίους ομολόγους μου, είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός των Εξωτερικών και σημείωσε πως μαζί με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις αναμένεται να αναπτυχθούν και δυνάμεις από μουσουλμανικές χώρες.

    Η Υπουργός των Εξωτερικών σημείωσε πως ο ρόλος της ελληνικής παρουσίας είναι σημαντικός,παρά το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλο αριθμό, όπως έχουν η Γαλλία, η Ιταλία ή η Ισπανία.

    Η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε, εξ άλλου, σημαντικό γεγονός την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρι Πούτιν στις 4 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, κατά την οποία (σε τριμερή συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνωφ) θα συζητηθεί κυρίως το θέμα της προώθησης της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα προχωρήσει το έργο το οποίο χρονίζει, η κα Μπακογιάννη είπε ότι "όλα θα πάνε καλά" και επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο, μετά και τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει από το Υπουργείο Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας και τη σημασία που έχει η εξέλιξη αυτή στην εξωτερική πολιτική.

    Σε άλλη ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, η κα Μπακογιάννη είπε ότι "ήταν συμπαθές το σχόλιο του κ. Πάγκαλου".

    Συναντήσεις Καραμανλή με κοινωνικούς φορείς ενόψει της ΔΕΘ

    Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το πρόγραμμα των συναντήσεων που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος και στις οποίες θα συμμετέχουν και οι αρμόδιοι υπουργοί,έχει ως εξής:

    Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση θα παρίστανται ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ.Σιούφας και ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης.

    Αργότερα την ίδια ημέρα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΣΕΒ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης. Την Τετάρτη το πρωί ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και αργότερα με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Και στις δύο συναντήσεις θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συναντήσεις του Κώστα Καραμανλή με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕΣΕΒΕ), με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και με την Εθνική Συνομοσπονδία Εθνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Στις συναντήσεις αυτές θα παρίστανται, επίσης, οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Αργότερα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την ΠΑΣΕΓΕΣ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

    [02] Τσιτουρίδης για Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    «Θα εξαντλήσουμε όλες τις δημοσιονομικές και λοιπές δυνατότητες τις οποίες έχει η χώρα», δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας.

    Μετά την επίσκεψή του το πρωί στο δημαρχείο Φλώρινας όπου είχε συνάντηση, από κοινού με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη, με τον δήμαρχο Φλώρινας Στέφανο Παπαναστασίου, ο Σ. Τσιτουρίδης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε επίσης στην προώθηση από την κυβέρνηση της δημιουργίας ενός Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που στόχο θα έχει να ενισχύσει τις περιοχές υψηλής ανεργίας και τους φθίνοντες κλάδους.

    «Προωθούμε ένα ταμείο, έναν ειδικό φορέα, ο οποίος με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, από κοινοτικούς πόρους και από κοινωνικές δαπάνες θα μπορεί να ενισχύει περιοχές υψηλής ανεργίας, κλάδους φθίνοντες και ανθρώπους οι οποίοι είναι άνω των 50 ετών και δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Οι άνθρωποι αυτοί, σε αυτές τις περιοχές και σε αυτούς τους κλάδους, θα τυχαίνουν μιας ειδικής σημαντικής αποζημίωσης έως ότου βρουν δουλειά ή έως ότου φθάσουν στην ηλικία της πλήρους σύνταξης», δήλωσε ο υπουργός.

    Διευκρίνισε ότι μέσω αυτού του ταμείου θεσμοποιούνται προγράμματα, όπως αυτό που ξεκίνησε στη Νάουσα για τους απολυμένους, ώστε οι παρεμβάσεις της Πολιτείας να μην είναι αποσπασματικές.

    «Όλα τα προηγούμενα χρόνια (οι παρεμβάσεις) ήταν αποσπασματικές. Θεσμοποιούμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις ώστε σε όλη την Ελλάδα σε περιοχές με αντίστοιχα προβλήματα, σε πολίτες με ίδιες προϋποθέσεις να μπορούμε να έχουμε τα ωφελήματα αυτού του ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης», σημείωσε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι «η Φλώρινα θα είναι μια από τις περιοχές που θα επωφεληθούν αυτού του ταμείου».

    Νωρίτερα ο κ. Τσιτουρίδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Φλώρινας κ. Θεόκλητο και στη συνέχεια μετέβη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) όπου εξήγγειλε την οικονομική ενίσχυση αυτού με το ποσό των 140 χιλιάδων ευρώ και την κάλυψη των κενών στις οργανικές θέσεις του Ιδρύματος. Για το σκοπό αυτό μάλιστα μέλη του Δ.Σ του ΚΕΚΥΚΑμεΑ θα έχουν την προσεχή Τρίτη συνάντηση στην Αθήνα με τον κ.Τσιτουρίδη.

    Ο υπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Φλώρινα με τη συνάντηση που είχε με τους ιθύνοντες του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης».

    Απάντηση της Μ. Δαμανάκη

    Η υπεύθυνη Απασχόλησης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη ανέφερε πως "ό,τι και να δώσει η Κυβέρνηση στους οικονομικά ασθενέστερους, το έχει ήδη εισπράξει στο πολλαπλάσιο".

    Η κα Δαμανάκη πρόσθεσε ότι "φέτος οι εργαζόμενοι πλήρωσαν 1 δις ευρώ παραπάνω σε φόρους. Μόνο από την τελευταία καλοκαιρινή φορολογική επιδρομή η κυβέρνηση θα εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ".

    Καταλήγοντας η κα Δαμανάκη ανέφερε πως "λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές θυμήθηκαν τη φιλανθρωπία. Το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο μια πολιτική κοινωνικής ευθύνης που θεωρεί την κοινωνική συνοχή και την στοχευμένη φροντίδα των φτωχότερων ως παράγοντες κοινωνικής ανάπτυξης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 August 2006 - 12:30:18 UTC