Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα ηγεσία στην ΕΒΖ

  • [01] Νέα ηγεσία στην ΕΒΖ

    Ο πρόεδρος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Αθανάσιος Καϊσης, καθηγητής Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη εισηγμένη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ).

    Η τοποθέτησή του στο "τιμόνι" της εταιρίας ανακοινώθηκε σήμερα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ, τα οποία την ενέκριναν στη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου, ενώ η επικύρωσή της αναμένεται να γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο κ. Καϊσης είπε ότι ξεκινά, άμεσα, περιοδεία στα πέντε εργοστάσια της εταιρίας, αρχής γενομένης από αυτό της Λάρισας, και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου τέθηκαν επί τάπητος το ζήτημα του σπόρου και η αντικατάσταση ορισμένων φιαλών διοξειδίου του θείου, που αφορούν άμεσα την υγεία των εργαζομένων.

    Στο μεταξύ νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος της εταιρίας, Χρήστος Κοσκινάς, υπέβαλε στο διοικητικό συμβούλιο την παραίτησή του, ενώ χθες απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στους αρμόδιους υπουργούς, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

    Μεταξύ άλλων, όπως δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, ο κ. Κοσκινάς επικαλείται στην επιστολή παραίτησης "μεθοδεύσεις, που χρονικά συμπίπτουν με την έναρξη διαδικασιών για την είσοδο της ΕΒΖ στο χώρο των βιοκαυσίμων και με τη διακηρυγμένη θέση μου για αδιάβλητες διαδικασίες και στήριξη αποκλειστικά και μόνο των συμφερόντων της ΕΒΖ".

    Σχολιάζοντας, εξάλλου, την παραίτηση του κ. Κοσκινά, ο συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, είπε πως η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι στρατηγική της ΝΔ για το χώρο της υπαίθρου αποτελούν τα μικροπολιτικά συμφέροντα, αντί της αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής. Υποστήριξε δε ότι επιβεβαιώνεται ταυτόχρονα και η θέση του ΠΑΣΟΚ, που διατυπώθηκε επανειλημμένα, για "κυβέρνηση που επιλέγει αδιαφανείς διαδικασίες, κυβέρνηση δέσμια συμφερόντων".

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ξεκαθαρίσει άμεσα την θέση της και να αποτρέψει έστω και την τελευταία στιγμή τα σκάνδαλα που τα δικά της στελέχη καταγγέλλουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 August 2006 - 12:30:16 UTC