Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει η ανάπτυξη του λιβανέζικου στρατού στο νότιο Λίβανο

  • [01] Αρχίζει η ανάπτυξη του λιβανέζικου στρατού στο νότιο Λίβανο

    Περίπου 2000 άνδρες του λιβανικού στρατού θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από τις 6 πμ της Πέμπτης στο νότιο Λίβανο, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ενώ η Χεζμπολάχ συμφώνησε ότι ο λιβανικός στρατός θα μπορεί να κατάσχει όλα τα όπλα που "θα βρίσκει" στο διάβα του, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της λιβανικής κυβέρνησης, Γάζι Αρίντι.Ο λιβανικός στρατός θα αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο στη Βηρυτό και θα είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων θα πάρουν θέσεις στο νότιο τμήμα της χώρας.

    Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν την αποχώρησή τους από ορισμένες περιοχές του νοτίου Λιβάνου, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάπτυξη του λιβανικού στρατού και της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.

    Αξιωματούχοι του ΟΗΕ εξέφρασαν την ελπίδα ότι εντός δύο εβδομάδων θα αρχίσουν να αναπτύσσονται οι πρώτοι 3.500 άνδρες της νέας ειρηνευτικής δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο που θα επιβλέψουν την εφαρμογή της εύθραυστης εκεχειρίας.

    Την πρόθεση της Γαλλίας να ηγηθεί της νέας ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο εξέφρασε η υπουργός Άμυνας, Μισέλ Αλιότ-Μαρί, τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο, προσθέτοντας ότι το Παρίσι θα ήθελε να δει πολλές ευρωπαϊκές και μουσουλμανικές χώρες να συμμετέχουν στην UNIFIL. Ωστόσο επισήμανε την ανάγκη να αποσαφηνισθούν οι εξουσίες και το πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο. Η Γαλλία συμμετέχει με περίπου 200 άνδρες στην υφιστάμενη δύναμη της UNIFIL, αλλά η Αλιό-Μαρί απέφυγε να διευκρινίσει πόσους άλλους στρατιώτες είναι έτοιμη να στείλει στην περιοχή.

    Στο μεταξύ τα δύο τρίτα των Ισραηλινών εβραίων τάσσονται υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τους χειρισμούς της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στον πόλεμο κατά της Χεζμπολλάχ στο Λίβανο,σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα σε ισάριθμες ισραηλινές εφημερίδες.

    Το 67% ως 69% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της συγκρότησης της εξεταστικής επιτροπής,σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στην Μααρίβ και την Γεντιότ Αχρονότ. Το 28% διαφωνεί με την πρόταση αυτή.

    Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ και του υπουργού Αμυνας,Αμίρ Περέτζ σημειώνει κάθετη πτώση,όπως δείχνουν και οι δύο δημοσκοπήσεις.Μόνο το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τους χειρισμούς του Ολμέρτ από 77% που ήταν στην αρχή του πολέμου,σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Μααρίβ.

    Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι μόλις το 28% είναι ικανοποιημένο από τους χειρισμούς του Περέτζ.

    Η δημοσκόπηση της Γεντιότ Αχρονότ έδειξε ότι το 84% των Ισραηλινών εκφράζει δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στον πόλεμο.

    Οι δύο δημοσκοπήσεις έγιναν από ανεξάρτητα ινστιτούτα με τη συμμετοχή εκπροσώπων του εβραικού πληθυσμού(αποτελεί το 80% του πληθυσμού του Ισραήλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 August 2006 - 22:30:15 UTC