Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
  • [02] Φ.Πετραλιά: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα
  • [03] Παρέμβαση του ΚΚΕ για τη Μέση Ανατολή
  • [04] Αποκατάσταση πτήσεων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

  • [01] Μέτρα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

    Σε επιφυλακή βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η τροχαία και στα δύο εθνικά δίκτυα Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας για τη διευκόλυνση των οδηγών που αναμένεται να φύγουν για τις ημέρες του Σαββατοκύριακου και του Δεκαπενταύγουστου. Παράλληλα λαμβάνονται μέτρα στα λιμάνια, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και τα αεροδρόμια.

    Στα εθνικά δίκτυα όπως ανακοινώθηκε από την τροχαία Αττικής θα υπάρχουν παντού συνεργεία τροχονομικών ελέγχων για τον εντοπισμό επικίνδυνων παραβάσεων, όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και μέσα στην πόλη για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη με σκοπό την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

    Ειδική επισήμανση έχει γίνει στα συνεργεία της τροχαίας να ελέγχουν σχολαστικά τα φορτηγά και να κινητοποιούνται εάν διαπιστώνεται ότι κινούνται επικίνδυνα.

    Παράλληλα όλες αυτές τις μέρες, θα υπάρχουν στην Αττική συνεργεία αλκοτέστ που έχουν εντολή να πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους.

    Η κίνηση στα εθνικά δίκτυα θα εποπτεύεται από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων της τροχαίας.

    Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών σε όλα τα εθνικά δίκτυα για την έξοδο από τις 3 το μεσημέρι ως τις 10 το βράδυ, ενώ για την επιστροφή θα ισχύσει απαγόρευση την Κυριακή και την Τρίτη από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ.

    Η τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς να οδηγούν με σύνεση να φορούν πάντα ζώνες ασφαλείας να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη πριν ταξιδέψουν και να εφαρμόζουν το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να μην υπάρχουν θύματα στην άσφαλτο.

    [02] Φ.Πετραλιά: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα

    Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα επανέλαβε την Παρασκευή από τα Χανιά η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη- Πετραλιά που είχε σειρά επαφών με τουριστικούς φορείς του νομού.

    Η κα Πετραλιά απαντώντας σε ερώτηση αν φοβάται πως τα γεγονότα στο Λονδίνο μπορούν να επηρεάσουν τον τουρισμό στη χώρα μας, δήλωσε:

    « Όχι καθόλου. Το δήλωσα και χθες, λέγοντας ότι η Ελλάδα, μετά τους επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκτός από το όνομα μιας σύγχρονης χώρας απέκτησε και το όνομα της ασφαλούς χώρας. Και αυτό είναι ένα μεγάλο, θα έλεγα όπως λέγεται στη διεθνή γλώσσα του τουρισμού, είναι το brand name της Ελλάδος. Σύγχρονη και ασφαλής χώρα».

    Η κα Πετραλιά, μιλώντας σε τουριστικούς φορείς του νομού στο επιμελητήριο της πόλης, αναφέρθηκε στους στόχους του υπουργείου και στις δράσεις που έχει αναπτύξει, καθώς και στις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων για ανάπτυξη του λεγόμενου ποιοτικού τουρισμού.

    Τόνισε πως η άνοδος στην τουριστική κίνηση οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται στον τομέα της τουριστικής προβολής και διαφήμισης της χώρας στο εξωτερικό, επισημαίνοντας πως και στον τομέα του τουρισμού γίνονται σήμερα σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

    «Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει το τρένο της αλλαγής και στον τουρισμό, και δεν θα το χάσει», είπε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, επεσήμανε ότι φέτος παρατηρείται σε όλη τη χώρα σημαντική άνοδος, αλλά παρατήρησε πως δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε.

    «Αυτό μας δημιουργεί και υποχρεώσεις. Ο τουρισμός δεν είναι μόνο ευθύνη της Πολιτείας, είναι και κοινωνική ευθύνη», είπε η κα Πετραλιά, στέλνοντας το μήνυμα πως η ποιότητα σε υπηρεσίες και υποδομές είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του τουρισμού.

    Από τα Χανιά, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και αφορά τον τουρισμό πόλης, τον θαλάσσιο τουρισμό, τον καταδυτικό τουρισμό, το συνεδριακό και θρησκευτικό τουρισμό.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις που θα πρέπει να αναπτυχθούν, όπως είναι ο θαλάσσιος τουρισμός με μαρίνες.

    Η κ. Πετραλιά επισκέφθηκε το γραφείο του ΕΟΤ στα Χανιά, το δήμαρχο και το νομάρχη Χανίων, οι οποίοι και της παρέδωσαν υπομνήματα και τις προτάσεις τους για τουριστική ανάπτυξη του νομού Χανίων.

    Η αναβάθμιση του γραφείου τουρισμού και η δημιουργία γενικής διεύθυνσης Δυτικής Κρήτης, η αξιοποίηση της περιοχής των Αγίων Αποστόλων και η δημιουργία στην περιοχή θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», καθώς και η ανάδειξη του χώρου όπου βρίσκεται σήμερα το υπό κατεδάφιση πρώην ξενοδοχείο Ξενία Χανίων είναι ζητήματα που το υπουργείο βλέπει θετικά, όπως είπε η κα Πετραλιά.

    Στην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης ο νομάρχης Χανίων δώρισε μια γκραβούρα που απεικονίζει την Κρήτη, καθώς και τις εκδόσεις της Νομαρχίας για την τουριστική προβολή του νομού σε 16 γλώσσες ακόμα και στην κινεζική.

    Ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης δώρισε στην κα Πετραλιά μια πλακέτα με ρήση του Ελευθερίου Βενιζέλου και δύο πιάτα στα οποία απεικονίζεται το σπίτι του στη Χαλέπα, καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση.

    H κα Πετραλιά επισκέφθηκε στη συνέχεια το νομό Ρεθύμνου όπου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης από τον δήμο Λαππαίων. Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με το νομάρχη Ρεθύμνου Γιώργο Παπαδάκη και φορείς του τόπου καθώς επίσης και το δήμαρχο της πόλης όπου συζήτησαν μία σειρά θεμάτων που αφορούν προβλήματα του νομού.

    Το σημερινό πρόγραμμα της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης περιλαμβάνει εγκαίνια του Τουριστικού Πληροφοριακού Κέντρου Επισκεπτών στο δήμο Λαππαίων καθώς επίσης και βράβευση της υπουργού για την προσφορά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον πολιτισμό και στον τουρισμό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο Θέατρο Ερωφίλη στο φρούριο Φορτέτζα.

    [03] Παρέμβαση του ΚΚΕ για τη Μέση Ανατολή

    Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει στην Αθήνα στις 19 και 20 Αυγούστου έκτακτη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων των χωρών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, του Κόλπου και της Ερυθράς θάλασσας, με διεθνή εκπροσώπηση και από άλλες χώρες του κόσμου.

    Η συνάντηση, που πραγματοποιείται σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης των 71 κομμουνιστικών κομμάτων από όλο τον κόσμο, θα αποτελέσει σημαντικό βήμα έκφρασης αλληλεγγύης στους λαούς της περιοχής και ειδικά στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

    Στις διήμερες εργασίες θα εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή ως αποτέλεσμα κλιμάκωσης της ισραηλινής επιθετικότητας και της έντασης των ιμπεριαλιστικών πιέσεων, ενώ θα συζητηθούν και προτάσεις για ανάληψη νέων κοινών πρωτοβουλιών των Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων.

    [04] Αποκατάσταση πτήσεων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

    Στα φυσιολογικά επίπεδα επιστρέφει σταδιακά η κατάσταση στα ευρωπαικά αεροδρόμια, παρά τα προβλήματα που παραμένουν ακόμα σε ό,τι αφορά τα αεροδρόμια της Βρετανίας, δύο ημέρες μετά από την αποκάλυψη σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης που στόχευε στην ανατίναξη αεροσκαφών με προορισμό τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

    Σε όλα τα αεροδρόμια πάντως οι πτήσεις για τις ΗΠΑ καθυστερούν λόγω των πρόσθετων ελέγχων που επιβλήθηκαν από χθές ενώ τα ίδια μέτρα και οι ίδιες καθυστερήσεις σημειώνονται και για τις πτήσεις με προορισμό τη Βρετανία.

    Οι επιβάτες για τις ΗΠΑ απαγορεύεται να έχουν χειραποσκευές και κρατούν μόνο τα τελείως απαραίτητα, πορτοφόλι, κλειδιά καθώς και τα αναγκαία χαρτια τους. Απαγορεύεται επίσης και η οποιαδήποτε μεταφορά υγρών.

    Από το κεντρικό αεροδρόμιο του Λονδίνο, το Χίθροου, ανακοινώθηκε ότι σήμερα ελπίζεται πως θα πραγματοποιηθούν το 70% των προγραμματισμένων εσωτερικών πτήσεων ενώ οι 120 πτήσεις εξωτερικού που ακυρώθηκαν από χθές εκκρεμούν.

    Η κατάσταση στα αεροδρόμια του Μάντσεστερ, της Φρανκφούρτης, του Παρισιού και του Αμστερνταμ βελτιώνεται συνεχώς και οι πτήσεις γίνονται με μικρές καθυστερήσεις λόγω των αυστηρότερων ελέγχων επιβατών και αποσκευών.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της απογευματινής εφημερίδας του Λονδίνου "Ιβνινγκ Στάνταρντ", το οποίο βασίζεται, όπως αναφέρεται, σε αποκλειστικές πληροφορίες της από τη Σκότλαντ Γιαρντ, οι επίδοξοι βομβιστές προετοίμαζαν το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα για την άλλη Τετάρτη 16 Αυγούστου, με στόχο να ανατινάξουν εν πτήσει εννέα με δέκα αεροσκάφη αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών.

    Η πληροφορία ενισχύεται από ένα ισχυρό στοιχείο, ότι στα σπίτια ορισμένων από τους συλληφθέντες βρέθηκαν αεροπορικά εισιτήρια της αμερικανικής εταιρείας "Γιουνάιτεντ Ερλάινς" για πτήσεις στην Αμερική στις 16 Αυγούστου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, οι επίδοξοι βομβιστές είχαν προγραμματίσει για σήμερα "πρόβα" και ανίχνευση στα αεροδρόμια από όπου θα αναχωρούσαν για τη βομβιστική τους επιχείρηση, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν πρόβλημα να περάσουν τα υγρής μορφής εκρηκτικά υλικά τους.

    Οσον αφορά το επιχειρησιακό πλάνο των βομβιστών, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας "Σαν", θα ταξίδευαν κατά ζεύγη σε κάθε αεροπλάνο, ο ένας θα κρατούσε το υγρής μορφής εκρηκτικό υλικό, πιθανότατα σε μπουκάλια αναψυκτικών, και ο άλλος θα βοηθούσε στο μηχανισμό πυροδότησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 August 2006 - 8:30:19 UTC