Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλία για την ένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην απασχόληση
  • [02] Θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες των νοσοκομείων
  • [03] Κλιμακώνεται η ένταση στη Μ.Ανατολή

  • [01] Πρωτοβουλία για την ένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην απασχόληση

    Εκτεταμένη συζήτηση για θέματα ασφαλιστικής πολιτικής και απασχόλησης είχε ο υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι η ομαδοποίηση των επικουρικών ταμείων θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου με βάση το νόμο Ρέππα και των άλλων νόμων του ΠΑΣΟΚ που ισχύουν και σήμερα.

    Είπε ακόμη ότι το ''μίνι ασφαλιστικό'' θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι. Ο κ. Τσιτουρίδης έκανε εκτεταμένη αναφορά σε ενεργητικές πολιτικές για την ενίσχυση της απασχόλησης πριν από τη συνταξιοδότηση και εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για την ένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην απασχόληση, όπως είναι οι νέοι, οι γυναίκες και οι άνω των 55 ετών.

    Παράλληλα, έκανε λόγο για τη δημιουργία ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης για την ενίσχυση εργαζομένων άνω των 55 ετών καθώς επίσης και των ευπαθών κλάδων και περιοχών.

    Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη πάταξης της εισφοροδιαφυγής και είπε ότι θα δημιουργηθεί ενιαίος συντονιστικός οργανισμός ελέγχου της εισφοροδιαφυγής.

    Ερωτηθείς για το θέμα με τα φωσφορικά λιπάσματα της Θεσσαλονίκης είπε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τη λειτουργία του εργοστασίου. Ο κ. Τσιτουρίδης ρωτήθηκε και για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΟΤΟΕ και των Τραπεζών για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα από τις διαπραγματεύσεις οι δυο πλευρές θα τα βρουν.

    [02] Θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες των νοσοκομείων

    Σε ένα έτος από σήμερα θα έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες των νοσοκομείων, σε νοσηλευτικό προσωπικό.

    Σε αυτό συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας.

    Οπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, θα προσληφθούν άμεσα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 250 άτομα και στη συνέχεια, με βάση τις προβλέψεις του προϋπολογισμού θα κινηθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη άλλων 4.500 νοσηλευτών.

    Παράλληλα, με τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους θα προσληφθούν άλλα 5.000 άτομα.

    Σημαντικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η συγκρότηση Διϋπουργικής Επιτροπής με τη συμμετοχή και των υπουργείων Απασχόλησης και Ανάπτυξης, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία ενός πάγιου διαχειριστικού συστήματος των νοσοκομείων.

    Οπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, η Διϋπουργική Επιτροπή θα υποβάλει μέχρι τον Οκτώβριο ολοκληρωμένες προτάσεις για το διαχειριστικό σύστημα των νοσοκομείων.

    Τόσο ο υπουργός Οικονομίας όσο και ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκαν στην πρόοδο του τομεακού προγράμματος για την υγεία (του Γ'ΚΠΣ). Οπως είπαν, η απορρόφηση έχει φθάσει το 44,4% έναντι του 12% που ήταν πριν από δυο χρόνια.

    Στη συνέχεια, ο κ.Αλογοσκούφης έχει συνάντηση με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνα και στις 14.00 ο θα δώσει συνέντευξη Τύπου, παρουσία των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Π. Δούκα, Χρ. Φώλια και Αντ. Μπέζα, για τις εξελίξεις στην οικονομία κατά το α΄ εξάμηνο του 2006 και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, www.mnec.gr, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της.

    Στις 18.00 θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων.

    Στις 19.00 θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ, με αντικείμενο την πορεία εφαρμογής του ν. 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ.

    [03] Κλιμακώνεται η ένταση στη Μ.Ανατολή

    Με γενικότερη ανάφλεξη απειλείται η Μέση Ανατολή, εξαιτίας των εκτεταμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στο Λίβανο ως αντίποινα για τη σύλληψη και ομηρία στρατιωτών του από ενόπλους της Χεζμπολλάχ.

    Το ισραηλινό πυροβολικό και η αεροπορία βομβαρδίζουν νυχθημερόν στόχους της Χεζμπολλάχ αλλά και τις υποδομές του Λιβάνου, τις οποίες έχουν καταστρέψει ολοκληρωτικά.

    Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας,ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Τρίπολη και το Μπααλμπέκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα ,εκ των οποίων οι εννέα στρατιώτες και 44 τραυματίστηκαν. Χθες σκοτώθηκαν και επτά Καναδοί ενώ τρεις ομοεθνείς τους τραυματίστηκαν.

    Από την πλευρά της, η Χεζμπολλάχ εκτόξευσε πολλούς πυραύλους Κατιούσα που έπληξαν τις ισραηλινές πόλεις Ναζαρέτ, Γκιβάτ Χέλα και Αφούλ, στη Γαλιλαία. Στην παλαιά πόλη της Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη,ένας ισραηλινός στρατιώτης έχασε τη ζωή του σήμερα από έκρηξη βόμβας.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν, ο οποίος συμμετέχει στη σύνοδο της G8 στην Αγία Πετρούπολη, απηύθυνε σήμερα έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην κρίση του Λιβάνου, να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ώστε να επιτραπεί η ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

    Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των 25 χωρών-μελών της ΕΕ με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Τους υπουργούς Εξωτερικών θα ενημερώσει ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα. Ο Φιλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια δήλωσε ότι οι 25 ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή και τόνισαν ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια λύση προκειμένου να διασωθεί η ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή.

    Στο μεταξύ το Λίβανο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΟΗΕ, η οποία εξέφρασε την υποστήριξή της, στην έκκληση της κυβέρνησης του Λιβάνου για εκεχειρία, αλλά ζήτησε και την απελευθέρωση των δύο ισραηλινών στρατιωτών.

    Στη Βηρυτό μεταβαίνει σήμερα και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν μετά από αίτημα του προέδρου Ζακ Σιράκ για να εκφράσει τη στήριξη της Γαλλίας στο λαό του Λιβάνου.

    Επίσης, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις δήλωσε πως εξετάζει την πιθανότητα να μεταβεί στη Μέση Ανατολή προκειμένου να βοηθήσει να αποκλιμακωθεί η κρίση, απηύθυνε ωστόσο, παράλληλα, έκκληση στη διεθνή κοινότητα.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεσολαβητική προσπάθεια της Μόσχας, σύμφωνα με το ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως είπε χρησιμοποιεί όλους τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στη Μέση Ανατολή για να πετύχει την απελευθέρωση των δύο ισραηλινών στρατιωτών και εκτιμά πως η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι μάταιη.

    Η Συρία αποστέλλει μη στρατιωτικό υλικό βοηθείας στο Λίβανο για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των ισραηλινών επιθέσεων, δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου που επιβλέπει τις διμερείς σχέσεις. Οι αρχές της Συρίας ήραν τα τέλη αεροδρομίων και λιμένων για να βοηθήσουν όλους όσοι επιθυμούν να αποχωρήσουν από το Λίβανο μέσω Συρίας, δήλωσε ο Νάσρι αλ Χούρι, γενικός γραμματέας του ύπατου σύριο-λιβανικού συμβουλίου .

    Εντείνονται οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού

    Μετά από αίτημα του Υπουργείου Εξωτερικών, ευρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκενώσεως και ασφαλούς μεταφοράς από το Λίβανο Ελλήνων, οι οποίοι έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα στις διπλωματικές μας αρχές, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού επιτελείου Εθνικής Αμυνας, που εξέδοσε αργά χθές το βράδυ. Ήδη η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού πλέει προς λιμένα του Λιβάνου, για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα, άλλη μία Φρεγάτα και δύο Αρματαγωγά ευρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα απόπλου, για συμμετοχή στην επιχείρηση.

    Επίσης, για τον Λίβανο απέπλευσε το ΕΓ/ΟΓ πλοίο "Ιεράπετρα" προκειμένου να παραλάβει από εκεί ευρωπαίους πολίτες. Το "Ιεράπετρα", που ναυλώθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση, ανήκει στην λασηθιωτική εταιρία ΛΑΝΕ προσέγγισε πρώτα στην Λεμεσό απ`όπου θα παραλάβει γιατρούς οι οποίοι θα προσφέρουν ιατρική βοήθεια σε τραυματίες. Η αποστολή του "Ιεράπετρα" χαρακτηρίζεται από την ΛΑΝΕ ως ανθρωπιστική.

    Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής, έφθασε στην Αθήνα αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, το οποίο μετέφερε 64 Έλληνες και 26 υπηκόους άλλων κρατών. Το αεροσκάφος, το οποίο αναχώρησε χτες το απόγευμα για τη Δαμασκό, είχε ναυλωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της δεύτερης επιχείρησης παροχής βοήθειας στους Έλληνες πολίτες που επιθυμούσαν να απομακρυνθούν από τη Βηρυτό η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπόλεμης ζώνης. Το αεροσκάφος αναχώρησε από τη Συριακή πρωτεύουσα γύρω στις 11 το πρωί και σε λιγότερο από μια ώρα βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου αποβίβασε 46 Κύπριους πολίτες που είχαν ζητήσει τη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό για φύγουν από τη φλεγόμενη περιοχή. Το Μπόινγκ 737 των Ολυμπιακών Αερογραμμών γύρω στις 2 το μεσημέρι έφτασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" όπου τους Έλληνες επαναπατρισθέντες περίμεναν οι συγγενείς τους.

    Αυτή ήταν η δεύτερη αποστολή, για τον επαναναπατρισμό Ελλήνων από την εμπόλεμη ζώνη. Χθες άλλο ένα Μπόινγκ 737 των ΟΑ μετέφερε, με την ίδια διαδικασία, 53 Ελληνες, 20 Κύπριους, 8 Γάλλους, 2 Βρετανούς, 1 Αμερικανό, 1 Τσέχο, 1 Ιταλό και 5 άτομα διπλής υπηκοότητας.

    Παράλληλα οι πρώτοι 20 Αμερικανοί που εγκατέλειψαν τον Λίβανο έφθασαν χθες στην Κύπρο με ελικόπτερο του αμερικανικού ναυτικού, όπως ανακοινώθηκε από στρατιωτικές πηγές.

    Επιχειρήσεις επαναπατρισμού πολιτών τους πραγματοποιούν πολλές χώρες.

    Λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού κέντρου στο ΥΠΕΞ για το Λίβανο

    Από τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής έχει τεθεί σε λειτουργία το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Έλληνες υπηκόους που βρίσκονται στο Λίβανο.

    Ο αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου είναι :

    210-368 1912 (12 γραμμές)

    Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιούνται και οι εξής γραμμές :

    210-368 1835

    210-368 1836

    210-368 1837

    210-368 1838

    210-368 1469


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 July 2006 - 10:30:22 UTC