Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαινιάστηκε ο αγωγός Μπακού-Τσεϊχάν

  • [01] Εγκαινιάστηκε ο αγωγός Μπακού-Τσεϊχάν

    Tις ευχές του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τα εγκαίνια του αγωγού Μπακού - Τιφλίδα - Τσεϊχάν μετέφερε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

    Ο κ. Σιούφας συναντήθηκε με τον κ.Ερντογάν, κατά την διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης για τα εγκαίνια του πετρελαιαγωγού, ο οποίος έχει μήκος 1760 χιλιομέτρα και κόστισε 4 δισ.δολάρια, ενώ δίνει τη δυνατότητα στη Δύση να προμηθεύεται πετρέλαιο από την Κασπία Θάλασσα, παρακάμπτοντας τη Ρωσία και το Ιράν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Στη συνάντηση, παραβρέθηκε επίσης ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Χιλμί Μεχμέρ Γκιουλερ (Hilmi Mehmet Guler) και ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόοδο των αγωγών που θα συνδέσουν την Ελλάδα και την Τουρκία.

    Ο αγωγός φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2007, καθώς και το δίκτυο υψηλής τάσης (ηλεκτρικού) μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας (210 χλμ.) αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2008.

    Τα θέματα των διεθνών διασυνδέσεων της Ελλάδος, που θα αλλάξουν ριζικά το ενεργειακό αλλά και το γεωπολιτικό τοπίο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, συζήτησε ο κ. Δημ. Σιούφας με τον Επίτροπο για θέματα Ενέργειας Άντρις Πίπαλγκς και τον Ιταλό υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Πιερλουϊτζι Μπερσάνι.

    Εξάλλου, με τον Υπουργό Oικονομικών και Ενέργειας της Αλβανίας Τζένκ Ρούλι συζήτησαν την περαιτέρω προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, ιδίως στους τομείς του ηλεκτρισμού.

    Χθες, ο Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε στη Κωνσταντινούπολη με τον υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλί Ιμπραχίμ Ναϊμι (Ali Ibrahim Naimi). Ο Υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε τον Σαουδάραβα υπουργό για την ίδρυση και λειτουργία της Ενεργειακής Κοινότητας της Ν.Α. Ευρώπης και τις περαιτέρω δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, ιδίως μετά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στη χώρα αυτή της αραβικής χερσονήσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 July 2006 - 14:30:18 UTC