Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας
  • [02] Πρωτοβουλία για τη Μέση Ανατολή

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεδρίασε χθες, υπό τον κ. Κ.Καραμανλή, η κυβερνητική επιτροπή.

    Στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για τη διεξαγωγή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση.

    "Είμαστε σχεδόν έτοιμοι, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά,για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές",δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι η ετοιμότητα αφορά και στον οικονομικό τομέα αλλά και στις σχετικές εγκυκλίους για τις εκλογές. Ελάχιστα πράγματα απομένουν και σχετίζονται με την τυπική προεκλογική περίοδο, είπε.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδριάσης της κυβερνητικής επιτροπής ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε εκτεταμένη αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση.

    Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ήδη από το μέσον της τετραετίας.

    Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος δημοτικός και κοινοτικός κώδικας, ενώ με το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" δόθηκαν 3,5 δισ. ευρώ με συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στην ΤΑ, όταν με το αντίστοιχο πρόγραμμα επί ΠΑΣΟΚ είχαν δοθεί μόλις 1,7 δισ. ευρώ.

    Ο Π. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την οποία ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά μετά την εγκατέλειψε. Επίσης αναφέρθηκε στο νόμο 3348/05 με τον οποίο, όπως είπε, τριπλασιάζονται οι καθαροί πόροι για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, από 110 εκατ. ευρώ το 2004 επί ΠΑΣΟΚ σε 330 εκατ. ευρώ το 2006 με την κυβέρνηση της ΝΔ. Σημείωσε δε ότι ότι ετοιμάζεται και ο κώδικας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι στις δημοτικές εκλογές θα ψηφίσουν και οι πολίτες των χωρών της ΕΕ και πρόσθεσε ότι οι σχετικοί κατάλογοι θα είναι έτοιμοι μέχρι τις 15 Ιουλίου.

    Δήλωσε ακόμη ότι είναι έτοιμο το διάταγμα που αφορά στους μετανάστες και τους πολίτες άλλων κρατών εκτός ΕΕ, το οποίο αποτελεί προθάλαμο ώστε στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να μπορούν να ψηφίζουν και οι μετανάστες και οι δια μακρόν διαμένοντες στη χώρα.

    Είπε ότι αυτό συνιστά σημαντική τομή και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί το ΠΑΣΟΚ κάνει προτάσεις,τις οποίες τα τελευταία δέκα χρόνια δεν τις έκανε πράξη.

    [02] Πρωτοβουλία για τη Μέση Ανατολή

    Σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση, θα μιλήσει το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.

    Επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό πραγματοποίησε χθες με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Η κατάσταση στο Ιράκ, η γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά κυρίως οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας ήταν τα θέματα που συζήτησε με τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ `Ασαντ σε μια συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει πάρει για τα θέματα της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα του αραβικού κόσμου εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    "Είχαμε την ευκαιρία με το Σύρο πρόεδρο να εξετάσουμε την κατάσταση στο Ιράκ και το πώς σταδιακά θα εξέλθουμε από το καθεστώς κατοχής για να περάσουμε σε ένα νέο Ιράκ ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή. Το βασικό θέμα που συζητήσαμε ήταν η κρίση στη Γάζα. Μια κρίση που πρέπει να εκτονωθεί και που η Συρία μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση. Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες για να εκτονωθεί η κρίση και να ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία εκ νέου στην περιοχή".

    Πέραν του Σύρου προέδρου, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Φαρούκ αλ Σάραα, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος και τον ενημέρωσε κυρίως για τις εσωτερικές εξελίξεις. Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έθεσε εκ νέου την πρόταση για μια περιφερειακή συνδιάσκεψη για το Μεσανατολικό, την οποία είχε διατυπώσει πριν λίγες μέρες στις επαφές του με Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αξιωματούχους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 July 2006 - 4:30:17 UTC