Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κατάσταση της οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά
  • [02] Πρωτοβουλία για διάλογο με τη νέα γενιά

  • [01] Η κατάσταση της οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά

    Για θέματα του υπουργείου Εξωτερικών συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η κυβερνητική επιτροπή. Αύιο, ο κ. Κ.Καραμανλής θα δεχθεί τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Αθηναίων, Κώστα Σκανδαλίδη.

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η κατάσταση της οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά, όπως φαίνεται και από τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και από τη μείωση της ανεργίας, δήλωσε ο κ.Αλογοσκούφης.

    Πρόσθεσε ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού κινείται εντός των προβλέψεων για το πρώτο εξάμηνο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πάει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια.

    Σημείωσε ότι υπάρχει βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες που θα φανεί και στις δυνατότητες ικανοποίησης κοινωνικών αιτημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝΔ.

    Διευκρίνισε πάντως ότι η λογική των παροχών και της παροχολογίας είναι έξω από την λογική της παρούσας κυβέρνησης.

    Συνάντηση Καραμανλή-Κακλαμάνη

    Θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του Δήμου Αθηναίων συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης με τον πρωθυπουργό σε συνάντηση που είχε μαζί του, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι συζητήθηκαν οι θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, με κυρίαρχη τη μητροπολιτική δομή του δήμου. Πρόσθεσε, ότι συζητήθηκαν και τα οικονομικά και κυρίως τι θα μπορέσει να διεκδικήσει και να πάρει ο δήμος από το Δ'ΚΠΣ, θέμα το οποίο ο κ. Κακλαμάνης θα συζητήσει με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Συνάντηση Καραμανλή-Σιούφα

    "Η περίπτωση "μπλακ άουτ" είναι μία στο δισεκατομμύριο", δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος συναντήθηκε χθες το πρωί με τον πρωθυπουργό. Οσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις στις τιμές των καυσίμων, ο κ.Σιούφας είπε οτι οι αυξήσεις στην Ελλάδα είναι 20 έως 22% κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Πρόσθεσε επίσης, οτι η νέα προσαρμογή, η οποία επιβάλλεται από την ΕΕ, θα φέρει επιβάρυνση κατά 2 λεπτά το λίτρο.

    [02] Πρωτοβουλία για διάλογο με τη νέα γενιά

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδριάζουν στις 11.00 π.μ. στη Βουλή, οι συντονιστές της Κ.Ο. του Κινήματος.

    «Βαθμό κάτω από τη βάση» έβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην κυβέρνηση σε όλα τα θέματα και την κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την κατιούσα που έχει πάρει η χώρα, σε δηλώσεις του χθες μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, τονίζοντας ότι καθήκον και στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ανακοπή αυτής της πορείας.

    Η κυβέρνηση με την πολιτική της, πρόσθεσε, δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στον πολίτη και τη νέα γενιά, ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα διαμορφώσει μια νέα σχέση του πολίτη με την πολιτεία.

    Στην παιδεία, ανέφερε, με τα αποσπασματικά και αυταρχικά μέτρα που παίρνει αποκληρώνει μια ολόκληρη γενιά. Οι θέσεις της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι ανούσιες, αυταρχικές και αναποτελεσματικές, δεν έχουν καμία τύχη και δεν δίνουν προοπτική στους νέους.

    Ενόψει της αδυναμίας της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συντεταγμένο και δομημένο διάλογο με τη νέα γενιά, καθώς, όπως είπε, οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία είναι απαραίτητες, αλλά πρέπει να εδράζονται σε ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες περιέγραψε.

    Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, τη διάθεση του 40% του Δ' ΚΠΣ στην παιδεία και την κατάρτιση, την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, το οποίο θα δίνει προοπτικές στους νέους και δεν θα τους ισοπεδώνει, την αντιμετώπιση του πραγματικού ταξικού προβλήματος της παιδείας, που υποχρεώνει το μέσο πολίτη να πληρώνει τεράστια ποσά και τη διασφάλιση της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς οικονομικού περιορισμούς. Και τέλος, στην αυτοτέλεια των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ολα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, θα γίνουν με ουσιαστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το καλοκαίρι αυτό είναι καλοκαίρι μάχης για όλους, με στόχο να αποκτήσει η Ελλάδα αυτοπεποίθηση και ελπίδα, με πρώτο σταθμό της νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να μην κερδίσουμε», παραφράζοντας τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε πει ότι "δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε". Δίνοντας έτσι το στίγμα και της εισαγωγικής του ομιλίας, αλλά και των στοχεύσεων και προθέσεών του.

    Επόμενη φράση του κ. Παπανδρέου που σημειώθηκε από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν εκείνη που αναφερόταν στην εσωστρέφεια και την προς τα έξω εμφάνιση του κόμματος και των στελεχών του. «Δεν είμαστε κόμμα σχολιασμού, αλλά κόμμα παραγωγής πολιτικών θέσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 July 2006 - 4:30:16 UTC