Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ο αγώνας των φοιτητών υπόθεση όλων"

  • [01] "Ο αγώνας των φοιτητών υπόθεση όλων"

    Ο αγώνας των φοιτητών κατά του νέου νόμου-πλαισίου πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων δήλωσε από το Ρέθυμνο η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, και τόνισε ότι το φοιτητικό κίνημα δεν πρέπει να παραιτηθεί από το συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης κατά της ιδιωτικοποίησης της παιδείας.

    Αναφερόμενη σε όσους «προσπαθούν να συρρικνώσουν» τον αγώνα των φοιτητών σε τρία-τέσσερα ζητήματα, υπογράμμισε ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι φερέγγυα δύναμη συμμαχίας με τους φοιτητές» καθώς και ότι δεν πρέπει να δίδεται «καμία εμπιστοσύνη σε όσα λέει η ΝΔ και οι εκφραστές της μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

    Στα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, αλλά και στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα με έμφαση στις Νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις που έκανε στα Χανιά η γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής που αφορούν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας η κυρία Παπαρήγα δήλωσε.

    «Παρακολουθήσαμε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και το θετικό μήνυμα που εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός ότι το κείμενο των 25 όσo αφορά στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας είναι θετικό γιατί είναι ένα κείμενο αυστηρό και χωρίς να ονοματίζει συνιστά στην Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και όπως εξήγησε ο ίδιος αναφέρεται κυρίως στα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για κάτι καινούριο, πολύ περισσότερο δεν πρέπει να εφησυχάζει αυτή η τοποθέτηση. Στην ουσία η ηγεσία της Τουρκίας πήρε μια παράταση, δεν έγινε κάποια κριτική για το πώς προωθεί τα κριτήρια αλλά πήρε μια παράταση για να κριθεί στην πορεία και δεν ξέρουμε πως θα κριθεί . Εμείς παρά τη γενικότερη αντίθεση μας με την Ε.Ε. δεν είμαστε αντίθετοι να αξιοποιούνται έστω συγκυριακά κάποιες θετικές τοποθετήσεις , δε νομίζω όμως ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο . Είναι ολοφάνερο ότι μέσα στην Ε.Ε υπάρχουν φοβερές αντιθέσεις συμφερόντων. Αλλα κράτη είναι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας, άλλα είναι κατά και κάθε φορά διαμορφώνονται συμβιβαστικά κείμενα τα οποία εμφανίζονται να στηρίζονται σε κάποιες αρχές στην πραγματικότητα όμως χρησιμοποιούν τις αρχές για λόγους συγκυρίας και διαμόρφωσης ισορροπιών. Εμείς λοιπόν δε συμφωνούμε με όλους εκείνους που κλείνουν τα μάτια και λένε ότι η Ε.Ε είναι ο χώρος εκείνος του δικαίου όπου θα ευωδοθούν αυτά μου μας ενδιαφέρουν , όπως η επίλυση του Κυπριακού και η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας»

    Από τα Χανιά η κ. . Παπαρήγα χαρακτήρισε πολιτική την μάχη των Νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, λέγοντας ότι λίγο διαφέρει από τις εθνικές εκλογές. Κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ψήφο καταδίκης στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εντολή στις δυνάμεις που εργάζονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

    Η κ. Παπαρήγα επεσήμανε πώς η μάχη των τοπικών εκλογών θα φέρει στο επίκεντρο όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, κάλεσε τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και να κλείσουν τα αφτιά, όπως είπε, σε αυτούς που δηλώνουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

    Στη συνέχεια, η κ. Παπαρήγα θα μεταβεί στο Ηράκλειο όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση νεολαίας με θέμα "Αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού".

    Αύριο θα επισκεφθεί τον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπου θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση-συζήτηση στο Επιμελητήριο ΕΒΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 June 2006 - 12:30:14 UTC