Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα να γίνει από τους πρώτους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

  • [01] Η Ελλάδα να γίνει από τους πρώτους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

    Με αντικείμενο θέματα τουρισμού συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η κα. Πετραλιά δήλωσε ότι οι προσπάθειες των δυο τελευταίων ετών αποδίδουν καρπούς και σημείωσε πως ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για τα νομοσχέδια που προωθεί το υπουργείο για τον ιαματικό τουρισμό και τον αγροτοτουρισμό.

    Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης τόνισε ότι πρέπει να εμπλουτιστεί το παραδοσιακό τουριστικό προϊόν "Ηλιος-Θάλασσα" και με άλλες μορφές τουρισμού.

    Στόχος είναι, είπε η κ. Πετραλιά, η Ελλάδα να γίνει από τους πρώτους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

    Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος ενημέρωσε την επιτροπή για το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μετά και τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ το ωράριο χειμώνα- καλοκαίρι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες για το κοινό θα είναι 9.00-15.00. Οι υπάλληλοι, είπε ο υπουργός, θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής ή 7.30-15.00 ή 9.00-16.30, ενώ σημείωσε ότι εξαιρούνται από τη ρύθμιση αυτή σχολεία και υπηρεσίες Υγείας.

    Ντ.Μπακογιάννη, Ε.Μεϊμαράκης για τουρκική άσκηση

    Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής είχε συνεργασία με τους υπουργούς Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Αμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η κα Μπακογιάννη, κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η Αγκυρα θα μεταθέσει την άσκηση "Λευκή Φουρτούνα" για το διάστημα 17 έως 24 Ιουνίου, αντί για την περίοδο 10 έως 16 Ιουνίουπου είχε αρχικά προγραμματιστεί, δήλωσε "Το εκλαμβάνω ως ένα θετικό μήνυμα".

    "Είναι προς τη θετική κατεύθυνση", σχολίασε και ο υπουργός Αμυνας.

    Υπενθυμίζεται ότι η κα Μπακογιάννη το Σάββατο 10 Ιουνίου θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό της Αμπντουλάχ Γκιουλ, στο περιθώριο ελληνοτουρκικού δημοσιογραφικού συνεδρίου και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Κυριακή.

    Ο κ.Μεϊμαράκης, αναχωρεί το μεσημέρι για τη Σύνοδο Υπουργών του ΝΑΤΟ, όπου δεν αποκλείεται στο περιθώριο των εργασιών να έχει συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του.

  • ** Ο πρωθυπουργός, επίσης, το πρωί δέχθηκε τη Γενική Κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας Σύλβια Κάρτραϊτ, η οποία επισκέπτεται επισήμως την Ελλάδα.

  • ** Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κ.Καραμανλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ύστερα από αίτημα του κ.Γ.Παπανδρέου.

  • ** Στο μεταξύ, στις δύο ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA, που δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα.Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, το ΠΑΣΟΚ 32%, το ΚΚΕ 7,4% , ο ΣΥΝ 3,6% , το ΛΑΟΣ 5,1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,9%. Ο Κ.Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 49% έναντι 33% του Γ.Παπανδρέου..
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 June 2006 - 10:30:13 UTC