Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακρίσεις για τους δύο δραπέτες

  • [01] Ανακρίσεις για τους δύο δραπέτες

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Γενική Αστυνομική Διεύνθυση Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τον δύο κρατουμένων, που απέδρασαν με ελικόπτερο χθές το απόγευμα από τις φυλακές Κορυδαλλού και των συνεργών τους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο που αναζητούνται είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας του Λεωνίδα 40 ετών και ο Αλκετ Ριτζάι 32 ετών από την Αλβανία.

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός έδωσε χθές το βράδυ εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγ. Φλωράτο να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την απόδραση δυο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο. Ο Φλωράτος ανέθεσε την προκαταρκτική έρευνα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Φωτεινή Μασσούρα.

    Όπως εχει γίνει γνωστό από την αστυνομία, η απόδραση έγινε ως εξής.

    Στις 6.25 το απόγευμα ένα μικρό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού απ' όπου παρέλαβε τους δύο κρατούμενους από την πέμπτη πτέρυγα και απογειώθηκε αμέσως. Λίγα λεπτά αργότερα προσγειώθηκε και πάλι σε χωράφι κοντά στο νεκροταφείο Σχιστού απ' όπου οι δύο κρατούμενοι μαζί με δύο συνεργούς τους διέφυγαν με δύο μοτοσυκλέτες.

    Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο πιλότος του ελικοπτέρου ο οποίος περίμενε στο σημείο και ακολούθησε τους αστυνομικούς φέρεται ότι δήλωσε τα εξής.

    Πρίν από μία εβδομάδα ένας άνδρας και δύο γυναίκες νοίκιασαν το ελικόπτερο από τον Άγιο Κοσμά για μια βόλτα πάνω από την Αθήνα. Σήμερα το απόγευμα ο ίδιος άνδρας μαζί με έναν δεύτερο άνδρα εμφανίστηκαν και πάλι στον Άγιο Κοσμά και ζήτησαν επίσης να κάνουν βόλτα πληρώνοντας προκαταβολικά για την ενοικίαση του ελικοπτέρου 1.400 ευρώ. Όταν όμως απογειώθηκαν απείλησαν τον πιλότο με πιστόλι και χειρομβοβίδα και τον υποχρέωσαν να προσγειωθεί στο προαύλιο του Κορυδαλλού απ' όπου πήρε τους δύο κρατούμενους.

    Λίγη ώρα μετά την απόδραση βρέθηκαν στον Σκαραμαγκά κοντά στο ξενοδοχείο Άλφα οι δύο μοτοσυκλέτες με τις οποίες διέφυγαν οι δύο δραπέτες με τους συνεργούς τους όταν τους άφησε το ελικόπτερο .Οι μοτυσυκλέτες οι οποίες είχαν κλαπεί από τις περιοχές Αργυρούπολης και Καλλιθέας ήταν σκεπασμένες με κουκούλες και είχαν ακόμα ζεστές τις μηχανές. Παραμένει άγνωστο με τι μέσον έφυγαν από εκεί οι 4 καταζητούμενοι.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτης Πανούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Από την μέχρι τώρα ενημέρωση που είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης από την διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού, προκύπτει ότι ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας υφάρπαξε στις 18.30 δυο κρατουμένους από το προαύλιο των φυλακών - τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Ριζάι Αλκέτ.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστάσης Παπαληγούρας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και ΕΔΕ, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η απόδραση και να επιβληθούν κυρώσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 June 2006 - 8:30:14 UTC