Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Στεφανόπουλος:Εύλογος ο προβληματισμός
  • [02] Σήμερα ο "Γύρος της Αθήνας"

  • [01] Κ.Στεφανόπουλος:Εύλογος ο προβληματισμός

    Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, επανέρχεται με σημερινό του άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής στην πρότασή του για τα ελληνοτουρκικά, αναφέροντας ότι δίνει το ερέθισμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και προσέγγιση του ζητήματος των σχέσεων με την Τουρκία. Θεωρεί εύλογο τον προβληματισμό που προκλήθηκε και χρήσιμη την ανάπτυξη διαφόρων γνωμών θετικών ή αρνητικών.

    Τονίζει ότι η βασική ιδέα του άρθρου του είναι να βρεθεί λύση για όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Ο κ. Στεφανόπουλος προσθέτει ότι μόνο όταν προτείνουμε την παραπομπή όλων των διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η Τουρκία θα αναγκαστεί να δεχθεί την αρμοδιότητα του δικαστηρίου, την οποία μέχρι τώρα προσπαθεί να αποφύγει.

    Στο μεταξύ υπέρ της πρότασης του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου για παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στη Χάγη τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της METRON Analysis που δημοσιεύει σήμερα το ΘΕΜΑ.

    Το 66% των πολιτών τάσσεται υπέρ της παραπομπής των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο και το 25,7% κατά.

    Στην ερώτηση πως κατά τη γνώμη σας πρέπει να απαντήσουμε στις προκλήσεις της Τουρκίας το 73,4% προκρίνει τη διπλωματική διευθέτηση και μόνο το 20,5% δηλώνει πως επιθυμεί να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο.

    Αναφορικά με ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες περισσότερο για τον χειρισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το 40,3% αναφέρει τον κ. Καραμανλή και το 28,8% τον κ. Παπανδρέου.

    [02] Σήμερα ο "Γύρος της Αθήνας"

    Επβ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει σήμερα το «ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ». Απο τις 9 το πρωί θα γίνονται απο την τροχαία κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    Ο ΟΑΣΑ και οι εποπτευόμενοι Συγκοινωνιακοί Φορείς της Αθήνας συμβάλλοντας στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και με την ευκαιρία της διεξαγωγής του «ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2006» αποφάσισαν να επιτρέψουν την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της Αθήνας με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις 4/6/2006, από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, προκειμένου αφβ ενός να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος και αφβ ετέρου να δοθεί κίνητρο στους πολίτες για τη χρήση των δημόσιων Μεταφορικών Μέσων της Αθήνας για τις μετακινήσεις τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 June 2006 - 6:30:14 UTC