Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη η Ελλάδα στην ευρωζώνη σε ρυθμό ανάπτυξης
  • [02] Προτάσεις "Ανοιχτής Πόλης" για το περιβάλλον

  • [01] Πρώτη η Ελλάδα στην ευρωζώνη σε ρυθμό ανάπτυξης

    Με τα μέλη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία ενημερώνεται για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συναντάται στις 9.30 το πρωί ο κ. Γ.Αλογοσκούφης.

    Στη συνέχεια θα έχει συνεργασία με τον πρόεδρο της Εμπορικής Τράπεζας Γ.Προβόπουλο. Στις 11.30 θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Διοίκησης της Marfin και της Dubai Investment Group

    Στις 12.30 θα δεχθεί τον Σέρβο ομόλογό του Mladjan Dinkic.

    Στις 15.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ελληνο-Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Κουτσίκο.

    Το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2006, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2005, κατά 2,7%, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2005 (δηλαδή σε ετήσια βάση) η αύξηση του ΑΕΠ ήταν 4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Με τα ποσοστά αυτά η Ελλάδα έρχεται στην πρώτη θέση των κρατών της ζώνης του ευρώ, από την άποψη του ρυθμού ανάπτυξης, τόσο σε τριμηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση.

    Στο μεταξύ, κριτική στο ΠΑΣΟΚ ότι αντιπολιτεύεται επιχειρηματικές κινήσεις, άσκησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών υποθέσεων για τα αποτελέσματα των πρόσφατων συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, καθώς και της υπουργικής συνόδου του ΟΟΣΑ.

    Για την εξαγορά της τουρκικής Finansbank, ο υπουργός παρατήρησε οτι η διοίκηση της ΕΤΕ είναι σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, για τις πολιτικές διαστάσεις των πρωτοβουλιών της. Όσο για το μπόνους στην ηγεσία των ΕΛΠΕ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η διοίκηση της επιχείρησης κάνει εξαιρετική δουλειά, με πολύ καλά αποτελέσματα και απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

    Για σκάνδαλο τόσο όσον αφορά την τιμή της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική Τράπεζα όσο και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης της Εθνικής για την έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, προκειμένου να προχωρήσει η εξαγορά, κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

    Tην αντίθεσή του "σε μια υπό αμερικανική αιγίδα εξαγορά, η οποία, πέραν των άλλων, γίνεται το όχημα για την περαιτέρω παράδοση της Τράπεζας στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια", εκφράζει ο ΣΥΝ

    [02] Προτάσεις "Ανοιχτής Πόλης" για το περιβάλλον

    Τις προτάσεις της για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αθήνας, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, παρουσίασε η δημοτική κίνηση "Ανοιχτή Πόλη", με επικεφαλής των Αλ.Τσίπρα.Οπως δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, στοχεύει μέσα από τη δράση μαζί με ενεργές κινήσεις πολιτών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, να αναδείξει τα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Αθήνας.

    Ταυτόχρονα στοχεύει στο να συμβάλλει στην δυναμική ενεργοποίηση των πολιτών, απαραίτητο όρο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα.

    Οι προτάσεις που κατέθεσε η "Ανοιχτή Πόλη" αφορούν την αντιμετώπιση τεσσάρων σημαντικών προβλημάτων της Αθήνας. Της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ηχορρύπανσης, της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης και της διαχείρισης των αποβλήτων με την εφαρμογή της ανακύκλωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 June 2006 - 6:30:16 UTC