Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με την υπουργό Εξωτερικών

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με την υπουργό Εξωτερικών

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, έχει ο πρωθυπουργός στις 10.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Το βράδυ θα εγκαινιάσει την έκθεση "Η μορφή της αρχής", στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

    Στον άξονα ειρήνη-συνεργασία-ανάπτυξη συμπύκνωσε το όραμά του για την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες σε ειδική εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ.

    Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε το μήνυμά του προς την Τουρκία, λέγοντας: "Ενθαρρύνουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των γειτόνων μας, απαιτείται όμως από τον καθένα πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, ανταπόκριση στις αρχές, τις αξίες, τα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα της Ευρώπης".

    Οι Έλληνες, είπε, συμφωνούν σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η βάση πάνω στην οποία κτίζεται η ασφάλεια, η οικονομική ανάπτυξη και η πρόοδος της χώρας. Τα τελευταία 25 χρόνια η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο, είπε ο κ. Καραμανλής και τόνισε:

    "Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στα χρόνια που πέρασαν δεν προχωρήσαμε με τους ρυθμούς που υπαγόρευε το ευρωπαϊκό περιβάλλον, υπήρξαν σοβαρές καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που συνδιαμορφώναμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησής του δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί με κοινωνική συναίνεση. "Η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια άλλαξε ρυθμούς, άλλαξε ταχύτητα, κινούμαστε πιο γρήγορα, πιο τολμηρά, πιο αποφασιστικά, ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε με τη στήριξη της κοινωνίας γενναίες τομές, τολμηρές αλλαγές, στοχευμένες μεταρρυθμίσεις".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιό του για δημοσιονομική προσαρμογή με ήπιο τρόπο και για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, στηρίζει την παραγωγικότητα, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και ενισχύει την εξωστρέφεια της οικονομίας.

    Μίλησε, ακόμη, για τους βασικούς άξονες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, τονίζοντας την εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη βελτίωση των δομών και των υπηρεσιών του κράτους. "Προωθούμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται ανάπτυξη παντού, που σημαίνει ευημερία και πρόοδο για όλους τους πολίτες, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για μια δυναμική Ελλάδα με ισχυρούς πολίτες", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι έχει διανύσει πολύ δρόμο και τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουμε περισσότερο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. "Εργαζόμαστε για την Ευρώπη που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών της χωρίς να θίγονται τα ατομικά δικαιώματα, που ανταποκρίνεται στις διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στον κοινωνικό της ρόλο, που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της παγκοσμιότητας και της ψηφιακής επανάστασης με προτεραιότητα στην κοινωνική συνοχή", είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι "εργαζόμαστε για μια Ευρώπη που γίνεται διαρκώς περισσότερο ισχυρή, περισσότερο πολιτική, περισσότερο κοινωνική".

    Μιλώντας για τη δυναμική της ενοποίησης της Ευρώπης ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι το καλύτερο είναι να προχωρήσει μπροστά με όλα τα κράτη-μέλη της. Ωστόσο, σε περίπτωση αδιεξόδου υπάρχει πάντα ο δρόμος των "ενισχυμένων συνεργασιών". Μπορούμε να αναζητήσουμε και να πετύχουμε νέα δυναμική πορεία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, να συνεχίσουμε το βηματισμό μας στην πορεία που χαράξαμε, καταρτίζοντας την πρώτη ευρωπαϊκή συνταγματική συνθήκη, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε αναφορά στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι "τιμούμε σήμερα τον ηγέτη που έκανε πράξη το όραμα της νέας Ελλάδας, τη μεγάλη και απόλυτα δικαιωμένη εθνική επιλογή, της ένταξης στην ευρωπαϊκή οικογένεια".

    Στην εκδήλωση, όπου παρέστη στο σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας, μίλησε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 May 2006 - 4:30:13 UTC