Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιφερειακές Συνδιασκέψεις ΠΑΣΟΚ
  • [02] Στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ στη Βιέννη Μπακογιάννη
  • [03] Την έκθεση στη Λαμία εγκαινιάζει ο Σιούφας
  • [04] Νέα τραγωδία από σεισμό στην Ινδονησία

  • [01] Περιφερειακές Συνδιασκέψεις ΠΑΣΟΚ

    Ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή 28 Μαΐου, οι Περιφερειακές Συνδιασκέψεις, που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του πολιτικού προγραμματισμού του ενόψει των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών. Μετά την ολοκλήρωση των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 2 και 3 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για την Αυτοδιοίκηση.

    Αύριο, θα πραγματοποιηθούν οι τρεις τελευταίες Περιφερειακές Συνδιασκέψεις:

  • Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Υπολοίπου Αττικής, στο Καβούρι. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, θα ανοίξει με ομιλία της, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Φώφη Γεννηματά (Ξενοδοχείο DIVANI). Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ.

  • Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, θα ανοίξει με ομιλία του, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος (Ξενοδοχείο ΙMPERIAL). Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ.

  • Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Την έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης, θα κηρύξει με ομιλία του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας (Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο). Ώρα έναρξης: 1:00 μ.μ.

    Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι επιδίωξη του Κινήματος είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για την Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει ευρύτερο χώρο διαλόγου και διαβούλευσης και για το σκοπό αυτό στην Συνδιάσκεψη συμμετέχουν, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, οι υποψήφιοι Νομάρχες και Δήμαρχοι που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα, οι Γραμματείς, οι αναπληρωτές Γραμματείς και οι υπεύθυνοι Αυτοδιοίκησης των Περιφερειακών Επιτροπών,οι Συντονιστές και αναπληρωτές Συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών, τα μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών και των Νομαρχιακών Επιτροπών της Αττικής, τα μέλη των Τομέων του Κινήματος, η Επιτροπή Έμπνευσης και Διαλόγου για τη Νέα Γενιά και τα πενταμελή Συντονιστικά της Αττικής, το ΙΣΤΑΜΕ, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, η ΚΕΔΚΕ - ΕΝΑΕ, τα Επιμελητήρια, εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, και συνδικαλιστικοί φορείς από το χώρο της Παιδείας και της Κοινωνικής Πολιτικής.

    Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ανοίξει με ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου και θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Γραμματέως του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, του Θεόδωρου Πάγκαλου, υπεύθυνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης, του Κώστα Καρτάλη, Προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, και του Αλέξη Κόκκου, Προέδρου του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης θα λειτουργήσουν, επίσης, Ομάδες Διαλόγου, που στόχο έχουν, την συζήτηση των θέσεων του Κινήματος για την Αυτοδιοίκηση, την Αποκέντρωση και τη Δημόσια Διοίκηση, όπως και τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη και ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.

    Το Σάββατο 3 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν στην Ολομέλεια της Συνδιάσκεψης, τα συμπεράσματα των Ομάδων Διάλογου. Την παρουσίαση των συμπερασμάτων θα ακολουθήσουν ομιλίες της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Γραμματέως του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, του Θεόδωρου Πάγκαλου, υπεύθυνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης. και Δημόσιας Διοίκησης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, και του Αλέκου Παπαδόπουλου, Προέδρου της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του Κινήματος.

    Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα κλείσει με ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    [02] Στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ στη Βιέννη Μπακογιάννη

    Το μέλλον της Ευρώπης και ειδικότερα η τύχη του Ευρωπαικού Συντάγματος βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων που έχει σήμερα και αύριο στο προάστιο Κλοστερνόιμπουργκ της Βιέννης η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τους ομολόγους της της Ευρωπαικής Ενωσης, οι οποίοι συμμετέχουν στο έκτακτο Ατυπο Υπουργικό Συμβούλιο που διοργάνωσε η αυστριακή προεδρία στην ΕΕ ενόψει του Ευρωπαικού Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 15 και 16 Ιουνίου.

    Το Ατυπο Υπουργικό Συμβούλιο ξεκινά το μεσημέρι στην ξακουστή Μονή του Κλοστερνόιμπουργκ - η ίδρυση της οποίας χρονολογείται από τις αρχές του 12 ου αιώνα - με γεύμα εργασίας στο οποίο αναμένεται να γίνει ένας συνοψισμός των ανησυχιών των Ευρωπαίων πολιτών και οι διάφορες συζητήσεις σε εθνικό επίπεδο.

    Το απόγευμα οι αρχηγοί της διπλωματίας των χωρών-μελών της ΕΕ θα συζητήσουν τα θέματα επικουρικότητας, Ευρωσυντάγματος και κοινοτικής διεύρυνσης, ενώ απόψε στο δείπνο στα παλιά ανάκτορα Λίχτενσταιν στη Βιέννη, θα εξεταστούν τα απαραίτητα βήματα για μια καλύτερη αποτελεσματικότητα και σύγκλιση της κοινοτικής Εξωτερικής Πολιτικής.

    Οι αυριανές εργασίες στο Κλοστερνόιμπουργκ θα είναι αφιερωμένες στην προετοιμασία του Ευρωπαικού Συμβουλίου για το οποίο θα γίνει ένας ενδιάμεσος απολογισμός του ενός χρόνου της φάσης περισυλλογής για την Ευρωπαική Συνταγματική Συνθήκη.

    Στο περιθώριο του τωρινού Ατυπου Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθούν θέματα επικαιρότητας όπως οι εξελίξεις στο Ιράν, το Ιράκ, στο Κογκό και στο Νταφούρ, και να εξετασθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στα Δυτικά Βαλκάνια μετά και το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου.

    Σύμφωνα με την προεδρεύουσα του Συμβουλίου Υπουργών, Αυστριακή υπουργό Εξωτερικών Ούρσουλα Πλάσνικ, τις εργασίες στο Κλοστερνόιμπουργκ θα απασχολήσει και η επεξεργασία προτάσεων λύσεων για καλύτερη λειτουργία της ΕΕ.

    Σε αυτές συγκαταλέγονται η βελτιωμένη διαχείριση καταστροφών, η μεγαλύτερη συνεργασία σε προξενικό επίπεδο, η καλύτερη νομολογία καθώς και η μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχος της επικουρικότητας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ, ενώ στο θέμα της διεύρυνσης θα επιδιωχθεί περισσότερη διαφάνεια για τον Ευρωπαίο πολίτη.

    Η συνάντηση των κοινοτικών Υπουργών Εξωτερικών στο Κλοστερνόιμπουργκ πραγματοποιείται έναν χρόνο μετά τα αρνητικά για το Ευρωσύνταγμα, δημοψηφίσματα σε Γαλλία και Ολλανδία, τα οποία έφεραν την ΕΕ σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της κρίση, λύση της οποίας ο προεδρεύων της ΕΕ, Αυστριακός καγκελάριος Βόλφγκανγκ Σιούσελ, επιθυμεί να υπάρξει το αργότερο μέχρι το 2008.

    Ο κ. Σιούσελ σε προχθεσινή συνέντευξή του ζήτησε να ληφθεί μέσα στο 2007 ή το αργότερο στις αρχές του 2008 η οριστική απόφαση για το κείμενο του Ευρωσυντάγματος ώστε να ακολουθήσουν οι επικυρώσεις του, και να τεθεί αυτό σε ισχύ σε χρόνο που θα συμπέσει με την έναρξη της θητείας του νέου Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και της νέας Ευρωπαικής Επιτροπής.

    Ο ίδιος προτίθεται να προτείνει στο Ευρωπαικό Συμβούλιο του Ιουνίου συγκεκριμμένα χρονοδιαγράμματα για τις επόμενες τρεις ή τέσσεις κοινοτικές προεδρίες ως προς το Ευρωσύνταγμα.

    [03] Την έκθεση στη Λαμία εγκαινιάζει ο Σιούφας

    Περισσότεροι από 250 εκθέτες απ΄ όλη χώρα μετέχουν στην φετινή 40η διοργάνωση της Έκθεσης Λαμίας που ανοίγει τις πύλες της σήμερα Σάββατο.

    Στα 10.000 τ.μ. που είναι οι στεγασμένοι χώροι της έκθεσης αλλά και στα 15.000 τ.μ. που είναι οι υπαίθριοι, φιλοξενούνται προϊόντα που αφορούν όλη την γκάμα της αγοράς ενώ κάθε χρόνο η διοργάνωση της έκθεσης αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς της οικονομικής ζωής για όλη την κεντρική Ελλάδα.

    Τα είδη οικιακού εξοπλισμού, τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης, το ειδικό τμήμα με έπιπλα, η τεχνολογία γύρω από τον αγροτικό τομέα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις νέες καλλιέργειες, όπως επίσης τα μηχανήματα και τα αυτοκίνητα αναμένεται και φέτος να είναι οι πρωταγωνιστές της έκθεσης.

    Τα εγκαίνια θα κάνει στις 9 το βράδυ ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας ενώ οι πύλες της έκθεσης θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 4 Ιουνίου.

    [04] Νέα τραγωδία από σεισμό στην Ινδονησία

    Νέα τραγωδία στην Ινδονησία από ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ιάβα.Τουλάχιστον 1.606 είναι οι νεκροί στην Ιάβα, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Αξιωματούχος του υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε στο ραδιοφωνικό ειδησεογραφικό σταθμό Ελσίντα πως στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται όσοι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν στην περιοχή της πόλης Γιογκιακάρτα.

    Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό,τουλάχιστον 443 είναι οι νεκροί και περίπου 2.800 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στην Ιάβα.

    "Οι νεκορί φτάνουν τους 443 και οι τραυματίες τους 2.796, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό μας", δήλωσε ο Αριφίν Μουχάντι, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην Ινδονησία.

    Οι αρμόδιες αρχές της χώρας προβλέπουν πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

    Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ--6,2 σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ--σημειώθηκε λίγο πριν τις έξι το πρωί (τοπική ώρα) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 37,6 χιλιόμετρα νότια της πόλης Γιογκιακάρτα, ανακοίνωσε η Σεισμολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας. Ο σεισμός δεν προκάλεσε τσουνάμι.

    Η πόλη Γιογκιακάρτα βρίσκεται κοντά στο ηφαίστειο Μεράπι, που τον τελευταίο μήνα έχει αυξημένη δραστηριότητα. Ομως σύμφωνα με τους ειδικούς δεν ευθύνεται το ηφαίστειο για το σεισμό, αν και μετά τη σεισμική δόνηση πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από τον κρατήρα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 May 2006 - 8:30:20 UTC