Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οξεία επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση
  • [02] Απόψε ο τελικός της Γιουροβίζιον

  • [01] Οξεία επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση

    "Τον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου του οποίου η ομορφιά ξεπερνά την Ελλάδα αλλά και την ήπειρό μας και προσελκύει το ενδιαφέρον όχι μόνο των ειδικών και των επιστημόνων αλλά και χιλιάδων ανθρώπων από όλες τις χώρες της υφηλίου, χρειάζεται να καταβληθεί με προσοχή και ασφάλεια κάθε προσπάθεια να αποκατασταθεί ώστε να είναι και πάλι προσβάσιμο από το κοινό", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το Ακρωτήρι Σαντορίνης την οποία επισκέπτεται από το πρωί.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους επιστήμονες και όσους εργάζονται για την αποκατάσταση και τη συντήρηση των αρχαιοτήτων του Ακρωτηρίου, του οποίου η ομορφία όπως είπε, αναδεικνύει όχι μόνο τη Σαντορίνη αλλά και την ομορφιά του Ελληνισμού, για την οποία πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι.

    Χθές ο κ.Παπανδρέου απο τη Νάξο εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ιδιαίτερα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της κ. Καραχασάν ανέφερε ότι «θέλω να καταγγείλω την ΝΔ γιατί συνδέει την υποψηφιότητά της με την Τουρκία» και πρόσθεσε ότι η ΝΔ «συνεχίζει την εγκληματική πολιτική των συντηρητικών κυβερνήσεων της Δεξιάς». «Για μας», συνέχισε, «η ελληνική πολιτεία πρέπει να προστατεύει τον Ελληνα πολίτη ανεξαρτήτως θρησκεύματος και ιδεολογίας». Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε την ΝΔ ότι δεν σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της μειονότητας και τόνισε ότι «η υποψηφιότητα (της κ. Καραχασάν) συμβολίζει την ισονομία, την ισότητα, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μέσα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, την ενότητα της χώρας και όχι την μιζέρια, τον διχασμό και την μισσαλοδοξία».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για πλήρη απουσία από την διεθνή σκηνή και ανέφερε ως παράδειγμα το Ιράν, όπου όπως είπε η φωνή της Ελλάδας δεν ακούγεται πουθενά αν και κατέχει την θέση μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη του πλαισίου που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «το μόνο που κατάφερε ο κ. Καραμανλής ήταν η κουμπαριά του» και πρόσθεσε ότι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ είναι η συνεχής προβολή απαιτήσεων εκ μέρους του Τούρκου πρωθυπουργού.

    «Καταγγέλλω την κυβέρνηση της ΝΔ, της οποίας η απουσία πολιτικής στο εξωτερικό πεδίο δημιουργεί δυσβάστακτα βάρη για την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «είναι επικίνδυνη η πολιτική της ΝΔ στα εξωτερικά θέματα και δεν μπορεί να τα μεταφέρει στην εσωτερική πολιτική σκακιέρα».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα απευθυνόμενος στην Τουρκία λέγοντας ότι «μια υποψήφια προς ένταξη χώρα οφείλει να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στην ΕΕ, όπως της τελωνειακής ένωσης με όλα τα κράτη-μέλη, χωρίς παρεκκλίσεις».

    Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέκρινε την κυβέρνηση για κομματικοποίηση του κράτους, και για «κρυφή ατζέντα» και πρόσθεσε ότι όσα στελέχη της ΝΔ αποκάλυψαν αυτήν την «κρυφή ατζέντα» καρατομήθηκαν.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «μέσα σε δύο χρόνια η κυβέρνηση προχώρησε στην απομάκρυνση 25.000 στελεχών της δημόσιας διοίκησης από θέσεις ευθύνης» και πρόσθεσε επίσης ότι «37 στελέχη καρατομήθηκαν μέσα σε δύο χρόνια γιατί αποκάλυψαν την διγλωσσία και την αναξιοπιστία της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή».

    Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε ότι «δεν είναι δυνατόν την ώρα που μιλάει ο πρωθυπουργός για την αναθεώρηση, την ίδια ώρα να αποκαλύπτονται συνεχώς τα ψεύδη της κυβέρνησής του, όπως με τους Πακιστανούς ή με τις υποκλοπές». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αναθεώρηση του Συντάγματος για επικοινωνιακούς λόγους και έθεσε το ερώτημα «πώς να εμπιστευθούμε έναν πρωθυπουργό που δεν σέβεται τους βασικούς δημοκρατικούς θεσμούς;».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για την νησιωτική πολιτική της, λέγοντας ότι γίνεται επικίνδυνη και απειλητική για την οικονομική και κοινωνική ζωή στα νησιά και τον τουρισμό.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στην Νάξο μια δέσμη προτάσεων για την ακτοπλοϊα, την αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη των Δυτικών Κυκλάδων, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που εφάρμοσε τις πρώτες ολοκληρωμένες πολιτικές για την νησιωτική Ελλάδα.

    Ο κ. Παπανδρέου θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στο Αιγαίο με την επίσκεψή του σήμερα, στη Σαντορίνη.

    Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου

    Σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του ΠαΣοΚ στην Νάξο, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι "ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει πως επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ η χώρα ήταν διεθνές παράδειγμα, πρότυπο και σημείο αναφοράς και πως το κόμμα του έφερε στη χώρα άπλετη δημοκρατία και αξιοκρατία". Και συνέχισε: "Αν πραγματικά αδυνατεί να αντιληφθεί τα αποτελέσματα της εικοσαετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- στην οποία συμμετείχε ως υπουργός - στη χώρα και τους πολίτες, ας μελετήσει ξανά μια από τις πολλές σχετικές εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών. Καλό θα είναι πάντως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να γνωρίζει πως ο πολιτικός σουρρεαλισμός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει την έλλειψη θέσεων και προγράμματος, σοβαρότητας και υπευθυνότητας."

    [02] Απόψε ο τελικός της Γιουροβίζιον

    Ολα είναι έτοιμα για τον τελικό της Γιουροβίζιον που θα διεξαχθεί απόψε, στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ. Χτες έγινε η γενική δοκιμή και όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

    Χιλιάδες θεατές πλημμύρισαν το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, χειροκρότησαν θερμά όλες τις συμμετοχές και ιδιαίτερα την Άννα Βίσση και το "Everything".

    Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν για τον τελικό της 51ης Γιουροβίζιον είναι οι: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρωσία, ΠΓΔΜ, Λιθουανία, Φινλανδία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Τουρκία και Αρμενία. Εκτός τελικού έμειναν, μεταξύ άλλων, η Κύπρος και το Βέλγιο.

    Η δεκάδα του ημιτελικού, θα συναγωνισθεί σήμερα μαζί με τα δέκα πρώτα τραγούδια της περσινής Γιουροβίζιον, δηλαδή Ελβετία, Μολδαβία, Ισραήλ, Λετονία, Νορβηγία, Μάλτα, Δανία, Ρουμανία, Κροατία, τις τέσσερις μεγάλες χώρες που παραδοσιακά συμμετέχουν στον διαγωνισμό- Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο- και φυσικά την Ελλάδα, μεγάλη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού.

    Στη ψηφοφορία για τα τραγούδια του διαγωνισμού θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες 38 χωρών μαζί με τη Σερβία-Μαυροβούνιο που, αν και απέσυρε την υποψηφιότητά της στον διαγωνισμό, διατηρεί το δικαίωμα ψήφου.

    Στην ``τελετή έναρξης`` , με παρουσιαστές τον Σάκη Ρουβά και τη Μαρία Μενούνος, οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού δένουν με τον δικό του τρόπο, το μύθο του αρχαίου ελληνικού δωδεκάθεου με τους ρυθμούς της Γιουροβίζιον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 May 2006 - 12:30:14 UTC