Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Στρασβούργο η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Συνάντηση Αλαβάνου-Αλογοσκούφη
  • [03] Την προσοχή των καταναλωτών συνιστά ο ΕΦΕΤ

  • [01] Στο Στρασβούργο η Ντόρα Μπακογιάννη

    Στο Στρασβούργο βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σήμερα θα παρέμβει με ομιλία της στην 116η Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι τα εξής: Πρώτα απβ όλα, η ενίσχυση του συστήματος του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσον αφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Δεύτερον, οι σχέσεις Συμβουλίου της Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτον, η συνέχεια που θα δοθεί από πλευράς Συμβουλίου της Ευρώπης στις προτεραιότητες που είχαν καθοριστεί στην προηγούμενη Σύνοδο της Βαρσοβίας. Και ειδικότερα τα θέματα αυτά είναι η ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της δημοκρατίας και της χρηστής διακυβέρνησης, οι δραστηριότητες του Συμβουλίου για την ενίσχυση και ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου.

    Η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκου, υποστηρίζει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και θα καλέσει τα άλλα κράτη να κυρώσουν το 14ο Πρωτόκολλο που αφορά τη βελτίωση λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργία του και η αποτελεσματικότερη προστασία αυτών των δικαιωμάτων. Η Ελλάδα κύρωσε το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο τον Μάιο του 2005.

    Την Τρίτη 23 Μαΐου, η Υπουργός των Εξωτερικών επισκέπτεται το Ελσίνκι για διαβουλεύσεις με τον Φινλανδό ομόλογό της κ. Erkki Tuomioja, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Φινλανδία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αναμένεται να συζητηθεί μια σειρά θεμάτων. Θα γίνει μια συζήτηση για τις προτεραιότητες της Φινλανδικής Προεδρίας, για το Μέλλον της Ευρώπης με αναφορά στη Συνταγματική Συνθήκη, για τη διεύρυνση της Ε.Ε. και τα Δυτικά Βαλκάνια, για τις εξωτερικές σχέσεις και επίσης, θα γίνει και συζήτηση για την εξέλιξη και την κατάσταση στο Κυπριακό.

    Τέλος θα τεθούν και άλλα διεθνή ζητήματα που απασχολούν ειδικότερα αυτό τον καιρό, όπως το Ιράν και μεταξύ άλλων η διαδικασία μεταρρύθμισης των Ηνωμένων Εθνών.

    Την Τετάρτη 24 Μαΐου, η κ.Μπακογιάννη θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου πρόκειται να βραβευτεί απβ την Ακαδημία του Αθλητισμού (Acad?mie des Sports) σε αναγνώριση της συμβολής της στη διάδοση της Γαλλοφωνίας και στη στήριξη του αθλητικού πνεύματος. Η πρόταση για τη βράβευση έγινε απβ τον Πρόεδρο της Ακαδημίας του Αθλητισμού κατά τη θητεία της κυρίας Υπουργού ως Δημάρχου στην πόλη των Αθηνών. Η βράβευση θα γίνει στην Εθνική Συνέλευση.

    [02] Συνάντηση Αλαβάνου-Αλογοσκούφη

    Με τον πρόεδρο του Συνασπισμού συναντάται το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Γ.Αλογοσκούφης. Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του κ. Αλέκου Αλαβάνου με θέμα την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας FinansBank από την Εθνική Τράπεζα.

    Χθες, ο Πρόεδρος του ΣYN επισκέφθηκε την Ελευσίνα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γ. Αμπατζόγλου και δημοτικούς συμβούλους καθώς και με εργαζόμενους στο Δήμο και συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής καθώς και τα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

    Ο κ.Αλαβάνος επισκέφθηκε, επίσης, το Θριάσιο νοσοκομείο όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων και συζήτησαν για τα προβλήματα του νοσοκομείου και γενικότερα για τον τομέα της υγείας. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Περιόδευσε στους χώρους των Ναυπηγείων, συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων και με τη Διοίκηση των Ναυπηγείων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ταβουλάρη.

    Σε δηλώσεις του ανέφερε πως από τα πιο κεντρικά ζητήματα στο χώρο της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής είναι τα ζητήματα της ανεργίας, της απασχόλησης ιδιαίτερα για τους νέους, σε συνδυασμό με την οικολογική αναβάθμιση της περιοχής.

    Για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, τόνισε την ανάγκη της ύπαρξης μιας κλαδικής πολιτικής και μιας στήριξης των Ναυπηγείων και μέσα από τις παραγγελίες για το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και μέσα από την σύνδεση των όποιων ενισχύσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για ακτοπλοϊκά πλοία στην Ελλάδα, με τον όρο κατασκευής τους σε ελληνικά Ναυπηγεία.

    [03] Την προσοχή των καταναλωτών συνιστά ο ΕΦΕΤ

    Ανεξάρτητα από τον προμηθευτή (π.χ. λαϊκή αγορά, σούπερ μάρκετ ή μανάβικο), οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά των βλίτων, συνιστά ο ΕΦΕΤ με ανακοίνωσή του.

    Επίσης, αναφέρει ότι κατά την προετοιμασία τους στο σπίτι, θα πρέπει να γίνεται διαλογή και απομάκρυνση των χόρτων που δεν έχουν τη μορφολογία του βλίτου. Ο φορέας σημειώνει ότι το φύλλο του "διαβολόχορτου" έχει διαφορετική μορφολογία από αυτό του βλίτου, αφού είναι μεγαλύτερο και μοιάζει με πλατανόφυλλο, είναι πιο παχύ και με το τρίψιμο αποδίδει δυσάρεστη οσμή.

    Σύμφωνα με την έκθεση του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, στο οποίο είχαν σταλεί από τον ΕΦΕΤ δείγματα βλίτων από το Σούπερ Μάρκετ Βερόπουλος στο Κουκάκι, κατά την εξέταση ευρέθησαν:

    -Στο δείγμα Α: κατά 80% Solanum nigrum (αγριοντοματιά), δύο φυτά Datura stramonium (τάτουλας) και λίγα άλλα φυτά (Senecio vulgaris, Chenopodium murale, Urlica urens) επί του ποσοστού των ζιζανίων του δείγματος.

    -Στο δείγμα Β: ένα φυτό Datura stramonium και όλα τα υπόλοιπα Solanum nigrum επί του ποσοστού των ζιζανίων του δείγματος.

    -Στο δείγμα Γ: Κατά 80% Solanum nigrum, ένα φυτό Datura stramonium (μεγάλο ανθισμένο φυτό) και λίγα φυτά (Sonchus oleraceus, Selaria sp, Chenopodium murale κ.α) επί του ποσοστού των ζιζανίων του δείγματος.

    Από τα παραπάνω ζιζάνια, το Datura stramonium θεωρείται τοξικό για τον άνθρωπο και τα ζώα, ενώ και η παρουσία του φυτού Solanum nigrum σε υψηλό ποσοστό μπορεί ενδεχομένως να συνέβαλε στη σοβαρότητα του προβλήματος.

    Ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα, προβαίνοντας στις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στον ΕΦΕΤ καμία καταγγελία ή πληροφορία από οποιαδήποτε Υπηρεσία, για άλλα περιστατικά με συμπτώματα δηλητηρίασης από κατανάλωση βλίτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 May 2006 - 6:30:14 UTC