Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία Καραμανλή για την πορεία της οικονομίας
  • [02] Συνεδριάζουν οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Αισιοδοξία Καραμανλή για την πορεία της οικονομίας

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σε "απτές αποδείξεις ότι το κλίμα αλλάζει, η Ελλάδα κερδίζει μάχες που δίνει καθημερινά και πετυχαίνει σημαντικές νίκες", αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στη γενική συνέλευση του ΣEB.

    O κ.Kαραμανλής τόνισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια προωθήθηκαν βαθιές τομές, θαρραλέες μεταρρυθμίσεις και ουσιαστικές αλλαγές, που εγγυώνται ασφαλή και ταχύρρυθμη αναπτυξιακή τροχιά, σβ ένα υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον.

    Mεταξύ αυτών, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της κεφαλαιαγοράς, το αντικειμενικό και διαφανές πλαίσιο για τα δημόσια έργα.

    Υπογράμμισε τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος με ήπιο τρόπο, το υψηλό ποσοστό ανάπτυξης, τη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος, το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον μέσω του αναπτυξιακού νόμου, και την αύξηση των επενδύσεων και των νέων επιχειρήσεων.

    Στις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός περιέλαβε την κατάρτιση Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου, καθώς και ειδικών χωροταξικών σχεδίων για τη μεταποίηση, τον Τουρισμό, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τους παράκτιους και ορεινούς όγκους.

    Επίσης, τις αποκρατικοποιήσεις, με έμφαση στις τράπεζες, τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

    Συνεχάρη επίσης τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλο και καλωσόρισε τον κ.Δημήτρη Δασκαλόπουλο, με τον οποίο προσδοκά, όπως είπε, στενή συνεργασία.

    Στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου, την ενθάρρυνση των βιοκαλλιεργειών και την παραγωγή βιοενέργειας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες για θέματα ενεργειακής πολιτικής.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνεδριάζουν οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζουν στις 10.00 το πρωί στη Βουλή οι Συντονιστές της ΚΟ του κινήματος.

    Τα διεθνή ζητήματα με επίκεντρο το Ιράν καθώς και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, συζήτησαν χθες ο κ. Γ.Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι έχουμε κάθε διάθεση για την ανάπτυξη στενών σχέσεων με το Πακιστάν και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που έχει η Ελλάδα με την περιοχή από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτι το οποίο τόνισε και ο Πακιστανός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει και σήμερα στενούς δεσμούς με το Πακιστάν, μέσω και της σημαντικής κοινότητας των Πακιστανών που ζει και εργάζεται στη χώρα μας.

    "Είχα την ευκαιρία να συζητήσω και το γνωστό γεγονός της απαγωγής των Πακιστανών και να εκφράσω τη θέση μας για την όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την άποψη του κ. Αζίζ επί του ζητήματος αυτού, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "αναφέρθηκε σε αυτές (τις απαγωγές) και η ελπίδα του είναι πως η ελληνική δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες". Να μην είμαι, όμως, εγώ αυτός που θα εκφράζει τις θέσεις του Πακιστανού πρωθυπουργού, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχουν προοπτικές και σημαντικό μέλλον για την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Πακιστάν σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

    Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις μερίδας του Τύπου εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Να μη σχολιάσω κάτι που ήδη έχει σχολιαστεί".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 May 2006 - 4:30:15 UTC