Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Αζίζ
  • [02] Αλλαγή ηγεσίας στον ΣΕΒ
  • [03] Γ.Αλογοσκούφης για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ
  • [04] Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Αζίζ

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει στις 1.15 μ.μ., στην Ετήσια Συνέλευση του ΣΕΒ.Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Σάουκατ Αζίζ.

    Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο κ.Γιώργος Παπανδρέου με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι.

    Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Νίκος Αθανασάκης η συζήτηση των δύο ανδρών αφορούσε στις εξελίξεις σχετικά με το Ιράν, υπό το πρίσμα και της διαδικασίας διαμόρφωσης των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο κ.Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Μπαραντέι για τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου ασφαλείας του Ιράν Αλί Λαριτζανί, ενώ επέμενε ότι η λύση στο πρόβλημα πρέπει είναι διπλωματική και είναι εφικτή.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Αλλαγή ηγεσίας στον ΣΕΒ

    Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΣΕΒ καθώς και του νέου προέδρου Δημήτρη Δασκαλόπουλου διεξάγονται σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

    Στη συνέλευση θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Οικονομίας.

    Ο κ. Δασκαλόπουλος πρόεδρος της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών και της νεο-ιδρυθείσης Vivartia και επί τέσσερα χρόνια αντιπρόεδρος του ΣΕΒ διαδέχεται τον αποχωρούντα Οδυσσέα Κυριακόπουλο.

    Η γενική συνέλευση του ΣΕΒ έχει δύο μέρη. Στην πρωϊνή κλειστή συνεδρίαση, στην οποία θα παρίστανται μόνο τα μέλη του συνδέσμου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και του προέδρου. Στο δεύτερο μισό της πρωϊνής συνεδρίασης θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.

    Στην απογευματινή ανοικτή συνεδρίαση, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης και ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Γ.Αλογοσκούφης για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ

    Πέντε θεματικές ενότητες θα συζητηθούν στην υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαίου στο Παρίσι.

    Την προεδρία της Συνόδου κατέχει η Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης έδωσε χθες στο Παρίσι κοινή συνέντευξη Τύπου με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού κ. Ντόναλντ Τζόνστον.

    Οι πέντε θεματικές ενότητες αφορούν τη διεθνή οικονομική συγκυρία και τις οικονομικές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, την εξασφάλιση της παγκόσμιας ευημερίας και την βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη και την απασχόληση, τις μελλοντικές προοπτικές του ΟΟΣΑ και την εμπορική πολιτική.

    Ο κ.Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε ότι το κεντρικό θέμα της φετινής Συνόδου είναι «Η ενίσχυση της ευημερίας παγκοσμίως» και θα εστιάσει κυρίως στις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο και την παγκόσμια οικονομία πιο δυναμική. Η Σύνοδος, όπως είπε, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία, ώστε τα Κράτη - Μέλη του, αλλά και πολλές άλλες χώρες, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, να εξετάσουν ορισμένες επιτυχημένες πολιτικές, να συζητήσουν προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής και να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία και το συντονισμό των πολιτικών τους.

    Ο υπουργός επεσήμανε ακόμα ότι η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ισχυρή για τέταρτη συνεχή χρονιά, ωστόσο υφίστανται ορισμένες σημαντικές ανισορροπίες που πρέπει να αντιμετωπισθούν, όπως είναι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η ανάγκη για συντονισμό της πολιτικής των χωρών μελών του ΟΟΣΑ αναφορικά με τις δημοσιονομικές ανισορροπίες, τα ελλείμματα ή τα πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και τις αυξητικές πιέσεις στις τιμές των στοιχείων ενεργητικού.

    Παράλληλα, οι υπουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τη φύση των διαρθρωτικών πολιτικών που θα μειώσουν τις ανισορροπίες και θα οδηγήσουν σε διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι οι πολιτικές για την ενίσχυση της καινοτομίας και της έρευνας και ανάπτυξης, ο εκσυγχρονισμός των εκπαιδευτικών συστημάτων και η δια βίου μάθηση. Τα παραπάνω ζητήματα έχουν άμεση σχέση με τη βελτίωση της παραγωγικότητας, η οποία μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι της γήρανσης του πληθυσμού που σημειώνεται στα περισσότερα μέλη του ΟΟΣΑ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συμμετέχει σήμερα στην εξάωρη στάση την οποία πραγματοποιεί η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη της Ενωσης να ασκήσουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα της συμμετοχής τους στη Γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.

    Συνεπώς σήμερα από τις 10:00 π.μ. έως τις 16:00 δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις και πληροφορίες από το ΑΠΕ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 May 2006 - 19:26:43 UTC