Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μπακογιάννη-Λαριτζανί

  • [01] Συνάντηση Μπακογιάννη-Λαριτζανί

    "Η Ελλάδα χαιρετίζει την πρόταση της Ρωσίας για την υλοποίηση του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου σε ρωσικό έδαφος.'' Αυτό δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον γενικό γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν και ειδικό διαπραγματευτή του Ιράν για τα πυρηνικά Αλί Λαριτζανί.

    Ο κ. Λαριτζανί αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδας και του Ιράν και τόνισε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία.

    Επισήμανε ότι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων δεν είναι κάτι το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της χώρας του και ανέφερε ότι ήταν λάθος κατά την άποψη της Τεχεράνης, η παραπομπή του φακέλου στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Αρμόδια, τόνισε, είναι η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία είναι και ο καταλληλότερος φορέας για να χειριστεί το θέμα.

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε ότι ''βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο αναζήτησης μιας διπλωματικής διευθέτησης.''

    Μετά τη συνάντησή της με τον κ. Λαριτζανί δήλωσε ότι είχε τη δυνατότητα να ακούσει τις απόψεις του Ιράν και να αναπτύξει αντίστοιχα τις θέσεις της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Η Ελλάδα,είπε, επιθυμεί έναν ασφαλή κόσμο, καταδικάζει την διάδοση των πυρηνικών όπλων και έχει την πεποίθηση ότι με την κατάλληλη πολιτική βούληση θα εξευρεθεί μία ειρηνική λύση στο πρόβλημα.

    Κάλεσε, τέλος, τις ιρανικές αρχές να συνεργαστούν με τη διεθνή κοινότητα προς το συμφέρον όλων των λαών.

    Απο την πλευρά του ο κ. Λαριτζανί αναφερόμενος στη ρωσική πρόταση- για απάλειψη της αναφοράς στο κεφάλαιο 7 της Χάρτας του ΟΗΕ και την τροποποίηση της διατύπωσης ότι το Ιράν αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη- είπε ότι το Ιράν θα ήθελε να έχει λίγο περισσότερο χρόνο ώστε να αναπτυχθεί ένας διάλογος με τη Ρωσία για το θέμα αυτό.

    Ανέφερε ακόμα ότι οι επιθεωρητές της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας καθώς επίσης και τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονται στη χώρα του και παρακολουθούν τις εξελίξεις.

    Κατέληξε ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί χωρίς πίεση και μέσω εποικοδομητικού διαλόγου.

  • ** Το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή τον εορτασμό σήμερα της Ημέρας της Ευρώπης που συμπίπτει αυτή τη χρονιά με την συμπλήρωση 25 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε.

    Στην εκδήλωση θα τιμηθούν από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη τα μέλη της Ομάδας των Προενταξιακών Διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την Ε.Ο.Κ ("Ομάδα Κοντογεώργη")

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 May 2006 - 10:30:12 UTC