Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών
  • [02] Αλογοσκούφης για αποτελέσματα του ECOFIN
  • [03] Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου
  • [04] "Χρυσός" ο Βλάσης Μάρας

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών

    Συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κύκλος των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται με αποφασιστικότητα, τόνισε χθες ο κ. Καραμανλής. Υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έχει ως πρώτο άξονα την περιφερειακή ανάπτυξη.

    Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και απέδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ευθύνη για τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

    Οι επιλογές, οι πράξεις και οι παραλείψεις του χθες άφησαν πίσω τους ένα κράτος σπάταλο και αντιπαραγωγικό, άφησαν στην οικονομία τεράστια χρέη και υπέρογκα ελλείμματα, τόνισε. Αφησαν στους πολίτες μεγάλα καθημερινά προβλήματα, ανεργία, ακρίβεια, κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.

    Η κυβέρνηση, ανέφερε ο πρωθυπουργός, επέλεξε τον δύσκολο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και βρίσκεται στο μέσο μιας δύσκολης και ελπιδοφόρας πορείας.

    Κάνοντας σύντομο απολογισμό της διετίας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πέτυχε με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο σημαντική μείωση του ελλείμματος για να φθάσει στο τέλος του χρόνου κάτω από το όριο του 3%. Πέτυχε ακόμη έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, καθώς επίσης την υποχώρηση της ανεργίας παρά τη μεταολυμπιακή συγκυρία και παράλληλα σημαντική αύξηση των εξαγωγών κυρίως στα αγροτικά προϊόντα.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στην πολιτική της κυβέρνησης για την Περιφέρεια. Τόνισε ότι η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έχει ως πρώτο άξονα την περιφερειακή Ανάπτυξη, κατά τρόπο που το 80% των 20 δισεκ. ευρώ που θα διατεθούν, θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.

    Μιλώντας για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι στηρίζει στην πράξη τον αγροτικό κόσμο που είχε αφεθεί "να τα βγάλει πέρα μόνος του" και υπογράμμισε "την επίλυση του βραχνά των πανωτοκίων, την διασφάλιση μέχρι το 2013 θετικών ρυθμίσεων για τα μεσογειακά προϊόντα, την εξασφάλιση για την ίδια περίοδο περίπου 22 δισ. ευρώ για υποδομές και ενισχύσεις αγροτικής ανάπτυξης, τη δημιουργία τοπικών κέντρων αγροτικής ανάπτυξης, την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων".

    Ειδική αναφορά έκανε, επίσης, στην πολιτική για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου. Στόχος, είπε, είναι να προωθήσουμε το ελληνικό λάδι που είναι ίσως το καλύτερο του κόσμου στις διεθνείς αγορές, δημιουργώντας παράλληλα τις απαραίτητες υποδομές για τη σύγχρονη παραγωγή, πιστοποίηση και τυποποίησή του.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Αλογοσκούφης για αποτελέσματα του ECOFIN

    Συνέντευξη Τύπου, για τα αποτελέσματα των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, θα παραχωρήσει στη 1.00 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης.

    Στο μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ξεκινά ο πολιτικός και κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό.

    Οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης θα καλέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους κοινωνικούς εταίρους να ορίσουν εκπροσώπους στην επιτροπή που θα συσταθεί για τη μελέτη του ασφαλιστικού συστήματος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου

    Ιστορική συμφωνία χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας το μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπέγραψε στο Κάιρο με τον υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου Σάμεχ Φάχμι, με το οποίο τίθενται οι βάσεις ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς αυτούς, ειδικά σε θέματα έρευνας και εκμετάλλευσης.

    «Οι δύο χώρες προσδοκούν πολλά από αυτήν την συνεργασία», τόνισε ο κ. Σιούφας, προσθέτοντας ότι «θεμελιώνουν μία νέα εποχή και ανοίγουν νέους δρόμους και στις ενεργειακές σχέσεις τους».

    Ο κ. Σιούφας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια αλλά και του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην Αίγυπτο (τέλη Νοεμβρίου του 2004).

    Έτσι, με δεδομένο το γεγονός ότι η Αίγυπτος εξελίσσεται σε μία ισχυρή παγκόσμια παραγωγική και εξαγωγική δύναμη στον τομέα του φυσικού αερίου, κ. Σιούφας εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Ελλάδα αναβαθμίζει σημαντικά τον ρόλο της στον τομέα αυτό, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε η χώρα μας μετατρέπεται σε δίαυλο μεταφοράς φυσικού αερίου στις χώρες παραγωγής της ευρύτερης περιοχής προς τα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα κατανάλωσης.

    Ο ΄Ελληνας Υπουργός επεσήμανε ότι η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας των δύο χωρών θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που χάνονται στα βάθη των αιώνων.

    Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου εξέφρασε και ο Αιγύπτιος Υπουργός, τονίζοντας ότι τώρα οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς αυτούς της χώρας του με την Ελλάδα γίνονται απεριόριστες.

    Το μνημόνιο αυτό, που έχει διετή ισχύ, προβλέπει την σύσταση μίας μεικτής Επιτροπής που να εκτιμήσει και να αξιολογήσει την δυνατότητα πώλησης και μεταφοράς, μέσω αγωγών Αιγυπτιακού φυσικού αερίου στην Ελλάδα και από εκεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αξιολογώντας παράλληλα τους όρους και τις προϋποθέσεις αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αίγυπτο σε ανταγωνιστική βάση.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] "Χρυσός" ο Βλάσης Μάρας

    Ο Βλάσης Μάρας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο, στον τελικό των ατομικών αγωνισμάτων του 27ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής Ανδρών/Εφήβων, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες στον Βόλο. Τον Ελληνα πρωταθλητή ακολούθησαν ο Ρώσος Κοροκόρντιν στη δεύτερη θέση και ο Ελβετός Σέρερ στην τρίτη.

    Η νίκη του Μάρα συνιστά ισοφάριση ενός «αρχαίου» ρεκόρ στην Ιστορία της διοργάνωσης, το οποίο κατείχε ο Δυτικογερμανός Έμπερχαρντ Γκίνγκερ, που είχε κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο στο μονόζυγο (Γκρενόμπλ-1973, Βέρνη-1975, Ρώμη-1981).

    Ομοίως, ο Μάρας πέτυχε το ίδιο, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις, το 2002 στην Πάτρα, το 2004 στη Λιουμπλιάνα και το 2006 στον Βόλο.

    Στα αξιοσημείωτα του τελικού, η πτώση από το όργανο όλων των αθλητών που κατετάγησαν από την 4η θέση και κάτω. Μεταξύ αυτών και δύο από τα φαβορί του αγωνίσματος, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ιταλός Ιγκόρ Κασίνα, και ο Σλοβένος Αλιάζ Πέγκαν

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 May 2006 - 6:30:18 UTC