Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Απασχόλησης
  • [02] Ξενογιαννακοπούλου με εκπαιδευτικούς
  • [03] Την Αλ.Παπαρήγα ενημερώνει η Ντ.Μπακογιάννη
  • [04] Συνάντηση Αλαβάνου-Μπασιάκου
  • [05] Στο Μπαχρέιν ο Κ.Παπούλιας

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Απασχόλησης

    Συνεργασία με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη με αντικείμενο το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.Το βράδυ ο κ.Καραμανλής θα μιλήσει στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

    Την επιτακτική ανάγκη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μέσα από πολιτικές που εγγυώνται ασφάλεια και προοπτική για το μέλλον, επισημαίνει ο κ.Καραμανλής, στο μήνυμα του, με την ευκαιρία του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, μέσα από μία κοινή πορεία προς το κοινό διακύβευμα.

    " Έχω την πεποίθηση ότι η δικαίωση της πολιτικής περνά από την αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι την μετακύλισή τους στο μέλλον. Πιστεύω βαθιά ότι κοινωνίες που δεν τολμούν είναι καταδικασμένες να ζουν με τα προβλήματα που τους κληροδότησε το παρελθόν. Γνωρίζω -όπως αναγνωρίζουν πλέον όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες- ότι πληρώσαμε και πληρώνουμε ακόμη ακριβά την εποχή της ατολμίας, της αναβλητικότητας, των αποσπασματικών πολιτικών και των ευκαιριών αναζητήσεων", αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα ο πρωθυπουργός διαμυνύει:

    "Απόφασή μας είναι να αντιμετωπίσουμε ριζικά τα αίτια των προβλημάτων. Γιατί μόνον έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο διαρκούς, διατηρήσιμης ανάπτυξης και ευημερίας".

    "Απόφασή μας, προσθέτει, είναι να συνεχίσουμε αταλάντευτα, πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε. Γιατί το σχέδιο μας παράγει ήδη απτά αποτελέσματα, που εμπνέουν αισιοδοξία και σιγουριά για το μέλλον. Γιατί κερδίζουμε, μέρα με τη μέρα, σημαντικούς στόχους που οδηγούν την Ελλάδα μπροστά και αποφέρουν όφελος σε κάθε πολίτη, σε κάθε οικογένεια.

    Προχωρούμε, συνεχίζει, μακριά από ιδεοληψίες, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς αναστολές, εξαρτήσεις και συμβιβασμούς. Προχωρούμε με σύμμαχό μας την πλατιά κοινωνική συμμαχία των αλλαγών και την μεταρρυθμίσεων. Προχωρούμε με γνώμονα το κοινωνικό αποτέλεσμα και το συμφέρον των πολλών.

    Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι μακρύς και δύσκολος. Το διακύβευμα όμως είναι κοινό. Απαιτεί απ΄ όλους μας προσπάθεια και επιμονή. Αξιώνει υπεύθυνη εκτίμηση της πραγματικότητας, υπεύθυνες θέσεις και ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων. Οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις και οι προκλήσεις είναι για όλους. Ας τον βαδίσουμε όλοι μαζί, προτάσσοντας τα μεγάλα που μας ενώνουν", καταλήγει ο πρωθυπουργός.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Ξενογιαννακοπούλου με εκπαιδευτικούς

    H Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, συναντάται σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ , με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

    Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος επίσης, η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος , Μαρία Δαμανάκη, ο υπεύθυνος του Τομέα Διαβούλευσης και Συνεργασίας με τους θεσμικούςβκοινωνικούς εταίρους και με τα Μαζικά Κινήματα του Πολιτικού Συμβουλίου, Βαγγέλης Παπαχρήστος, η γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, ο συντονιστής και η αναπληρώτρια συντονίστρια του Τομέα Μορφωτικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος και Ευαγγελία Σχοιναράκη, αντίστοιχα.

    Στο μεταξύ, ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης θα καταθέσει σήμερα η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα ενέργειας.

    Συγκεκριμένα ο κ. Σιούφας καλείται να ενημερώσει τη Βουλή για τα θέματα του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, του ελέγχου της αγοράς καυσίμων, κυρίως μετά την αλματώδη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, καθώς και το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την κατάσταση στη ΔΕΗ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Την Αλ.Παπαρήγα ενημερώνει η Ντ.Μπακογιάννη

    Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντάται σήμερα στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος στο Περισσό, με την κ.Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο του κύκλου των ενημερωτικών συναντήσεων της υπουργού Εξωτερικών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τρέχουσες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Συνάντηση Αλαβάνου-Μπασιάκου

    Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευαγγελο Μπασιάκο συναντάται, στις 11.00 το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία προς το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί 4-7 Μάη στις Ολυμπιακές Eγκαταστάσεις Μπάσκετ - Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού), η Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή, διοργανώνει σήμερα συνέντευξη Τύπου, στις 12.30, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.

    Κατά τη Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, το οποίο περιλαμβάνει τα σεμινάρια και τα εργαστήρια, το πλήρες καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καθώς και τις διεθνείς συμμετοχές, τόσο από πλευράς οργανώσεων όσο και προσωπικοτήτων που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις εργασίες του Φόρουμ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Στο Μπαχρέιν ο Κ.Παπούλιας

    Το Μπαχρέιν επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον βασιλιά Χάμαντ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις χώρες του Περσικού Κόλπου συνοδευόμενος από τους υπουργούς Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, Ναυτιλιας Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον υφυπουργό Οικονομίας Πέτρο Δούκα.

    Φόβους ότι αν δεν υπάρξει εκτόνωση στην ιρανική κρίση θα βρεθούμε μπροστά σε μια μεγάλη καταστροφή, εξέφρασε χθες ο κ. Κάρολος Παπούλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο "Αλ Τζαζίρα".

    Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε δύσκολο το πρόβλημα και τόνισε ότι πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μη βυθιστούμε στο χάος. Η λύση, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να είναι μόνο διπλωματική και δεν θα πρέπει να είναι χειρότερη από το πρόβλημα. Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει εμμονή στη διεθνή σύμβαση για τη μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Παπούλιας μίλησε για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που είχε πάντα η Ελλάδα και τους στενούς οικονομικούς, εμπορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς που τη συνέδεαν με αυτή. Αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της Ελλάδας, ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προώθηση των σχέσεων της Ένωσης με τον αραβικό κόσμο.

    Από την άλλη πλευρά, απόλυτα ικανοποιημένα είναι τα μέλη της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας, που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας, δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους από τα αποτελέσματα της επίσκεψης, την οποία χαρακτήριζαν ως απόλυτα επιτυχημένη.

    Ιδιαίτερα στάθηκαν και οι τρεις, στην πολύ μεγάλη συμβολή του κ. Παπούλια, ο οποίος, όπως ανέφεραν, «μας άνοιξε όλες τις πόρτες».

    Ο κ. Σιούφας μίλησε για νέα εποχή στις σχέσεις της Ελλάδας με τις τρεις χώρες που επισκέπτεται η ελληνική αποστολή, ενώ εξέφρασε μεγάλη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Ο υπουργός Ανάπτυξης, στις συνομιλίες του με τους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη για επενδύσεις στη βαλκανική περιοχή, στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, αλλά για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέση την οποία συμμερίσθηκαν οι συνομιλητές του.

    Ο κ. Σιούφας είχε σημαντικές συνομιλίες στο Κατάρ, με τον Πρωθυπουργό της χώρας και μέλη της κυβέρνησης. Καθώς ήταν η πρώτη συνάντηση σε υψηλό επίπεδο, συμφωνήθηκε να συσταθούν δύο επιτροπές οι οποίες θα συζητήσουν τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, προκειμένου, οι δύο χώρες, να προχωρήσουν στην υπογραφή συμφωνιών. Η Ελλάδα, δείχνει ενδιαφέρον για την προμήθεια, από το Κατάρ, υγροποιημένου φυσικού αερίου, αλλά και πετρελαίου.

    Κατά κάποιο τρόπο η συνεργασία αυτή έχει αρχίσει, καθώς ήδη δύο νεότευκτα πλοία με ελληνική σημαία έχουν αναλάβει τη μεταφορά υγροποιημένου αερίου για άλλες χώρες, ενώ ναυπηγούνται άλλα τρία πλοία.

    Όπως είπε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, η συνεργασία στο μεταφορικό εμπόριο άρχισε και έχει πολύ καλό μέλλον. Οι Άραβες, όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, επιθυμούν τη συνεργασία με την Ελλάδα και «μιλούν ανοιχτά για κοινές επενδύσεις και επιχειρήσεις στην Ελλάδα». Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν για τον τουρισμό και τον θαλάσσιο τουρισμό, και αναζητούν περιοχή στο Ιόνιο για την κατασκευή, πολύ σύντομα, μεγάλης μαρίνας στο Ιόνιο. Ο στόχος τους είναι η εξεύρεση και αξιοποίηση «ονειρεμένων προορισμών».

    Συζητήσεις έγιναν και για συνεργασία για τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Ηγουμενίτσας και του Τυμπακίου Κρήτης.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική πλευρά είχαν οι συζητήσεις που αφορούσαν στην αεροπορική συνεργασία των δύο χωρών, θέμα που αφορά άμεσα την «Ολυμπιακή». Στις συζητήσεις μετείχε από ελληνικής πλευρά ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της «Ολυμπιακής» και της Qatar Airways, σε τομείς όπως το μάρκετινγκ, οι κοινές πτήσεις κ.λπ.

    Ο κ. Δούκας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας, καθώς Άραβες επιχειρηματίες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον εθνικό μας αερομεταφορέα. Αν πρόκειται να υπάρξει επενδυτική συνεργασία, αυτό θα φανεί στο μέλλον, ανέφερε ο υφυπουργός, ο οποίος εμφανίσθηκε μάλλον βέβαιος ότι η «Ολυμπιακή» θα πετάει και μετά το φθινόπωρο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 May 2006 - 6:30:21 UTC