Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με τους επιτρόπους της ΕΕ
  • [02] Στη Σόφια η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [03] Ημέρα για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία
  • [04] Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Αλ.Αλαβάνος

  • [01] Συναντήσεις με τους επιτρόπους της ΕΕ

    Μετά από πρόσκληση της Γραμματέως του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μέλη του ΚΤΕ Ανάπτυξης και Εμπορίου, με επικεφαλής την υπεύθυνη του Πολιτικού Συμβουλίου Άννα Διαμαντοπούλου, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες στις 2 - 4 Μαϊου 2006.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα έχουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας Μάρτιν Σούλτς καθώς και με τους Επιτρόπους κ.κ. Μάρκο Κυπριανού, αρμόδιο για θέματα Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών, Andri Piebalgs, αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Σταύρο Δήμα, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, Viviane Redding, αρμόδια για θέματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Danuta Hubner, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Margot Wallstrom, αρμόδια για τις Διοργανικές Σχέσεις και την Επικοινωνιακή Στρατηγική.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Στη Σόφια η Ντόρα Μπακογιάννη

    Για τη Σόφια αναχωρεί σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

    Στη σύνοδο αναμένεται να συζητηθεί η προετοιμασία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Ρίγα της Λετονίας τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Στο μεταξύ, στις 3-4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Σύνοδος Κορυφής της Διαβαλκανικής. Με αυτή κλείνει ουσιαστικά η περίοδος της Ελληνικής Προεδρίας της «Διαδικασίας Συνεργασίας των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

    Στις 4 και 5 Μαΐου επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Jaap de Hoop Scheffer, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γ.Κουμουτσάκος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Ημέρα για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν, στις 11 το πρωί, ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης μαζί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου,με αφορμή τη «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία».

    Στο μεταξύ, μέτρα υπέρ των υπό απόλυση εργαζομένων στις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις της Νάουσας, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Απασχόλησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

    Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους ήδη απολυθέντες και όσους πρόκειται να απολυθούν μέχρι τις 31.12.2008 από τις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις της Νάουσας, να λάβουν πλήρη σύνταξη από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, εφόσον συμπληρώνουν μέχρι την ημερομηνία αυτή, 7500 ημέρες ασφάλισης και το 50ο έτος της ηλικίας τους και πλήρη επικουρική σύνταξη από τους αντιστοίχους φορείς επικουρικής ασφάλισης, εφόσον συμπληρώνουν τουλάχιστον 4500 ημέρες ασφάλισης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Αλ.Αλαβάνος

    Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά επισκέπτεται στις 10 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλαβάνος. Θα συναντηθεί με τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων "Τρίαινα".

    Χθες, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε με τους καπνοπαραγωγούς Ροδόπης και συμμετείχε στον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στο τμήμα μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης (Κόμβος Μέστης), από καπνοπαραγωγούς από τον Έβρο και την Ροδόπη.

    «Οι καπνοπαραγωγοί της Θράκης βρίσκονται σε απόγνωση. Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους για τις εγγυητικές επιστολές και για τις αγορές και για τις προθεσμίες με βάση τα συμβόλαια. Στην πραγματικότητα ασκούν ένα ανοιχτό εκβιασμό σε βάρος των μικροπαραγωγών που οι περισσότεροι προέρχονται από την μειονότητα με σκοπό να πετύχουν εξευτιλιστικές τιμές αγοράς», , δήλωσε ο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Αλαβάνος και πρόσθεσε: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ασκήσει αμεσα τον ρόλο της ως εποπτεύουσα αρχή και να εξασφαλίσει την αμεση πώληση των καπνών και την αμεση πληρωμή των παραγωγών σε τιμές ανώτερες από τις περσινές και να επιβάλλει κυρώσεις σε όσες βιομηχανίες δεν συμμορφωθούν.''

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 April 2006 - 6:30:17 UTC