Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
  • [02] Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων
  • [03] Η Ρωσία να παγώσει πωλήσεις όπλων στο Ιράν

  • [01] Η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

    Η Αγιοταφική Αδελφότητα στα Ιεροσόλυμα προετοιμάζεται για τη μεγάλη τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

    Η τελετή αναμένεται να αρχίσει λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και αμέσως μετά την Ανάσταση που γίνεται συνήθως στον Πανάγιο Τάφο, ο πατριάρχης θα παραδώσει στον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας υφυπουργό Εξωτερικών Θ.Κασσίμη το Αγιο Φως, το οποίο θα μεταφερθεί με ειδική πτήση στην Αθήνα, όπου θα γίνει τελετή υποδοχής και θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους.

    Από την Αθήνα, με ειδικές πτήσεις το Αγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα.

    Στα Ιεροσόλυμα βρίσκονται από τη Μεγάλη Δευτέρα εκατοντάδες προσκυνητές από Ελλάδα, Κύπρο, Αυστραλία, Αμερική, ενώ αίσθηση προκαλεί το πλήθος των προσκυνητών από τη Ρωσία και τη Ρουμανία.

    Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη βεβαιότητα ότι οι εορτές του Πάσχα και ειδικά η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός θα γίνουν μέσα σε πνεύμα ηρεμίας και γαλήνης, μακριά από επεισόδια και διαμαρτυρίες.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων

    Περίπου 10% μεγαλύτερη από πέρυσι είναι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αξιωματικών της Τροχαίας, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Συγκεκριμένα, πέρυσι, από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής έφυγαν από την Αθήνα και από τα δύο εθνικά δίκτυα Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, συνολικά 690.000 αυτοκίνητα, ενώ φέτος έχουν φύγει μέχρι στιγμής περίπου 710.000 και ακόμα η έξοδος συνεχίζεται.

    Η Τροχαία αναμένει ότι θα υπάρξει έξοδος και σήμερα μέχρι το μεσημέρι, ενώ θα βρίσκεται σε επιφυλακή την Κυριακή του Πάσχα μέσα στην πόλη της Αθήνας, όπου παρατηρούνται πολλά τροχαία τέτοιες μέρες λόγω μέθης και υπερβολικής ταχύτητας, αφού οι δρόμοι είναι άδειοι και όσοι έχουν μείνει τρέχουν παραπάνω από το κανονικό. Για το λόγο αυτό η Τροχαία Αττικής θα ελέγχει την ταχύτητα με ραντάρ ακόμη και στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ θα ενταθούν οι έλεγχοι αλκοτέστ σε όλο το λεκανοπέδιο.

    Από χθες το πρωί πάντως παρατηρήθηκε πολύ πυκνή κίνηση κυρίως στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όπου κατά διαστήματα υπήρχε μποτιλιάρισμα στα διόδια Ελευσίνας και στην είσοδο της Κακιάς Σκάλας. Η Τροχαία άφησε ελεύθερα δύο φορές τα διόδια προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της Αθήνας που εγκατέλειπαν την πρωτεύουσα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Η Ρωσία να παγώσει πωλήσεις όπλων στο Ιράν

    Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τη σύναψη συμφωνιών για πωλήσεις όπλων με το Ιράν,δήλωσε σήμερα ο Νίκολας Μπερνς,ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Είναι καιρός για χώρες να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους κατά του Ιράν.Νομίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό χώρες όπως η Ρωσία να παγώσουν τις προγραμματισμένες πωλήσεις όπλων στο Ιράν προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα,ανέφερε.

    "Ελπίζουμε και έχουμε εμπιστοσύνη πως αυτή η συμφωνία δεν θα προχωρήσει",είπε,αναφερόμενος στη συμφωνία για πώληση στο Ιράν πυραύλων επιφανείας-αέρος Tor.Mόσχα και Τεχεράνη υποστηρίζουν ότι οι πύραυλοι είναι για αμυντικούς σκοπούς.

    Η Ρωσία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πολύ πρόωρο να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα και επέμεινε ότι απαιτούνται αποδείξεις ότι η Τεχεράνη προσπαθεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

    Στο Κάϊρο,το πρακτορείο ΜΕΝΑ μετέδωσε σήμερα ότι το Ιράν επιθυμεί μία διπλωματική λύση στη κρίση σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά επέμεινε στο δικαίωμα που έχει να έχει πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς.

    Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουχέρ Μοτακί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπούλ Γέιτ ανέφερε ότι η χώρα του είναι "έτοιμη για ένα διπλωματικό διάλογο(για το πυρηνικό του πρόγραμμα)",ανέφερε το πρακτορείο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 April 2006 - 20:30:15 UTC