Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού
  • [02] Τον Πρόεδρο ενημερώνει η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [03] Ο Γιώργος Παπανδρέου στα Σκόπια
  • [04] Μετά το Πάσχα η συζήτηση για το ασφαλιστικό
  • [05] Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού

    Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη έχει ο πρωθυπουργός, στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 11.30 θα συναντηθεί με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη και στη συνέχεια με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

    Για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τα Δυτικά Βαλκάνια, τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και την πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, ενημέρωσε χθες η υπουργός Εξωτερικών την κυβερνητική επιτροπή, που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κ.Κ.Καραμανλή.

    Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, αλλά ταυτόχρονα σημείωσε ότι η γειτονική χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να έχει την πόρτα ανοιχτή ώστε να γίνει μέλος της ΕΕ.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δεν θα παραστεί στη Διαβαλκανική λόγω προβλήματος με λουμπάγκο, η κα Μπακογιάννη είπε δεν έχουμε ακόμη καμία ενημέρωση και πρόσθεσε ότι η Σύνοδος πραγματοποιείται 3-5 Μαΐου και σε μία εβδομάδα θα γνωρίζουμε ποιοι θα συμμετέχουν.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Τον Πρόεδρο ενημερώνει η Ντόρα Μπακογιάννη

    Την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρακίας, η οποία θα τον ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

    Στη συνέχεια, ο κ. Κάρολος Παπούλιας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Ο Γιώργος Παπανδρέου στα Σκόπια

    Στα Σκόπια μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο είναι πλήρες μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπουσκόφσκι.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Μετά το Πάσχα η συζήτηση για το ασφαλιστικό

    Συνεδριάζει, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, η Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού και Χάραξης Πολιτικής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού για την περίοδο 2007-2013.

    Χθες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββας Τσιτουρίδης απέστειλαν στην Πρόεδρο της Βουλής κ. Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα επιστολή για τον ορισμό ημερομηνίας κοινής συνεδρίασης των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα συζήτησης το Σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Στο μεταξύ, αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη.

    Ο υπουργός τόνισε οτι πιθανότατα μέσα στον Μάϊο, θα καλέσει τους κοινωνικούς εταίρους και τα πολιτικά κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους τους στην επιτροπή, που θα αναλάβει την αποτύπωση και τις μελέτες που χρειάζονται για τη διάγνωση των διαστάσεων του προβλήματος στο Ασφαλιστικό, μέχρι το τέλος της τετραετίας.

    Μέσα στο Μάϊο επίσης, σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και θα περιλαμβάνει διατάξεις για ζητήματα του ΤΣΜΕΔΕ, θα δρομολογηθεί και η διαδικασία για τις αλλαγές, το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.

    Μέσα στο χρόνο, υπογράμμισε ο κ. Τσιτουρίδης, θα έχει προκύψει η πρόταση για τη νέα λίστα επαγγελμάτων που θα εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα (ΒΑΕ), και θα αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Διαβεβαίωσε εξάλλου, οτι η κυβέρνηση μελετά μέτρα που θα αποκλείσουν φαινόμενα απόλυσης εργαζομένων με καθεστώς ΒΑΕ και αντικατάστασής τους από νέους, που θα εξαιρούνται από αυτά.

    Τον Ιούνιο τέλος, θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ προς τους συνταξιούχους που έχουν δικαιωθεί, συνολικά αν το ποσόν είναι μικρό, ή σε δόσεις αν το ποσό είναι μεγαλύτερο.

    Οτι ενεργεί σαν Πόντιος Πιλάτος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ορισμό ημερομηνιας για κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα το ασφαλιστικό ζήτησαν από την πρόεδρο της βουλής, με επιστολή τους οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά

    Αυξάνεται συνεχώς η κίνηση στην αγορά, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, με τους καταναλωτές να σπεύδουν για τα τελευταία ψώνια, για το εορταστικό τραπέζι.

    Την ίδια ώρα εντείνονται οι έλεγχοι, από τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης και των νομαρχιών, με στόχο την προστασία του καταναλωτή. Στο στόχαστρο των ελεγκτών οι λεγόμενες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων κρεάτων, αλλά και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας. Πάνω από 1,5 εκ. ευρώ είναι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις.

    Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα πρατήρια υγρών καυσίμων των Νομών τους και ιδίως επί των εθνικών οδών, με στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού, ενόψει της μεγάλης εξόδου των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την περιφέρεια, ζητάει από τους Νομάρχες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, με σχετική του επιστολή.

    Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε θέματα διαμόρφωσης τιμών, αναρτημένων πινακίδων, δειγματοληψιών και ογκομέτρησης αντλιών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 April 2006 - 4:30:22 UTC