Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα τα ευρωπαϊκά κονδύλια
  • [02] Αιματηρή έκρηξη στο Τελ Αβίβ

  • [01] Μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα τα ευρωπαϊκά κονδύλια

    Για τον προγραμματισμό του Δ' ΚΠΣ συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μαζί με τον υφυπουργό Χρήστο Φώλια.

    Ο Γ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι τα 20,1 δισ. ευρώ που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός αποτελούν μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα.

    Ακόμη ανέφερε ότι σε συνεργασία και με τα άλλα υπουργεία, τα κονδύλια θα διατεθούν στην περιφέρεια, όπως έχει δεσμευτεί και η κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο "πρέπει και θα αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος".

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ, στο Μέγαρο Μαξίμου, και συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Γιάννης Βαρβιτσιώτης, μετά τη συνάντηση, είπε ότι έγινε μακρά και σε βάθος συζήτηση όπου ο κάθε Ευρωβουλευτής ενημέρωσε για τα θέματα του τομέα του, ενώ ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ενημέρωσε για θέματα του Συμβουλίου.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι η Ελλάδα πάει πολύ καλά, παρά τα όσα μερικοί προσπαθούν να διαχύσουν. Σε ερώτηση για το ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργού και βουλευτή ο κ. Βαρβιτσιώτης τάχθηκε υπέρ, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι από τους πρώτους που το είχαν προτείνει.

    Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Απόστολος Σταύρου, ο οποίος ανάφερε ότι ο Κ. Καραμανλής έδωσε οδηγίες και εντολές στους ευρωβουλευτές της ΝΔ, σημειώνοντας ότι το έργο που επιτελούν είναι σημαντικό και βρίσκονται σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους υπουργούς για να προωθούν τις ελληνικές θέσεις.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Απόσ. Σταύρου τόνισε ότι πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση που θα λύσει προβλήματα, δημιουργώντας τις απαραίτητες δομές.

    Σε άλλη ερώτηση περί αντιδράσεων που εκδηλώνουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Σταύρου τόνισε ότι όλοι οι βουλευτές συμμετείχαν στις εξορμήσεις στην περιφέρεια, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και απάντησαν στις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ακόμη ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και πρόσθεσε ότι "ο τελικός θα γίνει μετά από δυο χρόνια και το ΠΑΣΟΚ θα έρθει δεύτερο".

    Τέλος, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

    Συζητήσαμε για όλα τα θέματα, δήλωσε ο κ.Μολυβιάτης και πρόσθεσε πως "είναι γνωστή η σχέση μου με τον πρόεδρο και όπως τα λέγαμε θα συνεχίσουμε να τα λέμε".

    Η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό όλων των γειτονικών χωρών, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σεβαστές οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και ότι θα εφαρμοστούν πλήρως όλα τα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Ε.Ε., επισήμανε χθες ο κ. Κώστας Καραμανλής στη συνάντηση που είχε στο Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης με τους υπουργούς Πολιτισμού των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Αιματηρή έκρηξη στο Τελ Αβίβ

    Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωστικών συνεργείων.

    Την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβαν ξεχωριστά δυο παλαιστινιακές οργανώσεις. Η "Ισλαμική Τζιχάντ" ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημά της στον Ισραηλινό Ραδιοσταθμό και στο Γαλλικό Πρακτορείο και οι "Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα" με τηλεφώνημά τους στο πρακτορείο Ρόιτερ.

    Μέλος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση αυτή συμπίπτει με την "Ημέρα Κρατούμενου" και έγινε σε αντίποινα για της "ισραηλινές σφαγές και την πολιορκία που έχουν επιβάλει στο λαό μας".

    Οι Παλαιστίνιοι τιμούν σήμερα την "Ημέρα Κρατούμενου" με πορείες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους περισσότερους από 9.000 Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ.

    Μέλος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, ένοπλης πτέρυγας της Φάταχ του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε στο Ρόιτερ ότι πραγματοποίησαν την επίθεση αυτή για να εκδικηθούν για "τις ισραηλινές σφαγές που γίνονται κατά του λαού μας στη Γάζα".

    "Καταδικάζω την επίθεση αυτή εκ μέρους του προέδρου Αμπού Μάζεν και καλώ όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις να τηρήσουν την κατάπαυση πυρός. Τέτοιες επιθέσεις βλάπτουν τα παλαιστινιακά συμφέροντα", δήλωσε ο Σαέμπ Ερεκάτ, επικεφαλής των παλαιστίνιων διαπραγματευτών και στενός συνεργάτης του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

    Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την ώρα που ο προσωρινός πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ βρίσκεται εν μέσω της διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού και τρεις εβδομάδες μετά την ανάληψη της εξουσίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη από τη Χαμάς.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 April 2006 - 12:30:17 UTC