Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκθεση ΟΗΕ για την παγκόσμια οικονομία
  • [02] Νέος σεισμός 5,7 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο
  • [03] Αβεβαιότητα στην Ιταλία

  • [01] Εκθεση ΟΗΕ για την παγκόσμια οικονομία

    Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα είναι βασικός ομιλητής στην εκδήλωση για την παρουσίαση της έκθεσης του ΟΗΕ: Παγκόσμια Οικονομική Κατάσταση και Προοπτικές 2006, που διοργανώνει το μεσημέρι το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ- UNRIC. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα Γιάννου Κρανιδιώτη του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Στις 20.30, ο υπουργός θα απονείμει το βραβείο Μάνατζερ της Χρονιάς 2005 σε εκδήλωση που οργανώνει η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στο Μέγαρο Μουσικής.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Νέος σεισμός 5,7 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

    Νέος σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.02 τα ξημερώματα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου. Προηγήθηκαν δύο ασθενέστερες δονήσεις 4,4 και 4,7 Ρίχτερ. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο νησί.

    Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, πολλοί από τους οποίους πέρασαν τη νύχτα σε ανοιχτούς χώρους.

    Ο Νομάρχης Ζακύνθου κ. Δ. Γάσπαρος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές παρά μόνο κάποιες μικρορωγμές σε κάποια παλιά κτίρια και δύο ενετικές γέφυρες. Αποφάσισε όμως να παραμείνουν σήμερα τα σχολεία κλειστά για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια από κλιμάκιο μηχανικών.

    "Εμείς εδώ στη Ζάκυνθο παραμένουμε ψύχραιμοι " είπε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης αν και δεν έκρυβε την ανησυχία του από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις του τελευταίου δεκαημέρου.

    Οι σεισμολόγοι πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός νέου μεγαλύτερου σεισμού, το πιο πιθανό όμως είναι να εκδηλωθεί σεισμός γύρω στα 5 Ρίχτερ. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Σταυρακάκης δήλωσε ότι ο ίδιος προσωπικά εκτιμά ότι δεν θα σημειωθεί σεισμός μεγαλύτερος από τον σημερινό μεγέθους 5,7 Ρίχτερ, εκτιμώντας ότι με το σεισμό της 4ης Απριλίου που ήταν 5,7 Ρίχτερ αλλά και τον αντίστοιχο σημερινό έχει εκτονωθεί η σεισμική δραστηριότητα.

    Σύμφωνα με τον κ. Σταυρακάκη ο σημερινός σεισμός ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης ισχυρού μετασεισμού του πρώτου σεισμού της 4ης Απριλίου. Υπήρχε, είπε, μία συνεχής σεισμική δραστηριότητα μετά από εκείνο το σεισμό αλλά δεν είχε εκδηλωθεί σεισμός της τάξης των 5 Ρίχτερ.Είναι κρίσιμο ως προς τη σεισμική δραστηριότητα της συγκεκριμένης περιοχής αν θα υπάρξει μετασεισμός του σημερινού σεισμού της τάξης των 5 Ρίχτερ. Μέχρι τις 7 το πρωί οι μετασεισμοί που είχαν καταγραφεί ήταν μικρότεροι από 5 Ρίχτερ.

    Σημειώνεται ότι αρχικώς υπήρξε και μία λάθος εκτίμηση από τους σεισμολόγους ως προς την εξέλιξη του φαινομένου καθώς όπως δήλωσε ο Νομάρχης Ζακύνθου όταν επικοινώνησε μετά τα μεσάνυχτα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμολόγος βάρδιας του είπε ότι οι δύο σεισμοί που είχαν καταγραφεί ήταν μετασεισμοί του σεισμού της 4ης Απριλίου, ενώ δυόμισι ώρες αργότερα εκδηλώθηκε ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ.

    Στην περιοχή της Ζακύνθου αναμένεται να μεταβεί σήμερα κλιμάκιο του ΟΑΣΠ από την Αθήνα για να εκτιμήσει τις ζημιές.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Αβεβαιότητα στην Ιταλία

    Με οριακή διαφορά η Κεντροαριστερά του Ρομάνο Πρόντι κερδίζει τη σχετική πλειοψηφία των ψήφων στην Κάτω Βουλή της Ιταλίας με ποσοστό 49,805% και 340 έδρες έναντι 49,739% και 290 έδρες της κυβερνητικής συμμαχίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα επίσημα οριστικά αποτελέσματα.

    Διαφορετική είναι η εικόνα στη Γερουσία: Ο συνασπισμός υπό τον απερχόμενο πρωθυπουργό έχει μία έδρα παραπάνω: 155 έναντι 154 έδρες για το συνασπισμό του Πρόντι. Η Γερουσία έχει συνολικά 315 έδρες.

    "Ήταν μια ωραία, αγωνιώδης και αδιαμφισβήτητη νίκη. Αυτή είναι η δημοκρατία", δήλωσε ο Πρόντι στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαντίσιμι Αποστόλι προτού ανοίξει ένα μπουκάλι σαμπάνια για να γιορτάσει την επιτυχία του.

    Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αμφισβητεί τη νίκη της κεντροαριστεράς στην Κάτω Βουλή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ιταλού πρωθυπουργού, Πάολο Μποναϊούτι.

    Ο Οίκος των Ελευθεριών (CDL, ο συνασπισμός του Μπερλουσκόνι) "θα ζητήσει επανακαταμέτρηση και εξέταση των πρακτικών", αναφέρει ο Μποναϊούτι, σε ανακοίνωσή του προς τον Τύπο. Ο κυβερνητικός συνασπισμός αμφιβητεί τη νίκη επειδή κέρδισε στη Γερουσία με ποσοστό που ξεπερνά το 50% και με 350.000 ψήφους διαφορά, διευκρίνισε.

    Η κεντροαριστερή Ένωση πάντως αισιοδοξεί ότι θα αναδειχτεί νικήτρια και στη Γερουσία χάρη στις ψήφους των Ιταλών του εξωτερικού. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε και επισήμως ότι ο Μπερλουσκόνι καταλαμβάνει τις 155 έδρες (σε σύνολο 315) της Γερουσίας έναντι 154 για τον Πρόντι. Ωστόσο, υπολείπονται ακόμη έξι έδρες (αντιπρόσωποι των Ιταλών του εξωτερικού) και η κεντροαριστερά υποστηρίζει ότι κερδίζει τις τέσσερις από αυτές.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 April 2006 - 6:30:13 UTC