Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προτάσεις για την θεσμική θωράκιση του απόρρητου των τηλεπικοινωνιών
  • [02] Συνομιλίες Μπακογιάννη-Ανάν
  • [03] Αλαβάνος με εκπροσώπους της ΠΝΟ
  • [04] Απεργιακές κινητοποιήσεις τραπεζικών

  • [01] Προτάσεις για την θεσμική θωράκιση του απόρρητου των τηλεπικοινωνιών

    Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συναντάται,σήμερα στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές κ.κ. Δημήτρη Τσάτσο, Αντώνη Μανιτάκη, Χρήστο Καψάλη, Παναγιώτη Τσανάκα, Νίκο Ανδρουλάκη και Γιάννη Μανωλεδάκη.

    Οι καθηγητές θα παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό τις προτάσεις τους για τη θεσμική θωράκιση του απόρρητου των τηλεπικοινωνιών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής είχε συναντηθεί με τους καθηγητές στις 13 Φεβρουαρίου και τους είχε ζητήσει τις προτάσεις αυτές.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνομιλίες Μπακογιάννη-Ανάν

    Τα νέα δεδομένα και οι προοπτικές στο Κυπριακό, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ «περιμένει ακόμη» την απάντηση της τουρκικής πλευράς για τη συμφωνία που έγινε στο Παρίσι, όσον αφορά τη λειτουργία τεχνικών επιτροπών. Η κ. Μπακογιάννη θα συζητήσει επίσης με τον κ. Ανάν την κατάσταση στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στο Κόσοβο.

    Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά την προχθεσινή συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε ότι «η κ. υπουργός των Εξωτερικών επανέλαβε τη σταθερή θέση της Ελλάδας για την ανάγκη εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος, υπογραμμίζοντας ότι σβ αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα έχει δείξει την εποικοδομητική στάση της. Περιμένουμε την ανταπόκριση της άλλης πλευράς».

    Ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαφή με τα μέρη, θα συνεχίσει να συζητά το θέμα και να δει, όπως είπε, εάν υπάρχει κάποια ευκαιρία τη «σωστή στιγμή» να προσπαθήσει να λυθεί το θέμα.

    Σε ερώτηση αν έχει να δώσει κάποια νέα πρόταση, υποστήριξε ότι «από τις επιδόσεις μου στο παρελθόν, το να καταθέτεις προτάσεις δεν είναι ό,τι πιο επιτυχές». «Ετσι, λοιπόν, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει άλλη πρόταση από πλευράς μου», επεσήμανε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «αυτές οι προτάσεις είναι απλώς ιδέες που παρουσιάζω στα μέρη ανεπίσημα για να δουν εάν υπάρχει κάποια ιδέα, η οποία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη με την προσδοκία ότι τα μέρη θα συμφωνήσουν σε κάτι. Δεν έχω κάποια πρωτοβουλία για το μέλλον».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Αλαβάνος με εκπροσώπους της ΠΝΟ

    Με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συναντάται ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, για τη παρουσίαση της Πρότασης Νόμου για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, που κατατέθηκε από τη Κ.Ο. του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στα πλαίσια της διαρκούς στήριξης στους αγώνες των δυνάμεων της εργασίας και στην ενότητά τους, ενάντια σε κάθε διχαστική προσπάθεια που προέρχεται, είτε από την κυβέρνηση, είτε από αλλού.

    Η πρόταση αυτή αποστέλεται στους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΚΕ, καθώς και προς βουλευτές από τον κυβερνητικό χώρο, οι οποίοι έχουν διατυπώσει διαφοροποίηση και μη συμφωνία με την χρήση της πολιτικής επιστράτευσης και σε ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι επίσης έχουν ταχθεί ενάντια στην πολιτική επιστράτευση. Από όλες αυτές τις δυνάμεις αναμένονται παρατηρήσεις, βελτιώσεις, προσθήκες.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Απεργιακές κινητοποιήσεις τραπεζικών

    Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλες τις τράπεζες για αύριο Τρίτη κήρυξε η ΟΤΟΕ μετά την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος των εργαζομένων στην Εμπορική. Ειδικά στην Εμπορική Τράπεζα η απεργία θα αρχίσει από σήμερα και θα είναι διήμερη.

    Παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση η ΟΤΟΕ προγραμματίζει σήμερα συγκέντρωση στην Εμπορική Τράπεζα. Συγκέντρωση θα γίνει και αύριο, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τα Υπουργεία Απασχόλησης και Οικονομίας. Η ηγεσία της ΟΤΟΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τους κ.κ. Σ. Τσιτουρίδη και Γ. Αλογοσκούφη, ενώ την Τρίτη υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση της ΟΤΟΕ με το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λ. Ζαγορίτη.

    Με την απεργιακή κινητοποίηση οι ΟΤΟΕ επιδιώκει να αναβαθμίσει τέσσερα αιτήματα:

    1) να αποσυρθεί η τροπολογία σχετικά με την Εμπορική,

    2) να αποσυρθεί ο νόμος για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και να προχωρήσει διάλογος με την ΟΤΟΕ πάνω στο θέμα,

    3) να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση που να πιέζει τους τραπεζίτες να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με την ΟΤΟΕ για κλαδική σύμβαση στις τράπεζες και

    4) να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στον τραπεζικό τομέα.

    Οι συνδικαλιστές του κλάδου δηλώνουν ότι θα επιδιώξουν συντονισμό με τη ΓΣΕΕ και τις μεγάλες Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ την Τετάρτη συγκαλείται το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της ΟΤΟΕ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 March 2006 - 5:30:22 UTC