Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικρίσεις από τη Μ.Ξενογιαννακοπούλου

  • [01] Επικρίσεις από τη Μ.Ξενογιαννακοπούλου

    « Αυτό που ζούμε σήμερα στη Γαλλία με τις εκρηκτικές του διαστάσεις, δεν είναι τίποτε άλλο από την ίδια συνταγή με τα ίδια αδιέξοδα που εφαρμόζει η νεοδεξιά κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή στην Ελλάδα, η νεοδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Μια πολιτική που έχει στόχο, να φέρει αντίπαλους, την μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη με αποτέλεσμα να διασπά την κοινωνική συνοχή, να δημιουργεί κοινωνική πόλωση και κοινωνική οξύτητα».

    Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ομιλίας της σε πολιτική εκδήλωση του Κινήματος στην Κοζάνη και πρόσθεσε ότι "τελικά αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία, δεν ήρθε έτσι ξαφνικά, αλλά είναι ένα πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση , η οποία υπονόμευσε και υπονομεύει τη συλλογική αυτονομία, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την αξιοκρατία, υπονομεύει τις ίσες δυνατότητες απασχόλησης και τις συνθήκες εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους, όπως βλέπουμε στον νόμο για τις ΔΕΚΟ".

    Η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως αυτά είναι "η ψεύτικη μεταρρύθμιση της ΝΔ" και πρόσθεσε ότι "αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη, οικονομικά αδιέξοδη, αναποτελεσματική".

    Η κα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος και τόνισε πως "εμείς λέμε ότι υπάρχει μια προοδευτική πολιτική, υπάρχει μια σοσιαλιστική προσέγγιση και στην Ευρώπη και στη χώρα μας, η οποία δέχεται τις προσαρμογές, δέχεται την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές", αλλά αυτές οι αλλαγές θα προκύψουν "μέσα από έναν πραγματικό κοινωνικό διάλογο, μέσα από τον σεβασμό του καθεστώτος των συλλογικών διαπραγματεύσεων" και θα είναι αλλαγές που "έρχονται με δίκαιο και αναλογικό τρόπο, να μοιράσουν και τα βάρη της προσαρμογής, αλλά και τα οφέλη της ανάπτυξης και της οικονομικής μεγέθυνσης".

    Η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε πως το Κίνημα "βγαίνει μπροστά στις πόλεις, στην περιφέρεια, στην Αθήνα, στους χώρους δουλειάς, στην ύπαιθρο και σηκώνουμε ξανά τη σημαία των αξιών των ιδεών μας. Βγαίνουμε μπροστά και ανοίγουμε ξανά δρόμους προοπτικής, δρόμους ελπίδας για τη χώρα μας, για το λαό μας, για την ελληνική κοινωνία".

    Επανέλαβε τις επικρίσεις κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, λέγοντας ότι πρόκειται για μιά πολιτική που "έχει ένα και μοναδικό αποτέλεσμα: Να ευνοεί τους λίγους, τους ισχυρούς".

    Η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών, λέγοντας πως "συνεχώς διευρύνονται οι διαστάσεις αυτής της υπόθεσης και υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις και στην Βουλή και στον ελληνικό λαό και να υπάρξει πλήρης διαλεύκανσή της".

    Η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως "οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι" και πρόσθεσε πως "το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει" και ότι "ο κόσμος στρέφεται προς εμάς και οικοδομούμε ξανά μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο".

    "Γιατί εμείς δεν έχουμε αυτοσκοπό την εξουσία, ούτε είμαστε εδώ με έναν άκρατο λαϊκισμό να υποσχεθούμε τα πάντα και να μην κάνουμε τελικά τίποτε, όπως κάνει η ΝΔ. Εμείς είμαστε εδώ,με καθαρές αρχές, να μπορέσουμε σε έναν ειλικρινή διάλογο να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας βάσει όμως των κατευθύνσεων που εμείς με ειλικρίνεια και αξιοπιστία προτείνουμε στον ελληνικό λαό".

    Τέλος η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφερομένη στην "κρίσιμη αναμέτρηση" των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, τόνισε πως "μαζί με τις δημοκρατικές μας διαδικασίες, με τους άξιους υποψηφίους μας, εμείς χαράζουμε μια νέα νικηφόρα πορεία και αυτό το προσκλητήριο μάχης θα το δώσουμε όλοι μαζί με ενότητα, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι σβ αυτή τη προσπάθεια, ούτε πρέπει να λείψει κανείς, ούτε κανείς πρέπει να έρθει να αμφισβητήσει αυτή την ενωτική πορεία που ζητάει ο ελληνικός λαός από μας, ζητούν από μας οι πολίτες".

    Είμαστε σίγουροι ότι, όποτε και να γίνουν οι εκλογές, όποτε και να υπάρχει εκλογική αναμέτρηση, ο λαός θα εμπιστευθεί ξανά το Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ", κατέληξε.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 March 2006 - 9:30:17 UTC