Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
  • [02] Καραμανλής: Μεταρρυθμίσεις με συναίνεση
  • [03] Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη - Μάθιου Νίμιτς
  • [04] Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία
  • [05] Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

  • [01] Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

    Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την παρέλαση παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και άλλοι επίσημοι.

    Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι το ιστορικό αυτό γεγονός έδωσε το μήνυμα ότι η ελευθερία κατατιέται. Πρόσθεσε ότι λαός και Ενοπλες Δυνάμεις είναι εγγύηση για την πρόοδο της Ελλάδας, την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή και την ειρήνη. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα μας βρίσκει αποφασισμένους να κάνουμε πράξεις τα οράματά μας. Είμαστε, όπως είπε, στο μέσο μιας προσπάθειας και προχωρούμε ενωμένοι μπροστά. Απο την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα ενσαρκώνει το οράμά μας και αυτό το όραμα το έχουμε και σήμερα και παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτούς τους στόχους.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Καραμανλής: Μεταρρυθμίσεις με συναίνεση

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι βασικό θέμα ήταν η στρατηγική της Λισαβόνας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η διατήρηση του κοινωνικού μοντέλου της ποιότητας του περιβάλλοντος, μέσα από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ισχυροποίηση των οικονομιών.

    Δεσμευτήκαμε, είπε ο πρωθυπουργός, για την πραγματοποίηση μεγαλύτερης επένδυσης στη γνώση και την καινοτομία, απελευθέρωση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης, για ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού, όπως είναι οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι.

    Ο κ. Κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα σε αυτή την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων ξεκίνησε από σχετικά χαμηλή θέση πρόσφατα.

    "Εχουμε περισσότερο δρόμο να καλύψουμε σε σχέση με άλλους εταίρους μας, γι' αυτό και η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης, όπως αποτυπώνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων είναι για όλους τους Ελληνες ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Οι μεταρρυθμίσεις που ήδη υλοποιήσαμε και υλοποιούμε είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κυβερνητικής πολιτικής", τόνισε.

    Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση ότι υπήρχαν υπαναχωρήσεις για τις μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ είπε χαρακτηριστικά:

    "Εδώ δεν χωρά καμία υποχώρηση και υπαναχώρηση.Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, γιατί υπηρετεί πάνω από όλα τα συμφέροντα του Ελληνα πολίτη".

    Ο κ. Κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η διϋπουργική επιτροπή στην Αθήνα έστειλε καθαρό μήνυμα για τις μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε ότι σε δύο χρόνια έγιναν πολλά.

    Ο πρωθυπουργός κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις πολιτικές επιλογές του Γάλλου ομολόγου του Ντομινικ Ντε Βιλπέν, σημειώνοντας ότι δεν είναι στις δικές του (σ.σ. του κ. Καραμανλή) επιλογές κριτήριο το πολιτικό κόστος και πως αυτό που είναι καλό για τη χώρα θα γίνει.

    "Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε κατ' ανάγκη σκέψεις που υπάρχουν σε άλλη χώρα. Οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τα εργασιακά είναι ικανοποιητικές και υλοποιούνται. Το κλειδί είναι πώς η Ελλάδα θα γίνει πιο ελκυστική για επενδύσεις, να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες παρά τα βήματα που έχουν γίνει, να παράγει και να εξάγει περισσότερα χωρίς να διαταραχθεί η κοινωνική γαλήνη και συνοχή. Το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να πετύχει αν δεν στηρίζεται από την κοινωνία", είπε.

    Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου δεν περιλαμβάνονται απόψεις για εργασία στους νέους, όπως αυτές που προωθούνται στη Γαλλία και πως εκείνο που σημειώνεται είναι να ενισχυθούν νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ολοκληρώσει την εκπαιδεύσή τους με συγκεκριμένες πολιτικές.

    Ο κ. Κ. Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση για άλλο σημείο των Συμπερασμάτων που προβλέπει την προώθηση μέτρων που θα αποθαρρύνουν την πρόωρη αποχώρηση από το εργατικό δυναμικό, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει άμεσα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση και εκείνο που επιδιώκει είναι να γίνει διάλογος για το ασφαλιστικό, ώστε να αποτυπωθούν και μαθηματικά οι πτυχές του προβλήματος προκειμένου να μην αμφισβητούνται από κανένα.

    Υπογράμμισε, πάντως, πως δεν είναι άμεσα εκρηκτικό το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι μια σοβαρή και ευνοούμενη πολιτεία οφείλει να προγραμματίζει. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι σωστή, τόνισε, και δίνει αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

    Ο κ. Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση για την απογραφή και τον τρόπο ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, με αφορμή και τα περί "πολιτικής απάτης" που είχε πει ο κ. Αλογοσκούφης, κάλυψε τον υπουργό Οικονομίας, λέγοντας: "Αυτά τα ζητήματα έχουν απαντηθεί και θα συνιστούσα να δείτε και τη γνώμη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών το Δεκέμβριο του 2004. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα είχε οξύτατο δημοσιονομικό πρόβλημα. Δεν το αντιμετώπισε όπως έπρεπε, κρύβοντας χρέη κάτω από το χαλί. Πρέπει να λυθεί μία και καλή το πρόβλημα. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι σοβαρή με αξιοσημείωτα αποτελέσματα".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο στόχο του ελλείμματος κάτω από το 3%, ενώ σημείωσε ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει γίνει δεκτό με σχετική ικανοποίηση και βρίσκεται στην 7η θέση.

    Αθανασάκης

    Κατώτερα των προσδοκιών, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για τη στρατηγική της Λισαβόνας.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής μετέχει στις Συνόδους «με το βάρος της δήθεν απογραφής και της επιτήρησης της χώρας».

    Αναφερόμενος, εξάλλου, στις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Καραμανλής, δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός «έχει μια τουλάχιστον περίεργη σχέση με τις έννοιες κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική δικαιοσύνη». Και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης «απορυθμίζουν και δημιουργούν ανασφάλεια στην κοινωνία, υπονομεύουν τα εργασιακά δικαιώματα, ωφελούν τους λίγους σε βάρος των πολλών».

    Αναφέρθηκε επίσης στην τροπολογία που κατέθεσε χθες «παραμονή 25ης Μαρτίου» η κυβέρνηση, με την οποία «τροποποιεί μια υποτιθέμενη μεγάλη μεταρρύθμισή της», για να τονίσει ότι «η κυβέρνηση ψηφίζει λάθος νόμους οι οποίοι αποδεικνύονται ανεφάρμοστοι».

    Ο κ. Αθανασάκης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό «να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ανακόψει μια δυναμική οπικονομικής και κοινωνικής προόδου της Ελλάδας».

    Για την απογραφή ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι κατανοεί την «κάλυψη» που παρέχει ο κ. Καραμανλής στον κ. Αλογοσκούφη, διότι ο Πρωθυπουργός «έχει την ευθύνη γιβ αυτή την πολιτική».

    ΚΚΕ

    «Την επιτάχυνση και κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη τη νεολαία και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα αποφάσισε η εαρινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ», εκτιμά το ΚΚΕ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

    Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αποφασίστηκαν «η αλλαγή του εργατικού δικαίου, η οποία έχει ως βάση τις ελαστικές μορφές εργασίας, η επέκταση των συστημάτων της "δια βίου μάθησης", ριζικές αλλαγές στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κ.α.» και όλα αυτά επειδή «στο βωμό του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας προετοιμάζουν εφιαλτικές εργασιακές σχέσεις γαλέρας για την νεολαία».

    Το ΚΚΕ επισημαίνει ακόμη ότι «η νέα αντιλαϊκή καταιγίδα συνοδεύεται από "πλύση εγκεφάλου" των λαών της Ευρώπης μέσα από το χρηματοδοτούμενο με πακτωλό χρημάτων "Πρόγραμμα Πολιτικής Επικοινωνίας της ΕΕ"» και καταλήγει τονίζοντας:

    «Μπροστά στην εργατική τάξη, τη νεολαία και γενικότερα τα εργατικά στρώματα βρίσκονται δύο επιλογές: ή να αποδεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα ή να συνταχθούν με τους εργατικούς ταξικούς αγώνες εγκαταλείποντας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, καθώς και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις και να οικοδομήσουν λαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανυπακοής στη "νομιμότητα" που διασφαλίζει τα κέρδη της πλουτοκρατίας».

    ΣΥΝ

    «Ο Ελληνας Πρωθυπουργός, παρά τις φραστικές του αποστάσεις, συντάχθηκε με τους άλλους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι στην Σύνοδο των Βρυξελλών αντί να βγάλουν συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, επιχειρούν να γενικεύσουν τη λογική του κ. Ντε Βιλπέν σε όλη την Ευρώπη» τονίζει σε δήλωσή του για τη Σύνοδο Κορυφής ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν . Χουντής.

    Ο κ. Χουντής εκτιμά ότι «οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κυριαρχούν στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών προετοιμάζουν για τους ευρωπαίους εργαζόμενους:

    - χαμηλότερους μισθούς

    - μείωση των συντάξεων

    - αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης

    - πιο ανασφαλή εργασία, ειδικά για τους νέους».

    Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ αναφέρει ότι το κόμμα του, το κόμμα «Ευρωπαϊκή Αριστερά» και τα κοινωνικά κινήματα, αγωνίζονται για να ηττηθούν αυτές οι πολιτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη - Μάθιου Νίμιτς

    Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχε στη Νέα Υόρκη με τον ειδικό μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, ανέφερε στο συνομιλητή της ότι «η Ελλάδα περιμένει την ανταπόκριση της άλλης πλευράς», σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου.

    Από την πλευρά του ο κ. Νίμιτς, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, είπε ότι δεν σκοπεύει στην παρούσα φάση να δώσει νέες προτάσεις. Επίσης, ανέφερε ότι θα συνεχίσει να έχει επαφές με τα μέρη, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντησή του στο Βουκουρέστι με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ.

    Για τη συνάντησή του με την κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «έγινε ανασκόπηση της κατάστασης», επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να βοηθήσει τα μέρη με σκοπό να βρεθεί ευκαιρία για λύση του προβλήματος τη «σωστή στιγμή». Σε ερώτηση αν θα δώσει στις δυο πλευρές καινούρια πρόταση, είπε ότι δεν είχε καλή εμπειρία μέχρι τώρα στο θέμα των προτάσεων.

    Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου, είναι η ακόλουθη:

    «Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συνάντησε σήμερα τον ειδικό μεσολαβητή του Γενικού Γραμματέα για το θέμα της ονομασίας κ. Μάθιου Νίμιτς. Ηταν μια συνάντηση γνωριμίας κατά την οποία η κ. υπουργός των Εξωτερικών επανέλαβε την σταθερή θέση της Ελλάδας για την ανάγκη εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος, υπογραμμίζοντας ότι σβ αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα έχει δείξει την εποικοδομητική στάση της. Περιμένουμε την ανταπόκριση της άλλης πλευράς».

    Η κ. Μπακογιάννη, μετά τη συνάντηση με τον κ. Νίμιτς, μετέβη στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μανχάταν, όπου έγινε δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. Απόψε, θα παρευρεθεί σε δεξίωση στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

    Η εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρεται στην τελετή εορτασμού της 25ης Μαρτίου που έγινε χθες στο Λευκό Οίκο, όπου παρέστησαν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Ελληνοαμερικανοί αξιωματούχοι και αρκετοί παράγοντες της Ομογένειας.

    Στην αναφορά της εφημερίδας επισημαίνονται τα σχόλια του προέδρου Μπους, ο οποίος μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε την Ελλάδα για την πολύτιμη συμμετοχή της στις Ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι «είναι περήφανος να αποκαλεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, φίλο του, και χαριτολογώντας, πρόσθεσε», σύμφωνα με την εφημερίδα ότι «είναι σοφή η κυβέρνηση που εμπιστεύεται την κρίση μιας γυναίκας υπουργού Εξωτερικών».

    Ο Πρόεδρος Μπους, συνεχίζοντας τα εγκώμια για την χώρα μας, ανέφερε ότι «η ελευθερία δεν περιορίζεται ούτε στην Ελλάδα ούτε στις ΗΠΑ, αλλά είναι παγκόσμιο αγαθό και αυτό είναι το μεγάλο μάθημα της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας». Καταλήγοντας τόνισε ότι «οι ΗΠΑ είναι καλλίτερη ως χώρα, επειδή οι Ελληνοαμερικανοί εισήγαγαν το πάθος, τη ζωντάνια και την προθυμία να εξυπηρετούν και να είναι χρήσιμοι».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία

    Πολιτική κρίση στη Λευκορωσία, με την αστυνομία να περνά σε συλλήψεις ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονται για νοθεία στις εκλογές και με συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.Τα αμφισβητούμενα από την αντιπολίτευση αποτελέσματα των εκλογών, που ανέδειξαν για τρίτη φορά και με συντριπτικό ποσοστό τον Αλεξάντερ Λουκασένκο στο ύπατο αξίωμα, κατέβασαν και σήμερα στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές.

    Ο Αλεξάντερ Μιλίνκεβιτς, ο κυριότερος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός μεγάλου αντιπολιτευτικού κινήματος "Για την ελευθερία" και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσχωρήσουν σ΄αυτό. Ζήτησε από τους οπαδούς του να εξαπολύσουν αμέσως νέα "επίθεση" κατά του καθεστώτος του Λουκασένκο, τον οποίο χαρακτήρισε "δικτάτορα". "Παρομοιάζοντας το σημερινό καθεστώς με φρούριο, ο Μιλίνκεβιτς, απευθυνόμενος σε χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που συγκεντρώθηκαν σε πάρκο του Μινσκ, δήλωσε ότι δε θέλει να περιμένει μια νέα προεδρική εκλογή σε πέντε χρόνια. Εξαπολύσαμε την πρώτη επίθεση εναντίον του οχυρού αυτού του καθεστώτος. Το σημαντικό είναι ότι φθάνει στο τέλος της Δεν θα περιμένουμε πέντε χρόνια για να εξαπολύσουμε μια νέα επίθεση, θα το κάνουμε αμέσως", τόνισε και πρόσθεσε ότι "το πιο σημαντικό είναι να αγωνιστούμε για μια νέα και έντιμη εκλογική διαδικασία, χωρίς τον δικτάτορα αυτόν".

    Συλλήψεις

    Η αστυνομία της Λευκορωσίας συνέλαβε σήμερα τον Αλεξάντερ Κοζουλίν, έναν από τους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης που έχασαν από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από μία εβδομάδα, δήλωσαν μάρτυρες.

    Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για την καταστολή των διαδηλώσεων έσυραν τον Αλεξάντερ Κοζουλίν μακριά από ένα πλήθος διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία προς ένα κέντρο κράτησης όπου κρατούνται περίπου 200 σύντροφοί τους.

    Εξάλλου, η αστυνομία της Λευκορωσίας άφησε ελεύθερο τον εκπρόσωπο του κυριότερου υποψηφίου της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές, Αλεξάντερ Μιλίνκεβιτς, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του έπειτα από μία διαδήλωση.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

    θερινή ώρα από αύριο. Στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μια ώρα μπροστά., δηλαδή στις 4:00 π.μ.. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει και σε όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 March 2006 - 19:30:37 UTC