Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Παπανδρέου με τον νέο προεδρείο της ΚΟ
  • [02] Δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας στις προσλήψεις

  • [01] Ο Παπανδρέου με τον νέο προεδρείο της ΚΟ

    Ο Δημήτρης Ρέππας επανεξελέγη Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, το νέο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκροτήθηκε σήμερα σε Σώμα και ομοφώνως εκλέχθηκαν: Γραμματέας ο Δημήτρης Ρέππας, Αναπληρωτής Γραμματέας ο Γιάννης Δριβελέγκας, ταμίας η Αθανασία Μερεντίτη και μέλη του οι Πέτρος Κατσιλιέρης,Θεόδωρος Κολιοπάνος, Γιάννης Παρασκευάς και Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ. Όπως έγινε γνωστό το Προεδρείο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη το μεσημέρι.

    Το νέο Προεδρείο θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κόμματος των Ενωμένων Δημοκρατών Κύπρου, Μιχάλη Παπαπέτρου.

    Από τους 114 βουλευτές του Κινήματος, ψήφισαν 111, καθώς οι Χρύσα Αράπογλου, Παναγιώτης Ρήγας και Γιάννης Τσακλίδης, απουσίαζαν στη Γαλλία, μετέχοντας σε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, από την Εφορευτική Επιτροπή (Φίλιππος Πετσάλνικος, Ευαγγελία Ηλιάκη - Σχοιναράκη και Θεοδώρα Τζάκρη)έλαβαν, κατβ αλφαβητική σειρά:

    Δριβελέγκας Γιάννης 48 ψήφους

    Καΐσερλης Κώστας 21 ψήφους

    Κατσιλιέρης Πέτρος 21 ψήφους

    Κολιοπάνος Θεόδωρος 40 ψήφους

    Μερεντίτη Αθανασία 46 ψήφους

    Παρασκευάς Γιάννης 35 ψήφους

    Ρέππας Δημήτρης 80 ψήφους

    Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ 32 ψήφους

    Ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Φίλιππος Πετσάλνικος, επικοινώνησε με τους δύο ισοψηφήσαντες προκειμένου να διεξαχθεί παρουσία τους δημόσια κλήρωση, όπως προβλέπεται.

    Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι κ. Καΐσερλης δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να διεξαχθεί κλήρωση, εκτιμώντας ότι ο Π. Κατσιλιέρης δικαιούται να συμμετάσχει στο Προεδρείο ως τακτικό μέλος, όπως και στην προηγούμενη σύνθεσή του.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας στις προσλήψεις

    Το νέο Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος είχε ήδη πάρει από χθες την ομόφωνη έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής, σήμερα ανέπτυξε επτά από τα σημαντικότερα σημεία του νέου Κώδικα.

    1. Δεν ισχύει πλέον όριο ηλικίας για τις προσλήψεις υπαλλήλων στο Δημόσιο, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.

    2. Δίνεται έμφαση στη διαφάνεια ζωής του Δημοσίου Υπαλλήλου τόσο για την εξασφάλιση του κύρους του ίδιου, όσο και της Δημόσιας Διοίκησης. Οι δηλώσεις του "Πόθεν Εσχες" θα έχουν στο εξής ουσιαστική διάσταση και θα υποβάλλονται με μηχανογραφικό έντυπο, θα αποστέλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και εκεί θα γίνεται έλεγχος από ειδικη υπηρεσία του υπουργείου.

    3. Στο εξής η παραγραφή ποινών που είχαν επιβληθεί σε υπαλλήλους για ζημιές που προκάλεσαν στο Δημόσιο θα παραγράφονται μετά από πέντε χρόνια και όχι μετά από διετία όπως ισχύει μέχρι τώρα.

    4. Ιδιαίτερη μέριμνα θα λαμβάνεται για άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως και για όλους τους υπαλλήλους δείχνοντας έτσι η Διοίκηση ένα κοινωνικό πρόσωπο απέναντί τους.

    Ετσι με νέες ρυθμίσεις προβλέπεται: α. χορήγηση γονικής άδειας και στον πατέρα, β. για τις άγαμες μητέρες, τις χήρες ή τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% θα υπάρξουν διευκολύνσεις στο ωράριο εργασίας τους. γ. Οι τρεις πρώτοι μήνες γονικής άδειας στους πολύτεκνους θα δίδονται μετ'αποδοχών, κλπ.

    5. Οσον αφορά στις μετατάξεις στο εξής θα επιτρέπονται από υπουργείο σε υπουργείο και από ένα Νομικό Πρόσωπο σε Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου.

    6. Αντικειμενικό σύστημα για την εξέλιξη του υπαλλήλου στην ιεραρχική διαδικασία. Μετά από συμφωνία και με την ΑΔΕΔΥ, διαμορφώθηκε ένα σύστημα κριτηρίων:

    α. Κριτήρια που αφορούν την επαγγελματική κατάρτιση του υπαλλήλου (πρόκειται για αντικειμενικά κριτήρια, όπως πτυχία, γλώσσες κλπ).

    β. Διοικητικές ικανότητες.

    γ. Ικανότητες του υπαλλήλου, δεξιότητες όπως προκύπτουν από τις θέσεις που έχει καταλάβει ο υπάλληλος. Η τρίτη περίπτωση περιλαμβάνει τα λιγότερα αντικειμενικά κριτήρια όμως στη μοριοδότηση αξιολογείται με 40%, ενώ οι άλλες δυο κατηγορίες με συνολικά 60%, διασφαλίζοντας έτσι την αντικειμενικότητα.

    Τέλος, το 7ο σημείο αναφέρεται στο δικαίωμα της πειθαρχικής εξουσίας επί των δημοσίων υπαλλήλων για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον πολίτη, είτε άρνηση παροχής πληροφοριών προς αυτούς.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 March 2006 - 11:30:17 UTC