Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία Κ.Καραμανλή με Μ. Λιάπη και Α.Παπαληγούρα
  • [02] Πρόταση νόμου για την πολιτική επιστράτευση
  • [03] Ληστεία σε χρηματαποστολή με τραυματισμό

  • [01] Συνεργασία Κ.Καραμανλή με Μ. Λιάπη και Α.Παπαληγούρα

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και συζήτησαν για το θέμα της "Ολυμπιακής" και την εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ.

    Ο κ. Λιάπης δήλωσε σε ό,τι αφορά την "Ολυμπιακή" ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται μία λύση με την ίδρυση μιας νέας εταιρίας η οποία θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ιδιώτη μάνατζερ. Ελπίζω ότι σύντομα θα παρουσιάσουμε μία πρόταση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να "έχουμε το έχειν καλώς και από την Κομισιόν".

    Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ ο κ. Λιάπης είπε ότι σύντομα θα αρχίσει διάλογο με τους εργαζόμενους ώστε να προωθηθεί η μεταρρύθμιση και ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν στοχεύει στους εργαζόμενους αλλά στη βελτίωση της εργασίας τους και των συνθηκών και στην εξυγίανση των οικονομικών των ΔΕΚΟ.

    Σε ερώτηση για το θέμα της ενδεχόμενης δίμηνης παράτασης στην εφαρμογή του νόμου, που άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να δοθεί ο κ. Αλογοσκούφης, ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι θα τηρήσει τις συγκεκριμένες προθεσμίες του νόμου.

    Ο κ. Λιάπης είπε επίσης ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής που είχε συσταθεί από Πανεπιστημιακούς που θα μελετούσαν το θέμα της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Πρόταση νόμου για την πολιτική επιστράτευση

    Πρόταση νόμου με την οποία θα απαγορεύεται η πολιτική επιστράτευση των απεργών, πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή ο Συνασπισμός αυτοτελώς, αλλά και ως αυτοτελή τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

    Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στην πρόταση, δήλωσε ότι πρώτα θα κατατεθεί στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αλλά και σε όλα τα συνδικάτα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υποστήριξή τους και στη συνέχεια ο Συνασπισμός θα θέσει το θέμα και στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, κυβερνητικούς βουλευτές που διαφοροποιούνται απο την επίσημη θέση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

    Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που εφαρμόζει αυτό το μέτρο, και η οποία καταδικάστηκε στην 75η Σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας το 2002, όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε πολιτική επιστράτευση απεργών εργαζομένων.

    Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών και ξεκαθάρισε ότι η πρόταση νόμου του Συνασπισμού προβλέπει την απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο θέμα της πολιτικής επιστράτευσης, τόνισε ότι βρίσκεται σε αντίθεση με το άρθρο 22 παρ. 1 και 4 του Συντάγματος και την υπ' αριθ. 105 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας. Ο κ. Κουβέλης, πρόσθεσε "ο Συνασπισμός είναι ανοιχτός σε βελτιώσεις και τροποποιήσεις της πρότασης νόμου, όχι όμως ακυρωτικές του σκοπού της διάταξης".

    Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή για θέματα ναυτιλίας παρουσία και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας , επισήμανε ότι ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να άρει ανά πάσα στιγμή το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης και ο βουλευτής του ΣΥΝ τόνισε ότι "είναι μία καλή ευκαιρία για τον υπουργό να ανταποκριθεί σ' αυτά τα οποία δήλωσε".

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στη Γαλλία κατά των προσπαθειών κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, είπε "χαιρετίζουμε τη συσπείρωση και παλαϊκή κινητοποίηση που παρατηρείται στη Γαλλία, στην οποία δεν υπάρχει η εσωτερική παθολογία που παρατηρείται στη χώρα μας με τα φαινόμενα της διαίρεσης των εργατικών δυνάμεων, που υιοθετεί το ΚΚΕ".

    Πρόσθεσε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη υπάρχει ένα ανοιχτό μέτωπο των δυνάμεων της εργασίας και της εκπαίδευσης κατά των προσπαθειών κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και τόνισε ότι στην Ελλάδα κεντρικοί πυλώνες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι το 8ωρο, οι κλαδικές συμβάσεις και η διασφάλιση του δικαιώματος της απεργίας.

    Κάλεσε ακόμα την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ανοιχτά και δημόσια, να ανακαλέσει τις προτάσεις της για την τετραετή ανασφάλιστη εργασία των νέων, προσθέτοντας ότι "πολλές φορές και η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει δώσει τη δική της συνεισφορά στις προσπάθειες κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Ληστεία σε χρηματαποστολή με τραυματισμό

    Αιματηρή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 7 το πρωί στο Βοτανικό. Τρεις άγνωστοι έκλεισαν με τζιπ το δρόμο σε όχημα της εταιρίας χρηματαποστολών "Ερμής" στην οδό Σπύρου Πάτση 50 και όταν το όχημα της χρηματαποστολής σταμάτησε πυροβόλησαν εναντίον του με πιστόλια.

    Μία από τις σφαίρες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, διαπέρασε το όχημα και τραυμάτισε τον οδηγό της χρηματαποστολής στο πόδι. Εκείνος όμως αν και τραυματισμένος ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε με αποτέλεσμα οι δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να εξαφανιστούν.

    Στη διασταύρωση Ιεράς οδού και Κωνσταντινουπόλεως το όχημα της χρηματαποστολής συγκρούστηκε με αυτοκίνητο του δήμου και ακινητοποιήθηκε. Ο τραυματισμένος οδηγός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο ενώ από την αστυνομία γίνονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 March 2006 - 11:30:38 UTC