Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το "τελευταίο αντίο" στον Γεώργιο Ράλλη

  • [01] Το "τελευταίο αντίο" στον Γεώργιο Ράλλη

    Με μια σεμνή και λιτή τελετή όπως ο ίδιος επιθυμούσε, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον ευπατρίδη πολιτικό, πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη.

    Η κηδεία έγινε με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, δημοσία δαπάνη, από το παρεκκλήσι του Α' Νεκροταφείου και αγήματα από τα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσαν τιμές τη στιγμή που η σορός του εκλιπόντος πολιτικού σκεπασμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρετο στον τάφο της οικογενείας Ράλλη.

    Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο οποίος μετά το πέρας της ακολουθίας εξέφρασε την επιθυμία της οικογένειας του Γεωργίου Ράλλη να είναι μια λιτή και απλή τελετή χωρίς επικήδειους λόγους. Επιθυμία που έγινε αποδεκτή με χειροκροτήματα.

    Τα θερμά συλλυπητήρια εξέφρασαν στην αγαπημένη σύντροφο της ζωής του Λένα Ράλλη, τις δύο κόρες του αλλά και τα εγγόνια του φίλοι και αντίπαλοι του εκλιπόντος από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, επισημαίνοντας ότι ο Γεώργιος Ράλλης υπηρέτησε με ευπρέπεια, ήθος και σεμνότητα τον δημόσιο βίο.

    Κατά τον ενταφιασμό της σορού του Γ. Ράλλη, μπάντα απέδωσε τιμές ενώ η σημαία που σκέπαζε τη σορό παραδοθηκε στη σύζυγό του.

    Στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλια αλλά και δεκάδες πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι.

    Στην τελευταία κατοικία συνόδευσαν τον πρώην πρωθυπουργό, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, η πρόεδρος της Βουλής κα Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, οι πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας κ.κ. Στεφανόπουλος και Σαρτζετάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Μητσοτάκης, Γρίβας,Τζαννετάκης και Σημίτης,σύσσωμο σχεδόν το Υπουργικό Συμβούλιο, εκπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Συνασπισμού και βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της βουλής.

    Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Γ. Ράλλης ήταν ένας ακέραιος πολιτικός, πολιτικός με παρρησία, που είχε πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς και προσέφερε τις πολύτιμες γνώσεις του στο μεγάλο θέμα της παιδείας. Ο Ράλλης υπηρέτησε τους δημοκρατικούς θεσμούς σε μια κρίσιμη φάση της μεταπολίτευσης, όταν το 1981 παρέδωσε την εξουσία στον Ανδρέα Παπανδρέου, πρόσθεσε.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο Ράλλης είχε τον δικό του πολιτικό πολιτισμό, είχε κατανόηση για την αντίπαλη πλευρά και πρέπει να μάθουμε από αυτόν.

    Ο Φώτης Κουβέλης (ΣΥΝ) δήλωσε ότι ο εκλιπών ήταν ένας δημοκρατικός πολιτικός, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκε.

    Ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι ο Ράλλης είχε αυτό για το οποίο σήμερα υπάρχει έλλειψη στην πολιτική: Υπήρξε πολιτικός άνδρας με μπέσα, με προσήλωση στο καθήκον, λογικός και σώφρων.

    Η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά δήλωσε ότι είναι πολύ μεγάλη απουσία του Ράλλη,ότι ήταν ευπατρίδης πολιτικός και άρχοντας, ενώ ο Γ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως ο εκλιπών ήταν ένας από τους τελευταίους μεγάλους που έφυγαν.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 March 2006 - 17:30:09 UTC