Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική ΠΑΣΟΚ για τα δίχρονα της κυβέρνησης
  • [02] ΣΥΝ - Απόρριψη της πρότασης Κωνσταντόπουλου

  • [01] Κριτική ΠΑΣΟΚ για τα δίχρονα της κυβέρνησης

    "Δύο χρόνια ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ.

    Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι οι προσδοκίες του ελληνικού λαού διαψεύστηκαν και πρόσθεσε ότι είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός είχε μία κρυφή ατζέντα, ένα κρυφό πρόγραμμα, για το οποίο προεκλογικά δεν είπε τίποτα.

    Αυτό το πρόγραμμα, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετεί τους ολίγους και εκλεκτούς, σε βάρος των πολλών και αδύναμων.

    Ακούσαμε, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, περί μεταρρύθμεσεων, αλλά η ελληνική οικογένεια βρίσκεται στο στόχαστρο,οι θεσμοί καταπατούνται από την κομματική αντίληψη για το κράτος, η κοινωνική συνοχή υπονομεύεται, τα δικαιώματα πλήττονται. Δύο χρόνια η χώρα είναι σε οπισθοδρόμηση, είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι από τον χθεσινό απολογισμό της κυβέρνησης απουσίαζαν αναφορές στην απογραφή, το "βασικό μέτοχο", τους συμβασιούχους και τον "Καποδίστρια".

    Ανέφερε, επίσης, ότι κάθε μέρα προστίθενται νέα στοιχεία αναλγησίας στην κυβερνητική πολιτική και χαρακτήρισε αμείλικτο τον απολογισμό διετίας της κυβέρνησης της ΝΔ.

    Ο κόσμος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, στρέφεται στο ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό οι ευθύνες του είναι αυξημένες, καθώς, όπως ανέφερε, "βρισκόμαστε σε μία νέα αφετηρία και μια νικηφόρα πορεία".

    Το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, είναι σήμερα αξιόπιστη αντιπολιτευση και αύριο θα είναι αξιόπιστη κυβέρνηση, οπότε και αν γίνουν οι εκλογές.

    Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας στα όσα ανέφερε στη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματός του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "το ποιοι έχουν ταυτιστεί με την εξαπάτηση των πολιτών και κρυφές ατζέντες, με τον κομματισμό και τις εξυπηρετήσεις σε λίγους και ισχυρούς, το γνωρίζει πολύ καλά ο κύριος Παπανδρέου, όπως γνωρίζει ότι τα έργα και οι ημέρες των Κυβερνήσεων στις οποίες και ο ίδιος μετείχε δεν έχουν διαγραφεί από τη μνήμη των Ελληνίδων και των Ελλήνων".

    Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσθεσε πως "όσο και αν προσπαθεί όμως, ο κ. Παπανδρέου, δεν καταφέρνει να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα".

    "Και η πραγματικότητα είναι ότι η νέα διακυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα με όπλο την εμπιστοσύνη των πολιτών στο δρόμο της υπευθυνότητας και της ειλικρίνειας, πιστή στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Η μεγάλη ποιοτική μεταρρύθμιση κάθε μέρα που περνά, όσο και αν το απεύχεται ο κύριος Παπανδρέου, γίνεται απτή πραγματικότητα για τη χώρα και τους πολίτες", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] ΣΥΝ - Απόρριψη της πρότασης Κωνσταντόπουλου

    Απερρίφθη από την Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού η πρόταση του πρώην Προέδρου του κόμματος Νίκου Κωνσταντόπουλου για συνεργασίες, ενώ εκφράσθηκε η ανάγκη "να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η διακριτή σύγχρονη ριζοσπαστική αριστερή ταυτότητα και πολιτική του ΣΥΝ σε πλήρη και ριζική αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και συνολικότερα τον συναινετικό δικομματισμό".

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, στη σημερινή της συνεδρίαση, ασχολήθηκε με τις πολιτικές εξελίξεις και με το περιεχόμενο της επιστολής του Ν. Κωνσταντόπουλου.

    Σε ανακοίνωσή της η ΠΓ του ΣΥΝ αναφέρει ότι "κατά πλειοψηφία δεν συμφωνεί με τις προτάσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου οι οποίες ταυτόχρονα έρχονται σε διάσταση με τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου του Κόμματος και τις μετέπειτα κατευθύνσεις των κεντρικών πολιτικών του οργάνων".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 March 2006 - 17:30:12 UTC