Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
  • [02] Σύνοδος στη Γενεύη για τη γρίπη των πτηνών
  • [03] Το Οσκαρ καλύτερης ταινίας στο "Crash"

  • [01] Η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

    Μακρά συνέντευξη της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με τίτλο «Τέτοια λογική δεν έχει θέση στην Ευρωπαική Ενωση» και υπότιτλο «Η νέα Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ζητά να διαγράψει η Τουρκία από το αμυντικό δόγμα της την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας», δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της η έγκυρη αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

    Η κ.Μπακογιάννη αναφέρει στη συνέντευξη ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την Τουρκία στην πορεία της στην ΕΕ, όμως υπάρχουν προυποθέσεις που πρέπει η Τουρκία να εκπληρώσει πριν την ένταξή της και τις οποίες η ίδια έχει αποδεχθεί, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας.

    Αναφερόμενη στην απειλή πολέμου (ΣΣ. κατά της Ελλάδας) που προβλέπεται, όπως σημειώνει ο συντάκτης της «Ντι Πρέσε», στο Αμυντικό Δόγμα της Τουρκίας, η υπουργός Εξωτερικών σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μιλάω ανοικτά, αυτό δεν συνιστά φιλική στάση που θα ταίριαζε σε γείτονες» και συμπληρώνει πως «Μια τέτοια λογική δεν έχει θέση στην κοινή Ευρώπη, αυτό θα το καταλάβει και η Τουρκία, εάν θέλει να γίνει τμήμα της Ευρώπης».

    Ως προς μια μελλοντική επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία - την πρώτη ενός Ελληνα πρωθυπουργού μετά το 1959, όπως σημειώνει ο συντάκτης - η κ. Μπακογιάννη αναφέρει πως καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία για τους δύο πρωθυπουργούς.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το Κυπριακό, η υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως το Σχέδιο Ανάν αποτελεί παρελθόν, υπάρχει μια νέα κατάσταση, η Αθήνα υποστηρίζει τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο υπήρξε καλή και το σημαντικό είναι να προετοιμασθεί καλά η επόμενη προσπάθεια, που δεν επιτρέπεται να αποτύχει αλλά θα πρέπει να έχει επιτυχία. Το νέο Σχέδιο θα πρέπει να βασίζεται σε ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και την πραγματικότητα της Ευρώπης.

    Η κ. Μπακογιάννη τονίζει στη συνέντευξή της τη σημασία που έχει για την Ευρώπη, και πολύ περισσότερο για την Ελλάδα και την Αυστρία, η σταθερότητα και η ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια τα οποία χρειάζοντια μια προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον, που θα εξασφαλίσει η ένταξή τους στην ΕΕ, η οποία θα εξαρτηθεί από την ταχύητητα εκπλήρωσης των σχετικών κριτηρίων από την κάθε χώρα ξεχωριστά.

    Στο ερώτημα τί είναι εκείνο που λείπει σήμερα περισσότερο από την Ευρώπη, η κ. Μπακογιάννη τονίζει πως η Ευρώπη φοβάται την αλλαγή, της λείπει το θάρρος να προχωρήσει, να βρεθεί αντιμέτωπη στην παγκοσμιοποίηση. Η Ευρώπη θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, αναφέρει χαρακτηριστικά, διαθέτει απίστευτο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσει στην καινοτομία, την επιστήμη, την έρευνα.

    Τέλος, η κ.Μπακογιάννη απαντά αρνητικά στο ερώτημα της «Ντι Πρέσε», εάν η ίδια θα προσκαλούσε στην Αθήνα έναν ηγέτη της Χαμάς, γιατί, όπως σημειώνει, η ίδια ακολουθεί τις ευρωπαικές κατευθυντήριες γραμμές.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Σύνοδος στη Γενεύη για τη γρίπη των πτηνών

    Η διάδοση του ιού της γρίπης παγκοσμίως δεν έχει προηγούμενο και η απειλή για μια πανδημία στους ανθρώπους δεν έχει απομακρυνθεί, όμως ο κόσμος δεν είναι εντελώς ανυπεράσπιστος, υποστήριξε σήμερα η επικεφαλής της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συντονίζει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση του κινδύνου, Μάργκαρετ Τσαν.

    Μιλώντας κατά την έναρξη της τριήμερης συνόδου των ειδικών που διεξάγεται στη Γενεύη με θέμα την αντιμετώπιση μιας πανδημίας στους ανθρώπους, η Τσαν τόνισε ότι το πρώτο βήμα είναι να χτυπηθεί ο ιός προτού εξαπλωθεί. Εάν αυτό το βήμα αποτύχει, τότε θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να περιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων και να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή που θα μπορούσε να προκαλέσει η πανδημία.

    "Όταν ένας απρόβλεπτος ιός, όπως αυτός της γρίπης, βρίσκει νέες δυνατότητες, τότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για εκπλήξεις. Όμως δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι, αν ενεργήσουμε συλλογικά αυτή τη στιγμή", πρόσθεσε.

    Στη σύνοδο συμμετέχουν περίπου 30 επιδημιολόγοι, ιολόγοι και αξιωματούχοι των υπουργείων Υγείας από τις χώρες που έχουν πληγεί μέχρι σήμερα.

    Ο ιός Η5Ν1 έχει εντοπιστεί σε πτηνά σε περισσότερες από 30 χώρες, από τη Νότια Κορέα μέχρι τη Γαλλία και τη Νιγηρία. Τον τελευταίο μήνα έχει εξαπλωθεί σε 15 νέες χώρες ενώ από το 2003 174 άνθρωποι έχουν ασθενήσει και 94 από αυτούς πέθαναν.

    Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ιός μεταλλάσεται σταθερά και ενδεχομένως κάποια στιγμή να καταστεί δυνατή η μετάδοσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Το Οσκαρ καλύτερης ταινίας στο "Crash"

    Η ταινία Crash αποτέλεσε την έκπληξη, κερδίζοντας το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στην 78η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας. Επίσης απέσπασε τα βραβεία Πρωτότυπου Σεναρίου και Μοντάζ.

    Βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε ο Ανγκ Λι για την ταινία Το Μυστικό του Brokeback Mountain, η οποία θεωρείτο το φαβορί για την κατάκτηση του Όσκαρ καλύτερης ταινίας.Κατέκτησε επίσης το βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου και Μουσικής Επένδυσης.

    Ο Φίλιπ Σέυμουρ Χόφμαν κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Καπότε,ενώ η Ρις Ουίδερσπουν κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Walk The Line.

    Ο Τζορτζ Κλούνι κέρδισε το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Syriana,ενώ το αντίστοιχο γυναικείο βραβείο απονεμήθηκε στην βρετανίδα ηθοποιό Ρέιτσελ Βάις για την ερμηνεία της στην ταινία O Επίμονος Κηπουρός (The Constant Gardener).

    Τα βραβεία καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Φωτογραφίας και Κοστουμιών κατέκτησε η ταινία Αναμνήσεις μιας Γκέισας (Memoirs of a Geisha).

    Τρία βραβεία απέσπασε και η ταινεία Κινγκ Κονγκ ( King Kong), καλύτερου βΉχου, Ηχητικά και Οπτικά Εφφέ.

    Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Γουάλας & Γκρόμιτ Στον Τεράστιο Λαχανόκηπο (Wallace & Gromit in the Curse of the Were-Rabbit).

    Ξενόγλωσση Ταινία: Tsotsi (Νότια Αφρική).

    Τραγούδι: Τζόρνταν Χιούστον, Σέντρικ Κόλμαν, Πολ Μπορεγκάρ, "It's Hard Out Here for a Pimp", από την ταινία Hustle & Flow.

    Μακιγιάζ: Το Χρονικό Της Νάρνια: Το Λιοντάρι, Η Μάγισσα Και Η Ντουλάπα (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe).

    Ντοκυμανταίρ μεγάλου μήκους: Το Ταξίδι Του Αυτοκράτορα (March of the Penguins).

    Ντοκυμανταίρ μικρού μήκους: A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin.

    Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: The Moon and the Son: An Imagined Conversation.

    Ταινία Μικρού Μήκους: Six Shooter.

    Τέλος, για την συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο καθ'όλη την διάρκεια της ζωής του τιμήθηκε ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Όλτμαν, 81 ετών (σκηνοθέτης, μεταξύ άλλων, της ταινίας M*A*S*H).

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 March 2006 - 15:30:16 UTC