Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: "Αντίθετοι στη φθηνή εργασία"

  • [01] Παπανδρέου: "Αντίθετοι στη φθηνή εργασία"

    "Θέλουμε τον Έλληνα με το κεφάλι ψηλά και καθαρό το μέτωπο" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Κρανίδι της Ερμιονίδος, κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Αργολίδα. "Αντίθετα, η ΝΔ θέλει τον Έλληνα με σκυμμένο το κεφάλι και υποταγμένο, ώστε να είναι εύκολη λεία στις επιθυμίες των κομματαρχών της".

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου διακήρυξε την προσωπική του αντίθεση και την αντίθεσή του κόμματός στη φθηνή εργασία, η οποία, όπως είπε, θεωρείται πλεονέκτημα από τον κ. Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση. "Είμαστε", είπε, "αντίθετοι στη φτώχεια και στη μείωση του εισοδήματος. Δίνουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον με δημοκρατικό ήθος, διαφάνεια και συμμετοχή, για να δημιουργήσουμε μία κοινωνία αξιών". Για μας, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης Β' κατηγορίας, κάθε Έλληνας είναι Α' κατηγορίας, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία χωρίζει τους πολίτες.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μίλησε σε καφενείο της κεντρικής πλατείας της πόλης, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και αυτή τη φορά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε πολλά προεκλογικά. Αλλά "μετά τις εκλογές, είδαμε ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, εγκατάλειψη του αγρότη, του συνταξιούχου και της περιφέρειας. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντί να κόβει τις σπατάλες του δημοσίου κόβει τα κονδύλια από την περιφέρεια.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχεδιασμό και ότι ασχολείται με τις εσωκομματικές ισορροπίες, με την εξυπηρέτηση των "γαλάζιων παιδιών", με το κυνήγι κάθε δημοκράτη πολίτη στο δημόσιο και την εξυπηρέτηση των ισχυρών.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι το Κρανίδι ήταν ο τόπος της καταγωγής του αδικοχαμένου υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη. Με την ευκαιρία αυτής της αναφοράς, ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τον κ. Κ. Καραμανλή καταλογίζοντάς του εξωτερική πολιτική με την αντίληψη της τουριστικής βόλτας και όχι της εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου έτυχε πολύ θερμής υποδοχής στο Κρανίδι, κάτι το οποίο τοπικοί παράγοντες το θεωρούσαν πάρα πολύ σημαντικό για τα δεδομένα της περιοχής. Δέχθηκε πολλά δώρα από τους πολίτες της περιοχής, κυρίως βιβλία -εκδόσεις συγγραφέων του τόπου και τα βασικά προϊόντα τους, λάδι και ελιά.

    Επίσης, του δόθηκε ως δώρο ένα αντίγραφο διατάγματος που φέρει την υπογραφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που καλούσε τους οπλαρχηγούς του Κρανιδίου να βοηθήσουν στην πολιορκία των Αθηνών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε με ευχαρίστηση το δώρο σχολιάζοντας: "Και τώρα θα πολιορκήσουμε το Αθηνοκεντρικό κράτος για να ενισχύσουμε την περιφέρεια".

    Καθ' οδόν προς το Κρανίδι ο κ. Παπανδρέου σταμάτησε στο Λυγουριό, που βρίσκεται πολύ κοντά στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το οποίο, όπως τον ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής, έχει φέτος σοβαρό πρόβλημα λόγω του χρονικού περιορισμού των εκδηλώσεων των Επιδαυρείων. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου να παρέμβει στον πρωθυπουργό, κάτι το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε να πράξει.

    Ο κ. Παπανδρέου λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης της περιοχής με τον πολιτισμό, διατύπωσε το τρίπτυχο Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι εγκαταλείπουν τον πολιτισμό και επιδιώκουν μόνο την κομματική άλωση του χώρου. Αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά ο πρωθυπουργός και, όπως είπε, δεν τις τήρησε, για να υπογραμμίσει ότι "εμείς δεν θα κοροϊδέψουμε τον κόσμο, αυτό που θα πούμε θα το κάνουμε".

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου ζήτησε εκ νέου τη συμμετοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι η αποστασιοποίηση του πολίτη ωφελεί τα ισχυρά συμφέροντα και δεν είναι αρκετό, τόνισε, η φωνή του πολίτη να ακούγεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο "δεν θα το δημιουργήσει στην Αθήνα και θα το φέρει ως καπέλο στην περιφέρεια, αλλά θα το φτιάξει με τη συμμετοχή των πολιτών".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 February 2006 - 13:30:08 UTC