Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελαφρύνσεις μισθωτών-συνταξιούχων το 2007
  • [02] Δηλώσεις Μ. Ξενογιαννακοπούλου στην Ξάνθη

  • [01] Ελαφρύνσεις μισθωτών-συνταξιούχων το 2007

    Mέχρι τον Σεπτέμβριο το αργότερο, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γ.Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το ποίο θα αλλάξει εκ βάθρων η φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή τη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων εισοδηματιών και αγροτών.

    Οπως προκύπτει από τα πορίσματα της ομάδας εργασίας που συνέστησε ο κ.Αλογοσκούφης, επτά εκατομμύρια πολίτες που υπάγονται στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων,θα πληρώσουν το επόμενο έτος λιγότερους φόρους πρώτον, γιατί αυξάνεται το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ τον χρόνο,δεύτερον γιατί θεσπίζονται χαμηλότεροι συντελεστές φορολογίας και τρίτον γιατί διευρύνονται τα κλιμάκια.

    Κυρίως ωφελημένα από τη φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι τα λεγόμενα μεσαία εισοδήματα από 15.000 έως 50.000 ευρώ τον χρόνο που μέχρι τώρα φορολογούνταν με συντελεστές 30% και 40%, ενώ τώρα θα φορολογούνται με συντελεστές 25%.

    Τα μικρά εισοδήματα μέχρι 15.000 ευρώ απαλλάσονται πλήρως της φορολογίας, ενώ τα υψηλά εισοδήματα, δηλαδή πάνω από 50.000 ευρώ,αντί γαι 40% θα φορολογούνται πλέον με 35%.

    Το φορολογικό μας σύστημα γίνεται πιό δίκαιο και προπάντος πιό αναπτυξιακό, γιατί οι γενναίες ελαφρύνσεις θα αποτελέσουν αντικίνητρο για τη φοροδιαφυγή και κίνητρο για την παραγωγή πλούτου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Δηλώσεις Μ. Ξενογιαννακοπούλου στην Ξάνθη

    "Η κατάσταση είναι δραματική αυτή τη στιγμή σε όλα τα επίπεδα, στο οικονομικό, στο κοινωνικό, στο θεσμικό. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Είναι αναστρέψιμη, γιατί δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική για την Ελλάδα και δεν αξίζει σίγουρα στην Ελλάδα αυτή η πραγματικότητα που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός" τόνισε μεταξύ άλλων η η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξη τύπου στην Ξάνθη .

    "Εμείς ως θετική δύναμη, ως δύναμη δημοκρατικής και κοινωνικής αλλαγής, ο Γιώργος ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ- ανέφερε η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- προβάλουμε ένα εναλλακτικό δρόμο για τη χώρα μας και το λαό μας. Ένα δρόμο που έρχεται να δώσει ξανά κοινωνική αυτοπεποίθηση, σιγουριά, μία νέα αναπτυξιακή πνοή, μαζί όμως με κοινωνική ασφάλεια, κοινωνική αλληλεγγύη, περιφερειακή ανάπτυξη, μια προοπτική που έχει ανάγκη η χώρα μας και ο λαός μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι οι προτεραιότητές μας.»

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 February 2006 - 9:30:12 UTC