Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επισκέψεις σε παιδιά και ηλικιωμένους
  • [02] Παυλόπουλος:Καμμία αλλαγή για εκκλησία-μέτοχο
  • [03] Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον Εχέδωρο
  • [04] Παιδιά έφεραν το μήνυμα των Χριστουγέννων στην πολιτική ηγεσία

  • [01] Επισκέψεις σε παιδιά και ηλικιωμένους

    Το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας, στο Μεταξουργείο, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του Αντα. Στο Κέντρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης φιλοξενούνται παιδιά απο τη Θράκη, με καταγωγή Ρομά, τα οποία μιλούν ελληνικά, τούρκικα και ρόμ.

    Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο αλλά και οι γονείς των παιδιών μίλησαν στον κ. Παπανδρέου για τα προβλήματά τους, εκ των οποίων τα κύρια είναι η αναγκαιότητα δημιουργίας παιδικού σταθμού, η υψηλή ανεργία και ο υψηλός αναλφαβητισμός, ενώ σοβαρή βοήθεια στο Κέντρο είναι η χορήγηση των σισιτίων, εκ μέρους του δήμου Αθηναίων.

    Τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του μοίρασε δώρα για τα αγόρια και τα κορίτσια όλων των ηλικιών.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, και αντάλλαξε ευχές για τις γιορτές, με το προσωπικό και στελέχη του Κινήματος.

    Ο κ.Παπανδρέου ευχαρίστησε τα στελέχη του για τα όσα προσέφεραν τη χρονιά που πέρασε, "μια χρονιά ανάταξης, ανασύνταξης και ανασυγκρότησης του Κινήματος" και πρόσθεσε ότι με την βοήθεια όλων αυτή η χρονιά "πήγε καλά, σε μια δύσκολη εποχή νέων προκλήσεων και σημαντικών στοχεύσεων".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το Κίνημα "έχει μπει σε μια άλλη ρότα, σε μια πορεία καινούρια" και σημείωσε ότι "είμαστε σε μια φάση ανασυγκρότησης και θα είμαστε και πάντα, διότι είμαστε ένα Κίνημα που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται, αλλά έχουμε μπει σε έναν πολύ καλό δρόμο".

    Το πρωί, ο κ.Παπανδρέου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, επισκέφθηκε τα ΚΑΠΗ του δήμου Ταύρου, όπου τον υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Ταύρου, πολλοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι του έψαλαν τα κάλαντα και τον ενημέρωσαν και γιά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το ΚΑΠΗ, κύριο των οποίων είναι η χρηματοδότησή του, καθώς οι δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

    Ο κ.Παπανδρέου είπε ότι, παρόλο που η λειτουργία των ΚΑΠΗ αλλά και θεσμών, όπως η βοήθεια στο σπίτι, έχουν περάσει στους δήμους, είναι χρέος της πολιτείας να φροντίζει γιά την κοινωνική πρόνοια και υποσχέθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον.

    Οι ηλικιωμένοι του ΚΑΠΗ Ταύρου δώρησαν στον κ.Παπανδρέου μιά εικόνα και ένα βιβλίο με την ιστορία των οδών του δήμου, ενώ ο κ.Παπανδρέου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, πρόσφερε μιά επιταγή γιά να αγοράσουν τα απαραίτητα, που χρειάζονται για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ.

    [02] Παυλόπουλος:Καμμία αλλαγή για εκκλησία-μέτοχο

    Συνέντευξη Παυλόπουλου

    Να μην αλλάξουν οι συνταγματικές διατάξεις για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους, τον βασικό μέτοχο και για τον εκλογικό νόμο προτείνει με συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Πρ. Παυλόπουλος μετά την ανακοίνωση της νέας αναθεώρησης του Συντάγματος από τον πρωθυπουργό.

    Κωδικοποιώντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Παυλόπουλος καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, δεν πρόκειται να προτείνει την αλλαγή των εκλογικών διατάξεων αλλά ούτε και την τροποποίηση του άρθρου 14 που ρυθμίζει τις ασύμβατες ιδιότητες μεταξύ των ιδιοκτητών ΜΜΕ και όσων αναλαμβάνουν έργα του Δημοσίου.

    Ταυτόχρονα όμως τάσσεται υπέρ της κατάργησης της διάταξης για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών που θεσπίστηκε μόλις το 2000. Ο κ. Παυλόπουλος μιλάει επίσης για τις δίδυμες "λερναίες Ύδρας" με τις οποίες μάχεται καθημερινά στο υπουργείο του, τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία, επισημαίνοντας όμως ότι για τις μάχες αυτές η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας.

    Προαναγγέλλει όμως ταχύτερες και αυστηρότερες ποινές για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους από τις αρχές του 2006.

    Συνέντευξη Ρουσόπουλου

    Την πρόσληψη μεγάλων διεθνών εταιριών προτείνει ο Θ. Ρουσόπουλος για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, που θα επιτρέψει τη δημιουργία "μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος", σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    Ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι "μόνο ο πρωθυπουργός γνωρίζει πότε θα γίνει ανασχηματισμός" αλλά ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μεγάλες αλλαγές σε επίπεδο προσώπων.

    Παρομοιάζει την πολιτική του Κ. Καραμανλή με αυτή του Τ. Μπλερ (!), ενώ για τον Γ. Παπανδρέου προβλέπει ότι θα κερδίσει τους αμφισβητίες στο κόμμα του γιατί δεν έχουν στρατηγική.

    Επίσης λέει "ναι" σε ραντεβού με τον αρχιεπίσκοπο, ενώ για την υπόθεση του "βασικού μετόχου" απαντά με μια δόση ειρωνείας ότι το λάθος του ήταν πως δεν έκανε "λόμπινγκ" στις Βρυξέλλες.

    Συνέντευξη Λοβέρδου

    Δέκα προτάσεις για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση καταθέτει με συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" ο συνταγματολόγος και συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Μεταξύ αυτών είναι η ριζική αναθεώρηση του άρθρου περί "βασικού μετόχου", του άρθρου ως προς την ίδρυση ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, του άρθρου 13 στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της προστασίας των δικαιωμάτων όσων ομολογούν ετέρα, πλην της ορθόδοξης, πίστη κα. Αίσθηση, πάντως, προκαλούν οι αιχμές που αφήνει ο κ. Λοβέρδος για την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ, καθώς αναρωτιέται ακόμα και για τη διάθεση αποδόμησης του κ. Καραμανλή.

    [03] Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον Εχέδωρο

    Ιστορική στιγμή για την αγορά ενέργειας στη χώρα μας χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας το γεγονός της έναρξης αύριο της λειτουργίας της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στον Εχέδωρο Θεσσαλονίκης, του πρώτου ιδιωτικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρισμού, 390 MW, που είναι θυγατρική εταιρία των Ελληνικών Πετρελαίων

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Σιούφας υπογράμμισε ότι η νέα μονάδα δίνει νέες δυνατότητες και προοπτικές και για την ασφάλεια και για τη σταθερότητα του συστήματος. Μαζί με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού με κανόνες, όπως, επίσης, και την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, πάλι με κανόνες, δημιουργείται για όλα τα επόμενα χρόνια, μια νέα πραγματικότητα η οποία θα φέρει νέες επενδύσεις, θα φέρει αύξηση της απασχόλησης, αλλά θα φέρει και για τις επιχειρήσεις, βιομηχανίες, εμπόρους αλλά και για τους οικιακούς καταναλωτές, εναλλακτικές δυνατότητες επιλογής του προμηθευτή του ηλεκτρικού ρεύματος. Και αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση, ανάφερε ο κ.Σιούφας.

    Στον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έψαλλε σήμερα τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης. Ο κ. Σιούφας ευχήθηκε στο προσωπικό του υπουργείου και στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Ανάπτυξης να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά.

    [04] Παιδιά έφεραν το μήνυμα των Χριστουγέννων στην πολιτική ηγεσία

    Τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές της σημερινής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας. Από το πρωί και παρά το τσουχτερό κρύο, ξεχύθηκαν στους δρόμους, στις γειτονιές και τα σπιτικά για να αναγγείλουν τη γέννηση του Θεανθρώπου.

    Στο γιορτινό κλίμα και οι πολιτικοί μας δέχθηκαν τις μαθητικές χορωδίες και τους μουσικοχορευτικούς συλλόγους στα γραφεία τους, άκουσαν τα παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια ανταλλάσσοντας ευχές και μοιράζοντας δώρα.

    Στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τη σύζυγό του Νατάσα, μπροστά από το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δένδρο, στο Μέγαρο Μαξίμου, έψαλαν τα κάλαντα παιδιά της Ένωσης Πολυτέκνων Γυναικών Ελλάδος "Ροδιά" και η Παιδική Χορωδία "Σπ. Λάμπρου". Τα παιδιά της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου αφιέρωσαν στον πρωθυπουργό ένα τραγούδι και ένα ποίημα.

    Μαζί με τις ευχές για καλή πρόοδο, υγεία και ευτυχία τα παιδιά πήραν πήραν από τον πρωθυπουργό γλυκά, "γούρια" και δώρα.

    Στη Χαριλάου Τρικούπη, τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου έψαλαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Μάλιστα, απήγγειλαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα ποίημα, με το οποίο τον καλούσαν να προχωρήσει στο δρόμο της αλλαγής. Τα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επίσης, τα παιδιά των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και η Πανηπειρωτική Ένωση Ελλάδος.

    Τα κάλαντα έψαλε το πρωί στην Αλέκα Παπαρήγα το παιδικό τμήμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Η γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος δήλωσε ότι θερμές ευχές δε φθάνουν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της νεολαίας και να ανακουφίσουν τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου από τα οξυμένα προβλήματά τους. Επίσης, διαβεβαίωσε, ότι το 2006 το κόμμα "θα προσπαθήσει με μεγαλύτερη επάρκεια, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και να διεκδικήσει όσο γίνεται κάποιες κατακτήσεις που είναι εντελώς αναγκαίες για να μπορέσει ο λαός να ανακουφιστεί και κυρίως να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και να αντεπιτεθεί".

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά του σχολείου του Συλλόγου Φιλιππινέζων στην Ελλάδα "ΚΑΣΑΠΙ". Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε, πως "σύμφωνα με το Ευαγγέλιο το πρώτο πράγμα που βίωσε ο Χριστός ως βρέφος ακόμα, ήταν η μετανάστευση από τη Βηθλεέμ στην Αίγυπτο λόγω των σφαγών του Ηρώδη", τονίζοντας, πως οι σφαγές και η φτώχια συνεχίζονται, οδηγώντας τους ανθρώπους σε μετανάστευση. "Το μήνυμα επομένως της ειρήνης, της αλληλεγγύης δε μπορούσε να το πουν καλύτερα παρά τα καλά παιδιά και οι φοβεροί τραγουδιστές που είναι αγοράκια και κοριτσάκια, από τους Φιλιππινέζους και τις Φιλιππινέζες που δουλεύουν στην πατρίδα μας σήμερα".

    Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης έψαλαν τα κάλαντα η φιλαρμονική της Πυροσβεστικής και τα παιδιά των αστυνομικών.

    Στο σπίτι του επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην οδό Αραβαντινού πήγαν, όπως κάθε χρόνο, οι βρακοφόροι και του έψαλαν κάλαντα από την Κρήτη. Τα μέλη της ένωσης βρακοφόρων Κρήτης χόρεψαν στο γραφείο του υπουργού δημόσιας τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη, ενώ τα παιδιά παιδιά που ζουν στους ξενώνες του "Χαμόγελου του παιδιού" κατέκλυσαν το γραφείο του υπουργού εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου.

    Στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καραντζαφέρη ο Σύλλογος Ποντίων Θεσσαλονίκης ευχήθηκε επιτυχία στις δημοτικές εκλογές στη συμπρωτεύουσα αποσπώντας τους την υπόσχεση όταν εκλεγεί να καλύψει το "έλλειμμα" απέναντί τους. Δηλαδή δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου να τοποθετήσει το άγαλμα του Άγνωστου Μαχητή Ποντίου.

    Στην Αρχιεπισκοπή, στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τα κάλαντα έψαλλαν παιδικές χορωδίες, λυκόπουλα και ναυτοπρόσκοποι με το παραδοσιακό καράβι ανά χείρας, ενώ βρακοφόροι από την Κρήτη του αφιέρωσαν μαντινάδα σχετική με το λόγο του.

    Εντυπωσιακή ήταν και η χριστουγεννιάτικη παρουσία των Ολυμπιονικών (γυναικών) στους εμπορικούς δρόμους της Γλυφάδας, όπου με τρίγωνα και τις στολές της Εθνικής Ελλάδας έψαλλαν τα κάλαντα. Τη χριστουγεννιάτικη ομάδα αποτελούσαν οι Σ. Μπεκατάρου, Αθ. Τζουμελέκα, Ευη Μωραΐτου, Ευτυχ. Καραγιάννη, Κ. Θάνου, Β. Καζομπόλη. Τα έσοδα τους από τα κάλαντα θα διατίθεντο στο Δίκτυο Καταπολέμησης της Ενδοοικογενειακής Βίας.

    Τέλος, χθές, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η προεδρική φρουρά, χορωδία από το Αρσάκειο και το Λύκειο Ελληνίδων καθώς και χορωδία από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πωγωνιανή. Επίσης τα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας χορωδία από το παιδικό χωριό SOS, τα παιδιά της Παλαιστίνης και άλλοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 December 2005 - 0:42:00 UTC