Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΕΚ
  • [02] Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
  • [03] Βάσω Παπανδρέου για προτεραιότητες ΠΑΣΟΚ
  • [04] Πρόταση Αλογοσκούφη για δήμο Αθηναίων
  • [05] Υπολογιστές σε μαθητές μοίρασε ο πρωθυπουργός
  • [06] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΕΚ

  • [01] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΕΚ

    Την παραίτησή του, που έγινε αποδεκτή, υπέβαλε χθές στον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλου ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) Αγγελος Οικονομόπουλος. Στη σχετική επιστολή που έστειλε στο προϊστάμενό του υπουργό, ο κ. Οικονομόπουλος δεν αναλύει τα αίτια που τον οδήγησαν στην παραίτηση και αναφέρει αόριστα προσωπικούς λόγους,ωστόσο σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου, υπήρξε πρόβλημα συνεργασίας του κ. Παναγιωτόπουλου με τον κ. Οικονομόπουλο, ενώ αφορμή για την παραίτηση στάθηκε η αναβολή παράδοσης εργατικών κατοικιών στα Γιάννενα και στη Θεσπρωτία, γεγονός το οποίο προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των δικαιούχων.

    Σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Οικονομόπουλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, είπε ότι άλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος οδηγήθηκε στην έξοδο, ενόψει της δημοσιοποίησης από τον Τύπο σοβαρότατων καταγγελιών εναντίον του για θέματα διαφθοράς.

    [02] Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

    Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού σήμερα , η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Μαριέττα Γιαννάκου σε γραπτό μήνυμά της,αναφέρει ότι η" 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Χρειαζόμαστε άραγε μία συμβατική χρονική στιγμή για να μας υπενθυμίζει ότι τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα μας όλες τις ημέρες του χρόνου;

    Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου. Όσο κοινότυπη και τετριμμένη κι αν ακούγεται αυτή η φράση, κρύβει μία βαθύτατη αλήθεια: από την ανατροφή υγιών, ισορροπημένων και ευτυχισμένων παιδιών εξαρτάται η ευημερία του πλανήτη μας. Δυστυχώς, πολλές φορές παρασυρμένοι από τις αυξημένες υποχρεώσεις και τα πολύπλοκα προβλήματα της ενήλικης ζωής, παραλείπουμε να ασχοληθούμε με τα αθώα παιδικά βλέμματα, που μας περιστοιχίζουν, και δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένα.

    Αυτή την παράλειψη έρχεται να μας επισημάνει η θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.

    Τα στοιχεία των ανθρωπιστικών οργανώσεων για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών του κόσμου είναι εφιαλτικά: 183 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών υποσιτίζονται, 120 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στη βασική παιδεία, τρία εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 ετών νοσούν από τον ιό του AIDS, ενώ 2.000 παιδιά ετησίως μολύνονται από τη μητέρα τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού, 1,2 εκατομμύριο ετησίως πέφτουν θύματα εμπορίας, απαγωγής και εξώθησης στην πορνεία, ενώ 3.500 παιδιά κάτω των 15 ετών πεθαίνουν ετησίως από κακοποίηση στον βιομηχανικό κόσμο. Όλα αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα, που δυστυχώς αμαυρώνουν την εικόνα ακόμη και του σύγχρονου δυτικού κόσμου, τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τον παιδικό ψυχισμό και στιγματίζουν το άτομο εφβ όρου ζωής, εμποδίζοντας την ομαλή κοινωνική του προσαρμογή.

    Στις προτεραιότητες των ανθρωπιστικών οργανώσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών, ένας δύσκολος, πολυμέτωπος πόλεμος με εχθρούς την προβληματική διατροφή, την αμφισβητήσιμη υγειονομική περίθαλψη, τις μεταδιδόμενες νόσους αλλά και την γονεϊκή αδιαφορία και εγκατάλειψη.

    Η τύχη των παιδιών όμως και η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσής τους δεν είναι μόνο ευθύνη των ανθρωπιστικών οργανώσεων! Είναι υπόθεση που μας αφορά όλους και κυρίως τις υπεύθυνες κυβερνήσεις! Στοιχειώδης υποχρέωσή μας ως ενηλίκων είναι να προσφέρουμε στα παιδιά ένα στοργικό περιβάλλον, που τους εξασφαλίζει επάρκεια υλικών αγαθών, συνθήκες υγιεινής, υγεία, αλλά και το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την οικογενειακή σταθερότητα.

    Ας αποτελέσει η ημέρα αυτή την αφορμή να ασχοληθούμε περισσότερο με τις ανάγκες των παιδιών, είτε πρόκειται για τα δικά μας παιδιά, είτε για παιδιά που χρειάζονται την προσοχή και την φροντίδα μας. Γιατί «το δικαίωμα στο όνειρο που το έχουν όλοι οι άνθρωποι παίρνει την αληθινή του διάΒ­σταση, όταν τα παιδιά ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο».

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού η UNICEF σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Δρομέων και την Πακιστανική Κοινότητα της Αθήνας διοργάνωσε Μαραθώνιο Αγάπης με εκκίνηση την Διονυσίου Αρεοπαγίτου , διαδρομή μέσω Περιστερίου , Πειραιά και κατάληξη στο Ζάππειο Μέγαρο με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά θύματα του πρόσφατου σεισμού στο Πακιστάν.

    [03] Βάσω Παπανδρέου για προτεραιότητες ΠΑΣΟΚ

    "Τρείς προτεραιότητες θα έχει το ΠΑΣΟΚ όταν θα πάρει την εξουσία:παιδεία, παιδεία,παιδεία!" δηλώνει η κ.Βάσω Παπανδρέου στην "Κυριακάτικη Ελευθροτυπία".

    Η κ.Παπανδρέου πιστεύει ότι " η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές" και επαναλαμβάνει την πρόβλεψή της ότι "ο Γιώργος θα γίνει πρωθυπουργός πολύ πιό γρήγορα απ'όσο νόμιζαν ορισμένοι".

    Καλεί τον Κ.Καραμανλή να ζητήσει συγνώμη από τον Κ.Σημίτη γιατί τον αποκάλεσε "αρχιερέα της διαπλοκής" και θεωρεί ότι " οι μεθοδεύσεις της ΝΔ κατά του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της διαπλοκής έχουν καταρρεύσει και τώρα πρέπει να απολογηθεί".

    Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με άρθρο-παρέμβαση στο "Εθνος της Κυριακής",αναφέρεται στην αδράνεια της κυβέρνησης να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα,όπως είναι τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ,το ασφαλιστικό και η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής,τα οποία μεταθέτει.

    Ο κ.Πάγκαλος προτείνει αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις των ΔΕΚΟ, να δρομολογηθεί άμεσα το ασφαλιστικό και να εφαρμοστεί εδώ και τώρα ο υπάρχων σχεδιασμός για τις χωματερές.

    Οσο για το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ότι πρέπει να υιοθετήσει υπαρκτές και βιώσιμες λύσεις,χωρίς συμβιβασμούς με τις υπάρχουσες λαϊκίστικες πιέσεις.

    [04] Πρόταση Αλογοσκούφη για δήμο Αθηναίων

    Πρόταση-έκπληξη για τις υποψηφιότητες των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, καταθέτει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης,στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία",δηλώνοντας ότι " μιά καλή υποψηφιότητα θα ήταν της Γιάννας Αγγελοπούλου, την οποία κατατάσσει πολιτικά " στον παραταξιακό χώρο" της ΝΔ.

    Ο υπουργός Οικονομίας σημειώνει ότι " τα σενάρια περί πρόορων εκλογών δεν βοηθούν την οικονομία" και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση " όχι απλώς τετραετίας, αλλά οκταετίας".

    Ο κ.Αλογοσκούφης τέλος προαναγγέλλει αλλαγές στους διοικητές των ΔΕΚΟ, λέγοντας "όσοι δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους παύονται". και αφήνει να εννοηθεί ότι ο Γ.Παλαιοκρασσάς έπρεπε να έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό.

    Η δήμαρχος Αθηναίων κ.Ντόρα Μπακογιάννη,αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στην "Απογευματική της Κυριακής" ότι "τους πρώτους μήνες του 2006 θα πάρει τις τελικές αποφάσεις της για το άν θα επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή".

    Η κ.Μπακογιάννη τονίζει ότι είναι διαρκώς "σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή" και ξεκαθαρίζει σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής της ότι δεν υπάρχουν " ούτε όροι,ούτε προαπαιτούμενα.Υπάρχουν,όμως, συνεννοήσεις και ιεράρχηση στόχων.Και αυτό γίνεται ανάμεσα σε στελέχη με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού".

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Αναστάσης Παπαληγούρας, με συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", αποσαφηνίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι "η κάθαρση δεν έχει χρονοδιάγραμμα γιατί δεν μπορεί να γίνει με μισές δουλειές". Αναφερόμενος στο βάθος του προβλήματος, υπογραμμίζει: "Αποδεικνύεται ότι το λαθρεμπόριο Δικαίου ήταν μια πολυδαίδαλη επιχείρηση".

    Επιπλέον ο κ.Παπαληγούρας εκπονεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περίπου 60 λειτουργούς με στόχο να απαλλαγεί η Θέμις από τους ανεπαρκείς και με προβλήματα υγείας δικαστικούς.

    [05] Υπολογιστές σε μαθητές μοίρασε ο πρωθυπουργός

    Σε ειδική εκδήλωση ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, έδωσαν τους πρώτους 129 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε ισάριθμους μαθητές από σχολεία της Αττικής, που πηγαίνουν στην πρώτη, δευτέρα και τρίτη τάξη Γυμνασίου και αρίστευσαν.

    Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του επισήμανε ιδιαίτερα την σημασία και σπουδαιότητα της κοινωνίας της πληροφορίας, για να κερδίσουμε, όπως είπε, τη νέα εποχή.

    Τόνισε ακόμη ότι η νέα γενιά έχει οράματα και κάλεσε τους νέους να μην ακούν διάφορα που λέγονται περί του αντιθέτου.

    Επισήμανε την αξία και την σημασία του δίπτυχου: Παιδεία-Πολιτισμός, χαρακτηρίζοντάς τα ως τα μεγάλα όπλα και η ισχύς μας. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα όταν αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία λέγοντας ότι χαίρεται τα παιδιά, ιδιαίτερα από τότε που και ο ίδιος απέκτησε παιδιά.

    Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα διανεμηθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους αριστούχους.

    Μάλιστα η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, τόνισε κι εκείνη με τη σειρά της την σημασία της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Ενώ μιλώντας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τόνισε ότι με την προσφορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιβραβεύεται η προσπάθεια και ο κόπος των αριστούχων μαθητών.

    [06] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΕΚ

    Την παραίτησή του, που έγινε αποδεκτή, υπέβαλε χθές στον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλου ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) Αγγελος Οικονομόπουλος. Στη σχετική επιστολή που έστειλε στο προϊστάμενό του υπουργό, ο κ. Οικονομόπουλος δεν αναλύει τα αίτια που τον οδήγησαν στην παραίτηση και αναφέρει αόριστα προσωπικούς λόγους,ωστόσο σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου, υπήρξε πρόβλημα συνεργασίας του κ. Παναγιωτόπουλου με τον κ. Οικονομόπουλο, ενώ αφορμή για την παραίτηση στάθηκε η αναβολή παράδοσης εργατικών κατοικιών στα Γιάννενα και στη Θεσπρωτία, γεγονός το οποίο προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των δικαιούχων.

    Σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Οικονομόπουλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, είπε ότι άλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος οδηγήθηκε στην έξοδο, ενόψει της δημοσιοποίησης από τον Τύπο σοβαρότατων καταγγελιών εναντίον του για θέματα διαφθοράς.

    Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Αυτοί που επί είκοσι ολόκληρα χρόνια επέδειξαν μηδενική αντίδραση στη διαφθορά, αυτοί που μόνη έγνοια τους ήταν η ολική συγκάλυψη και η πλήρης ατιμωρησία, δεν μπορούν να παριστάνουν σήμερα τους τιμητές. Πολύ περισσότερο όταν το μόνο ενδιαφέρον τους σε σχέση με τη Δικαιοσύνη ήταν το πώς θα αποφύγουν την κρίση της.

    Οι όψιμες κορώνες τους για τη διαφάνεια είναι υποκριτικές. Δεν πείθουν κανέναν όταν από καταγγελλόμενοι αυτοχρίζονται καταγγέλλοντες. Είναι αναξιόπιστοι. Προκαλούν βάναυσα τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Προσβάλλουν την μνήμη των πολιτών».

    Απάντηση Παναγιωτόπουλου σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ»

    "Θεωρώ επιβεβλημένο να διερευνηθούν άμεσα και διεξοδικά από τον εισαγγελέα οι καταγγελίες που αναγράφονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» και αφορούν τον χειρισμό υποθέσεων του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, από τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΟΕΚ Άγγελο Οικονομόπουλο", αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλος.

    Στόχος αυτών των ενεργειών, προσθέτει ο υπουργός, είναι "να αποδειχθεί τι ακριβώς έγινε στην πραγματικότητα, να αναδειχθούν οι τυχόν υπάρχουσες ευθύνες και να βρεθούν - εκεί που υπάρχουν - οι πραγματικοί ένοχοι". "Από την πλευρά μου", καταλήγει, "θα πράξω ό,τι χρειάζεται για να διευκολύνω την έρευνα αυτή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 December 2005 - 22:48:05 UTC