Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Καρδίτσα ο Παπανδρέου
  • [02] Ολοκληρώνεται το συνέδριο νεολαίας ΣΥΝ
  • [03] Στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη ο Καραμανλής
  • [04] Καταγγελίες Παλαιοκρασσά
  • [05] Νέα επιδείνωση του καιρού
  • [06] Στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη ο Καραμανλής
  • [07] Στην Καρδίτσα ο Παπανδρέου
  • [08] Στόχος η απλούστευση της φορολογίας
  • [09] Ομιλία κ.Γ.Παπανδρέου στην Καρδίτσα

  • [01] Στην Καρδίτσα ο Παπανδρέου

    Την Καρδίτσα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εξόρμησης που πραγματοποιούν κορυφαία στελέχη του κινήματος με στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για την κατάσταση της οικονομίας, με αφορμή και την επικείμενη συζήτηση του προϋπολογισμού, τον επόμενο μήνα στη Βουλή.

    Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με αγρότες και θα μιλήσει το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας.

    Στο μεταξύ για πρωτοφανή ανικανότητα να διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας κατηγορεί την κυβέρνηση η κυρία Βάσω Παπανδρέου, σε συνέντευξή της στο "Εθνος της Κυριακής". Η υπεύθυνη για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, κάνει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το ότι έχει ήδη οδηγήσει την οικονομία σε αδιέξοδα και προβλέπει ότι το 2006 είναι κρίσιμο έτος. Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζει ότι " όποτε κι αν γίνουν το ΠΑΣΟΚ θα είναι νικητής" και χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση παρένθεση.

    Εξάλλου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μαρία Δαμανάκη, δηλώνει στην " Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ότι "το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει βάση" η οποία " θα είναι ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής".Η κ.Δαμανακη σημειώνει ότι το "όραμά μου ήταν πάντα μια μεγάλη αριστερά με φιλοδοξίες" και εκφράζει την πεποίθηση ότι "το μέλλον της αριστεράς δεν μπορεί να προκύψει σε αντιπαλότητα με το ΠΑΣΟΚ".

    [02] Ολοκληρώνεται το συνέδριο νεολαίας ΣΥΝ

    Με την ψήφιση συνεδριακών κειμένων και την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου και νέου Γραμματέα, ολοκληρώνονται σήμερα οι τετραήμερες εργασίες του 4ου Συνεδρίου της Νεολαίας του Συνασπισμού.

    Στις διαφορές της Νεολαίας του Συνασπισμού από τις άλλες πολιτικές Νεολαίες εστίασε την ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της που πραγματοποιείται σε αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, επέκρινε τις διαδικασίες τονίζοντας : "Υπάρχουν χώροι κομματικοί όπου η οργάνωση διαλύεται με απόφαση προεδρική. Σκεφθείτε να εμφανιζόταν εδώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ και να σας πρότεινε ποιόν γραμματέα νεολαίας θα έχετε. Εδώ μια πρόταση για έναν υποψήφιο δήμαρχο και δημιούργησε τόσες εντάσεις".

    Οσον αφορά την οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ υπογράμμισε: "Ευτυχώς είμαστε πάρα πολύ διαφορετικοί. Ευτυχώς έχουμε μια εφημερίδα την "Αυγή", που λέει ότι στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ μπορείτε να δείτε τα εξής πολιτιστικά συγκροτήματα. Χρειάζεται διάλογος και όχι μια διδασκαλία αντιπαράθεσης και διάλυσης της Αριστεράς."

    Μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες της Νεολαίας του ΣΥΝ που πηγάζουν τόσο από τις ιδεολογικές αναζητήσεις της όσο και από τις περιορισμένες δυνάμεις της και την αδυναμία να εκφράσει τις απόψεις αυτές επαρκώς μέσα από τα ΜΜΕ, σημείωσε : "Δεν είστε και δεν μπορεί να είστε μια νεολαία καθώς πρέπει. Είστε μια νεολαία που κινείται πλάϊ σ΄ένα κόμμα του οποίου οι πολιτικές προτάσεις ξεφεύγουν από τα όρια του συστήματος.Αυτό είναι αναγκασμένο το κόμμα να το κάνει παίρνοντας υπόψη τις δυνάμεις του, τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και την αδυναμία του να εκφράσει τις απόψεις του μέσα από τα ΜΜΕ".

    Εκανε επίσης μνεία "σε συντρόφους που χάθηκαν μέσα στα χρόνια παρά την πρωταγωνιστική συμμετοχή τους στους αγώνες (Μάης ΄68, Πολυτεχνείο κλπ),καταλήγοντας σ΄ένα δρόμο που σε σχέση με τον παράδεισο των ονείρων τους ήταν μια προσωπική κόλαση".

    Χαρακτήρισε μεταβατική την πορεία του ΣΥΝ και πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος στόχος είναι να μην περάσει η αντίληψη ότι η ιστορία, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο θα συνεχισθεί χωρίς τη νεολαία.

    [03] Στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη ο Καραμανλής

    Στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Στο περιθώριο της διάσκεψης δεν αποκλείεται ο κ. Καραμανλής να έχει σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

    Χθές διεξοδική αναφορά στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, στις προτεραιότητες και στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, αλλά και δριμεία επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ περιελάμβανε η ομιλία του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λάρισας.

    Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε για σύγκρουση της κυβέρνησης με τα προβλήματα και για αποτελέσματα τα οποία είναι ήδη ορατά. Αναφέρθηκε στην πολιτική της ήπιας προσαρμογής στην Οικονομια, η οποία "οδηγεί στην ουσιαστική βελτίωση των δηυμοσιονομικών μεγεθών με το μικρότερο δυνατό κόστος στις πλάτες των φορολογουμένων" και τόνισε ότι "τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο". Σε ό,τι αφορά τον Προϋπολογισμό του 2006, ο οποίος κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε για "αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων και για τόνωση της απασχόλησης, ιδιαίτερα στις περιοχές της περιφέρειας και στις κοινωνικές ομάδες που πλήττει περισσότερο η ανεργία". Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης την αναζωογήνηση της ελληνικής περιφέρειας, με την τόνωση της γεωργίας, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

    Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι "αυτοί που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση φτάνουν τώρα να μιλούν σαν ένα κόμμα που ιδρύθηκε μετά τις εκλογές, σαν να μην έχουν παρελθόν, σαν να ξέπλυναν από πάνω τους τις ευθύνες που τους βαραίνουν". Και συνέχισε: "Είκοσι χρόνια στην κυβέρνηση, τι έκαναν; Τίποτα! Μεγάλα λόγια τότε, ψεύτικα μεγάλα λόγια και σήμερα. Δεν άλλαξαν καθόλου, δεν μπορούν να αλλάξουν". Ειδικότερα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι "ο ευαγγελιστής υποτίθεται της «ανανέωσης», φτάνει στο σημείο να απαιτήσει από τα ΜΜΕ να προβάλλουν τα στελέχη της αρεσκείας του. Η απαίτηση του κυρίου Παπανδρέου είναι ακόμη μια απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. Ότι δεν είναι παρά ένα μόνο κομμάτι του πλέγματος της αντίδρασης. Ενός πλέγματος που λειτουργεί με συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι, αθέμιτες εξυπηρετήσεις και ανταποδοτική λογική. Ενός πλέγματος που μπροστά στην εξασφάλιση διαφόρων συμφερόντων, δεν διστάζει να παρακάμψει βασικές αρχές της δημοκρατίας: την ανεξαρτησία των ΜΜΕ, την ισονομία, τη διαφάνεια. Αυτό που πέτυχε με την απαίτησή του αυτή ο κύριος Παπανδρέου ήταν να καταδείξει ότι το κόμμα του δεν είναι παρά ο πολιτικός εκφραστής όλων όσοι έχουν λόγο να φοβούνται την πολιτική αλλαγή".

    Απάντηση Αθανασάκη

    "Ο καθημερινός ψεύτης της κυβέρνησης της Ν.Δ., είτε μιλά για το δήθεν πλούσιο έργο της κυβέρνησης, είτε επιτίθεται εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του, επιβεβαιώνει ότι, στο στόμα του οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Ο λόγος του, ο λόγος της κυβέρνησης της Ν.Δ., γίνεται συνώνυμος του ψέματος, της διαστρέβλωσης και της υποκρισίας. Αλλά, με ψέματα, ύβρεις και απίθανες ανοησίες, ούτε καν καλή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση δεν μπορείς να κάνεις. Πολύ περισσότερο, δεν μπορείς να κυβερνήσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχετικά με την ομιλία του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας.

    [04] Καταγγελίες Παλαιοκρασσά

    Η ΔΕΗ κινδυεύει να μετατραπεί σε προβληματική επιχείρηση, προειδοποιεί ο πρόεδρος της επιχείρησης Γιάννης Παλαιοκρασσάς σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριάκης".

    Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, επισημαίνει ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ρεύματος αναπροσαρμόζουν τα τιμολόγια τους όταν αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων, ενώ στη ΔΕΗ επιβάλλεται κρατικό τιμολόγιο που της απαγορεύει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

    Ο κ.Παλαιοκρασσάς, καταγγέλλει το "σύστημα ιδιότυπης μαφίας που διαιρεί τους Ελληνες σε προστάτες και προστατευόμενους". Αποκαλύπτει την "ορχήστρα της διαπλοκής" με όργανα τα μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, δημοσιογράφους,υπαλλήλους ΔΕΚΟ, αλλά και μαέστρους "υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη υπουργείων".

    Η μόνη ηγεσία,επισημαίνει, που είχε το ανάστημα να κάνει κάθαρση είναι της Δικαιοσύνης και αποδίδει την εντονη πολεμική που δέχεται στο μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων των 900 εκατ.ευρώ της δεη, αλλά και τις ετήσιες προμήθειες 1,7 δισ. της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

    Συνέντευξη Αλογοσκούφη-Σουφλιά

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης,σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", παραδέχεται ότι το 2006 θα είναι μια δύσκολη χρονία και δεν αποκλείει νέους φόρους αν παραστεί ανάγκη. Ζητεί εμμέσως ανασχηματισμό και αποδέχεται ότι υπάρχουν υπουργοί που δεν τον συμπαθούν.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα,θεωρεί ότι "κομβικό σημείο για την αλλαγή στους θεσμούς του τόπου και κατ' επέκταση στη νοοτροπία του Ελληνα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος". Πρέπει να γίνουν κρίσιμες αλλαγές, ορισμένες από τις οποίες υποστηρίζω εδώ και μια δεκαετία.

    Ο κ.Σουφλιάς τόνισε ότι πρέπει τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν θα "απλώνουν χέρι" πιά στη δημόσια διοίκηση. Το κράτος έχει συνέχεια που δεν πρέπει να διακόπτεται από κομματικά συμφέροντα.Ετσι θα έχουμε επιτέλους αξιοκρατία και μια δημόσια διοίκηση αποδοτική.

    Ο υπουργός επεσήμανε επίσης ότι "εμείς οι πολιτικοί και εσείς των ΜΜΕ πρέπει να πάψουμε να παίζουμε τον "παπά".Υποκρισία,υπερβολές,ψέμματα και αλήθειες ανακατεμένα για να υπηρετούν σκοπιμότητες.Ολα αυτά θολώνουν τις αρχές και τις αξίες κάθε πολίτη".

    [05] Νέα επιδείνωση του καιρού

    Σε επιφυλακή βρίσκεται και πάλι ο κρατικός μηχανισμός, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται νέος κύκλος βροχοπτώσεων, που ήδη επηρεάζουν τα δυτικά και σύντομα θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

    Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκάλεσαν οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις σε Λακωνία, Μεσσηνία, Λέσβο και Ανατολική Αττική. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση που ζημιών που ροκλήθηκαν σε έργα υποδομής.

    Κακοκαιρία με σφοδρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες πλήττει πολλές χώρες της Ευρώπης. Στη Γαλλία τρεις άστεγοι πέθαναν από το κρύο ενώ σε λευκό κλοιό βρίσκεται το Παρίσι και το βόρειο τμήμα της χώρας. Στη Βρετανία η κακοκαιρία είναι πρωτοφανής με τα χιόνια να έχουν αποκλείσει εκατοντάδες αυτοκίνητα , ενώ προκάλεσαν και τον εκτροχιασμό τρένου, στη Σκωτία. Στη Γερμανία χιλιάδες οδηγοί έμειναν επί ώρες αποκλεισμένοι στους δρόμους, ενώ πολλά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση. Στα λευκά είναι το Βέλγιο και η Ολλανδία, ενώ χιονοπτώσεις πλήττουν ολόκληρη την Ισπανία, ακόμα και τη Μαδρίτη, αλλά και την κεντρική και βόρεια Πορτογαλία.

    [06] Στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη ο Καραμανλής

    Στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Στο περιθώριο της διάσκεψης δεν αποκλείεται ο κ. Καραμανλής να έχει σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

    "Αν η Τουρκία θέλει, πράγματι, να προσεγγίσει την Ένωση, πρέπει να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και να ανταποκριθεί στις προτάσεις των 25", δηλώνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ισπανική εφημερίδα ABC και έχει τίτλο: "Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν πρέπει να αντιβαίνει στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

    Ο κ. Καραμανλής, ερωτάται για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. " Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων της στην ΝΑ Ευρώπη, αφού θεωρεί ότι η περιοχή θα είναι πλήρως ευρωπαϊκή, θα γίνονται απολύτως σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα εφαρμόζονται οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Για αυτό στηρίζουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας που βρίσκεται στην πορεία της προς την Ευρώπη, που προσαρμόζεται σταδιακά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα λειτουργεί με βάση αυτές τις αρχές. Πιστεύουμε ότι έτσι υπάρχουν νέες προοπτικές ειρήνης, καλής γειτονίας, συνεργασίας, οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των δύο λαών. Εάν, πράγματι, θέλει η Τουρκία να προχωρήσει προς την Ευρώπη, υποχρεούται να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΕ και βέβαια να σέβεται τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης και το Διεθνές Δίκαιο. Και, φυσικά, αυτό θα πρέπει να αντανακλάται και στη συμπεριφορά της προς τους γείτονές της", επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

    Σε ερώτηση σχετικώς με το γεγονός ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ τουρκικά στρατεύματα παραμένουν στο βόρειο τμήμα του νησιού, ο κ. Καραμανής αναφέρει: " Η Κύπρος είναι πράγματι ένας σημαντικός παράγοντας στην Ανατολική Μεσόγειο, μέλος της ΕΕ από την 1η Μαΐου 2004. Η Τουρκία είναι υποψήφια για ένταξη χώρα, που στις 3 Οκτωβρίου ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, και υπό την ιδιότητά της αυτή έχει αναλάβει όλες τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις, η εκπλήρωση των οποίων θα της επιτρέψει να καταστεί πλήρες μέλος. Η ΕΕ έχει πάρει θέση απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήματα τόσο με το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο όσο και με το κείμενο της γνωστής Αντιδήλωσης στη Δήλωση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και με όλα τα συναφή έγγραφά της. Στην Αθήνα αναμένεται πλέον από την Τουρκία να επιδείξει τη βούλησή της για επίτευξη προόδου στην ευρωπαϊκή της πορεία. Οι σχετικές αποφάσεις της ΕΕ υπαγορεύουν στην Τουρκία ένα ξεκάθαρο ευρωπαϊκό πλαίσιο και ορίζουν μια συγκεκριμένη διαδικασία, που δεν είναι δυνατό να παραμεριστούν ούτε να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης".

    Ο κ. Καραμανλής αναλύει για την ABC την τις ευρωμεσογεικές προοπτικές της Αθήνας, εξηγώντας την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση -με την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Βαρκελώνης πριν από 10 χρόνια- στη συνεργασία με τις άλλες χώρες της Μεσογείου. "Για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες της ΕΕ, η επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής έχει μεγάλη σημασία. Η περιοχή της Μεσογείου αποτελεί την άμεση γειτονιά μας. Είμαστε οι αμεσότεροι αποδέκτες των όποιων εξελίξεων λάβουν χώρα σε αυτή. Είμαστε και πιο εξοικειωμένοι με τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής. Για αυτό πιστεύω ότι είμαστε η καλύτερη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας. Ισπανία και Ελλάδα έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής με σκοπό την καλύτερα συντονισμένη δράση στη Μεσόγειο και στον τομέα της λαθρομετανάστευσης", δηλώνει ο πρωθυπουργός.

    Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τις χώρες της Μεσογείου, ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι η Ελλάδα, "έχοντας υποφέρει επί μακρόν από τη μάστιγα της τρομοκρατίας, συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για την καταπολέμησή της. Η Ελλάδα έχει επικυρώσει τις δώδεκα διεθνείς συνθήκες κατά της τρομοκρατίας, και εφαρμόζει τις Αποφάσεις 1373 και 1566 του ΣΑ του ΟΗΕ. Υποστηρίζουμε ότι οι αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες δεν θα πρέπει να αντιβαίνουν στον Χάρτη του ΟΗΕ και στο Διεθνές Δίκαιο. Συνεργαζόμαστε στενά με φίλες χώρες, και η συνεργασία μας αυτή είναι πολύ αποτελεσματική αφού βοήθησε τόσο στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», καθώς και στη διεξαγωγή των πλέον ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού αυτού. Η ΕΕ έχει καθορίσει μία αντιτρομοκρατική στρατηγική και πιστεύουμε σβ αυτή".

    Ερωτώμενος για τη Μέση Ανατολή και τους τρόπους προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα, ο πρωθυπουργός, αφού διευκρινίζει ότι "η Ελλάδα διατηρεί καλές σχέσεις με τις χώρες της περιοχής που βασίζονται στην παράδοση, αλλά και που παρουσιάζουν ευκαιρίες για μελλοντική συνεργασία και συνεπώς ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα και την ευημερία της, εξηγεί: "Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προσέγγιση και τη συνεργασία των χωρών αυτών με την ΕΕ γιατί θεωρούμε ότι είναι καθοριστική η ευεργετική επίδραση που μπορεί να έχει η Ένωση για την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε έτοιμοι να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πρωτοβουλίες που αφορούν τον πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα. Η Ελλάδα, εξάλλου, μπορεί να προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτήσει από το χώρο των Βαλκανίων, που μετατράπηκε από πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης σε ένα χώρο σταθερότητας, ευημερίας και ενσωμάτωσης. Υποστηρίζουμε τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εκείνες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη των χωρών της περιοχής, αλλά πιστεύουμε ότι αυτές θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα εσωτερικών διεργασιών. Προσδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση του Διαπολιτισμικού Διαλόγου μέσω της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να στηρίξουμε το Ίδρυμα για το Διαπολιτισμικό Διάλογο. Στηρίζουμε επίσης τις προσπάθειες για μία λύση του Μεσανατολικού Προβλήματος, που θα βασίζεται στην αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους και την εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ. Πιστεύουμε όμως ότι μια διαρκής και βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή προϋποθέτει και τη συμφιλίωση με όλα τα γειτονικά κράτη".

    Συνέντευξη στο πρακτορείο EFE

    «Εχοντας υπόψη μας τις σημαντικές αλλαγές που σημειώθηκαν στη διεθνή σκηνή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σαφές ότι έφτασε η ώρα κι εμείς να αλλάξουμε τον ρυθμό της συνεργασίας», ανέφερε ο κ.Καραμανλής παραμονές της αναχώρησής του στη Βαρκελώνη σε αποκλειστική συνέντευξή του στο πρακτορείο EFE στην Αθήνα.

    «Δεν περιμένουμε να ληφθούν αποφάσεις, πρόσθεσε ο Ελληνας πρωθυπουργός. Πρέπει να είμαστε πραγματιστές. Όμως, μπορούμε να δώσουμε μία νέα ώθηση στον διάλογο για τις προτεραιότητες στην περιοχή», μεταξύ των οποίων επισήμανε «την οικονομική συνεργασία και τις σχέσεις ανάμεσα στις μεσογειακές χώρες, μέλη της ΕΕ και εκείνες που είναι εκτός Ευρώπης, όπως είναι οι χώρες της Βόρειας Αφρικής».

    Ο κ.Καραμανλής απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως είναι «η τρομοκρατία και η ασφάλεια των πολιτών, η προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και των αρχών της δημοκρατίας», και εξέφρασε την προσδοκία η Διαδικασία της Βαρκελώνης «να εγγυηθεί την ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής μέσα σε ένα πλαίσιο ενισχυμένης κοινωνικής συνοχής και ισότητας ευκαιριών».

    «Παρότι η κάθε χώρα έχει συνάψει τις δικές της συμφωνίες, υπάρχουν κοινά στοιχεία αφού πρόκειται για μεγάλης σημασίας ζητήματα για τα οποία πρέπει να αναπτυχθούν κοινές δράσεις. Ούτε ο διάλογος με τις μη ευρωπαϊκές χώρες, ούτε τα ζητήματα σχετικά με τη λαθρομετανάστευση ή με την οικονομική συνεργασία, μπορούν να αντιμετωπιστούν από μία χώρα και μόνο», υποστήριξε ο Καραμανλής.

    Ο Πρωθυπουργός απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην «πρωτοβουλία που συμφωνήσαμε από κοινού με το φίλο μου τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Χοσέ Λουις Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, με σκοπό να προωθηθεί η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής», για την οποία λέγεται ότι «απόλαυσε θετικής αποδοχής, παρότι μένουν ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε».

    Στον τομέα της διμερούς συνεργασίας, ο Καραμανλής ανακοίνωσε ότι σε ένα κοντινό μέλλον θα παρουσιαστεί μία πρόταση για την χρηματοδότηση μίας μελέτης με σκοπό την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των θαλάσσιων συνόρων.

    [07] Στην Καρδίτσα ο Παπανδρέου

    Δέκτης μιας σειράς προβλημάτων υπήρξε αργά το μεσημέρι, από δεκάδες αγρότες στο δημοτικό διαμέρισμα Καρποχωρίου, του Δήμου Σοφάδων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στο Νομό Καρδίτσας και σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε καφενείο του χωριού.

    Το Καρποχώρι, μια περιοχή καθαρά γεωργοκτηνοτροφική, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καρδίτσας, όπως τόνισαν όσοι από τους αγρότες παρέστησαν στη ενημερωτική συγκέντρωση, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα που είναι απόλυτα συνυφασμένα με την πορεία του αγροτικού κλάδου στη χώρα μας, ζητώντας παράλληλα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να φροντίσει για πιο συχνή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση και πληροφόρηση για όσα καινούργια φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Οι αγρότες μάλιστα δεν δίστασαν να τονίσουν πως δεν γνωρίζουν τι πρέπει να καλλιεργήσουν τα επόμενα χρόνια, διευκρινίζοντας, πως αρκετά αγροτικά νοικοκυριά υπό το βάρος των χρεών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα πλέον επιβίωσης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού άκουσε προσεκτικά όλες τις τοποθετήσεις των αγροτών, εξαπέλυσε στη συνέχεια, σκληρή κριτική για τις πολιτικές επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, στον αγροτικό τομέα, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

    «Ο αγροτικός κόσμος ζει τα μεγάλα λόγια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη σκληρή πραγματικότητα. Πολλά έταξαν στους αγρότες, χωρίς όμως κανένα θετικό αποτέλεσμα για τον αγροτικό κόσμο. Αντίθετα τα πράγματα εξελίσσονται χειρότερα για το σύνολο των αγροτών. Μάλιστα προεκλογικά έλεγαν «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» αν και γνώριζαν πως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να ισχύσει στα πλαίσια των πολιτικών της Ε.Ε. Γνώριζαν λοιπόν πως αυτά που έλεγαν ήταν ψέματα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να τονίσει με κατηγορηματικό τρόπο, πως οι ρίζες του κόμματός του παρά τα λάθη και τις όποιες δυσκολίες είναι κοντά στον αγροτικό κλάδο, προσθέτοντας:

    « Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά χωρίς πυξίδα, χωρίς στόχους σε ό,τι έχει σχέση με τα προβλήματα των αγροτών αλλά και όσα νέα έρχονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός της χώρας αν και το υποσχέθηκε προεκλογικά, μάχες δεν δίνει στις Βρυξέλλες. Η λογική της Νέας Δημοκρατίας είναι να ξαναγυρίσουμε στους προνομιούχους, σε αυτούς που έχουν τα μέσα και στους μη προνομιούχους, σε αυτούς που δεν τα έχουν. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα και πολιτική η οποία αντιμετωπίζει ισότιμα όλους. Γιατί εμείς πιστεύουμε πως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά για τον Έλληνα αγρότη. Και η Ελληνική επαρχία μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ανάπτυξης της χώρας μας».

    Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε, πως θα πρέπει να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ βαμβακιού και αγοράς, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα για τον αγροτικό κλάδο και θα το εφαρμόσει όταν έρθει στην εξουσία και μάλιστα σύντομα, όπως διευκρίνισε.

    Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου, μετείχε σε κλειστή κομματική σύσκεψη, ενώ μίλησε και με εθελοντές του διαδικτύου.

    [08] Στόχος η απλούστευση της φορολογίας

    Τη μη λήψη έκτακτων φορολογικών μέτρων στην διάρκεια εφαρμογής του Προϋπολογισμού του 2006 θέτει ως στόχο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξη που παραχωρεί στο "Βήμα της Κυριακής", χωρίς ωστόσο να αποκλείει νέα φορολογία στα τσιγάρα και στα καύσιμα, όταν ομαλοποιηθεί η αγορά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Ως κύριο όραμά του για το έργο του στο Υπουργείο ο ίδιος αναδεικνύει την απλούστευση της φορολογίας και την σταδιακή μείωσή της για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα στο 25%, αρχίζοντας από το 2007.

    Ο κ. Αλογοσκούφης επισημαίνει ακόμη ότι η πραγματική αύξηση στις αποδοχές των εραζομένων για το 2006 θα είναι στο 1,7%, αν υπολογίσει κανείς τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και τονίζει "αυτό αντέχουμε, αυτό δίνουμε". Επισημαίνει ωστόσο τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και την έστω και μικρή μείωση της ανεργίας, ενώ εκτιμά ότι οι πολίτες ζουν καλύτερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. "Αναγνωρίζω ότι δεν ζουν όπως κι εγώ θα 'θελα. Πρέπει όμως πρώτα να λύσουμε τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας για να λύσουμε και τα κοινωνικά θέματα. Τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων για ψευδοπαροχές χωρίς πρόγραμμα που μονο ζημία προκαλούν δεν θα τα κάνω", δηλώνει.

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κυβερνητικού ανασχηματισμού, ο υπουργός εκφράζει την άποψη ότι "δεν μπορεί να γίνει ανασχηματισμός πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού" και συνεχίζει: "Από κει και πέρα ο πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του. Ξέρω ότι δεν του αρέσουν οι ανασχηματισμοί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει και ποτέ". Ο ίδιος πάντως ομολογεί ότι αν και μάλλον "θα περάσει και άλλος χρόνος σε αυτό τον άχαρο ρόλο", σκέπτεται πάντα θετικά τον τομέα του Πολιτισμού.

    Συνέντευξη Σιουφλιά

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, θεωρεί ότι "κομβικό σημείο για την αλλαγή στους θεσμούς του τόπου και κατ' επέκταση στη νοοτροπία του Ελληνα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος". Πρέπει να γίνουν κρίσιμες αλλαγές, ορισμένες από τις οποίες υποστηρίζω εδώ και μια δεκαετία.

    Ο κ.Σουφλιάς τόνισε ότι πρέπει τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν θα "απλώνουν χέρι" πιά στη δημόσια διοίκηση. Το κράτος έχει συνέχεια που δεν πρέπει να διακόπτεται από κομματικά συμφέροντα. Ετσι θα έχουμε επιτέλους αξιοκρατία και μια δημόσια διοίκηση αποδοτική.

    Ο υπουργός επεσήμανε επίσης ότι "εμείς οι πολιτικοί και εσείς των ΜΜΕ πρέπει να πάψουμε να παίζουμε τον "παπά". Υποκρισία, υπερβολές, ψέμματα και αλήθειες ανακατεμένα για να υπηρετούν σκοπιμότητες. Ολα αυτά θολώνουν τις αρχές και τις αξίες κάθε πολίτη".

    [09] Ομιλία κ.Γ.Παπανδρέου στην Καρδίτσα

    Σκληρή κριτική εξαπέλυσε από την Καρδίτσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, χρησιμοποιώντας σε ορισμένες περιπτώσεις βαρείς χαρακτηρισμούς για τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές σε θέματα που αφορούν την οικονομία και τον αγροτικό κλάδο, τονίζοντας πως στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν θα τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη δύναμη που άλλαξε τον τόπο με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην αρχή και τον Κώστα Σημίτη αργότερα, προσθέτοντας: το σύνθημά μας "αλλάζουμε εμείς για να αλλάξουμε την Ελλάδα δείχνει ότι μαθαίνουμε από το παρελθόν, αξιοποιούμε την εμπειρία μας, αλλάζουμε τον εαυτό μας".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο παρελθόν της σημερινής κυβέρνησης χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς: "Εμείς, κρατώντας την εμπειρία μας και αξιοποιώντας το καινούργιο, το νέο, στρεφόμαστε ενάντια σε αυτό που δεν θέλει και δεν αφήνει τη χώρα να προχωρήσει. Ενάντια στην συντηρητική κυβέρνηση της ΝΔ, ενάντια στην κυβέρνηση Καραμανλή, ενάντια στη νέα κυβέρνηση που προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα. Επίσης, ενάντια στη νέα κυβέρνηση που αποδεικνύει καθημερινά ότι η δεξιά δεν αλλάζει, ότι είναι η ίδια που ήταν το 90-93, οι ίδιοι που ήταν και παλιότερα".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην αγορά των F16, τόνισε πως πρόκειται για ένα τεράστιο κόστος για τον ελληνικό λαό. Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για αδιαφανείς διαδικασίες στις προσλήψεις στο δημόσιο και στην επανασύσταση του κομματικού κράτους, για τις μεταθέσεις και τις αλλαγές διευθυντών με γαλάζιους υπηρέτες του κομματικού κράτους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία όπως είπε καταρρέει, για να εξηγήσει: "Υποσχόταν ο κ. Καραμανλής ότι ο πληθωρισμός του 2005 θα έπεφτε στο 3%. Αντί αυτού τα νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το ζυγό της ακρίβειας, η ανασφάλεια εντείνεται, ενώ η αγορά δρα ανεξέλεγκτη και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας πολλαπλασιάζονται".

    Ο κ. Παπανδρέου στην κεντρική του ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Καρδίτσας αναφέρθηκε και στις συντάξεις του ΟΓΑ λέγοντας: "Υποσχόταν ότι οι συντάξεις του ΟΓΑ θα διαμορφώνονταν στα 320 ευρώ από τα 200 που ήταν το 2004. Η φετινή αύξηση ήταν μόλις 12 ευρώ, ενώ η αύξηση για το 2006 αναφέρεται ότι θα είναι περίπου στο ίδιο ποσό. Μετά από δυο χρόνια θα διαμορφωθούν στα 220 ευρώ περίπου και θα υπολείπονται κατά εκατό ευρώ της προεκλογικής της υπόσχεσης".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αυτούς τους 20 μήνες της κυβέρνησης Καραμανλή λέγοντας πως η εικόνα είναι απογοητευτική, ενώ εξηγώντας για αυτή την κατάσταση αφού δήλωσε πως δεν προήλθε τυχαία, πρόσθεσε: "Οφείλεται στην απόφασή της να αναδιανείμει τον εθνικό πλούτο υπέρ των οικονομικά ισχυρών και τα φορολογικά βάρη στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων που θα κοστίσει ένα δισ. ευρώ το χρόνο είναι προκλητική μεταχείριση υπέρ των πλουσίων. Η κυβέρνηση της ΝΔ καθυστερεί αδικαιολόγητα και τα έργα που σχεδίασε και χρηματοδότησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως το έργο του Σμοκόβου, τον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας, τις οδούς προς Αγρίνιο και Άρτα, τα μικρότερα έργα του νομού, την κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καρδίτσας.

    Για το αγροτικό εισόδημα ανέφερε πως προμηνύονται δυσμενείς εξελίξεις εξηγώντας: "οι αγρότες ξεκίνησαν τις καλλιέργειες της νέας περιόδου χωρίς να γνωρίζουν τι θα πρέπει να κάνουν σχετικά με αυτές. Την ίδια στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν το ολοένα αυξανόμενο κόστος παραγωγής μέσα από τη ραγδαία αύξηση των τιμών στους σπόρους, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα καύσιμα. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις και δίνει απολύτως ανίκανη να διαχειριστεί τις απαιτήσεις της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής".

    Για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως δεν υπάρχει εξάντληση των ορίων αντοχής του αλλά εξάντληση των ορίων αντοχής των χαμηλοσυνταξιούχων, των χαμηλόμισθων για να προσθέσει: "το για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ σε λίγο θα το πιστεύει μόνον ο κ. Καραμανλής και ίσως κάποιοι από τους υπουργούς του. Ο προϋπολογισμός για το 2006 είναι στον αέρα παρά τις τρεις ως τώρα αλλαγές που υποχρεώθηκε να κάνει η κυβέρνηση. Ο προϋπολογισμός αυτός δεν μπορεί να υλοποιηθεί δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Δεν απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις επόμενες εκλογές είπε πως όποτε αυτές και αν γίνουν θα τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και αυτό γιατί κάθε μέρα που περνάει οι Έλληνες πολίτες πείθονται ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας μας.

    Έκανε λόγο για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που έχει η χώρα μας για ριζική αποκέντρωση εξουσίας και δημόσιας ευθύνης με επιτελικό ρόλο του κράτους, με ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με τους αναγκαίους πόρους για διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία, καταλήγοντας: Μοναδικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η προσφορά. Σκοπός μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση για να υπηρετήσουμε το λαό, να υπηρετήσουμε το πρόγραμμά μας και όχι για να υπηρετήσουμε τους εαυτούς μας όπως κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

    Τέλος, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είπε: επιλογή μας είναι να στηρίξουμε άξιους υποψήφιους που θα μπορέσει να σηκώσουν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουμε εμείς ως ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών. Θέλουμε να στηρίξουμε επιλογές ανθρώπων που είναι άξιοι, ικανοί που έχουν το πάθος, το ήθος, την προσήλωση για να μπορέσουν να βοηθήσουν σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή που θα κάνουμε στη χώρα μας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 November 2005 - 8:05:55 UTC